Sturmtiger: Tank?

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
401-420 z 489
<< 18 19 20 21 22 23 24 >>
Po
michal 15.9.2003 18:46 - č. 98
michal Béďa:neber si to nijak ve zlim,ale ty snad nečteš celí články a vybíráš jen slova co se ti nelíbí a tim je vytrhuješ z kontextu.Takže řekl sem: v č. 92: "něco jako Wespe" "efektivita na pěchotu ve městě,nic moc" "Skvělé vozidlo,ale spíš do terénu "-150 se ukázali v těsných uličkách jako málo účinné,neboť se tam vejde pouze omezený počet strojů a čim větší hlaveň tim líp.V terénu se ale počtu meze nekladou a tam 150stačí.
"a jeho psychologická hrozivost ve které ve městě šlo,nic moc"-Tady se snad shodnem?
"spíš špatný stíhač"ve městě se z něj stal stíhač,které se ve městě ukázali jako zbytečné.
ISU by se k němu muselo dostat a vůbec ochrana je věc spíš taktiky a ochraných jednotek,což sebekvalitnější zbraň neovlivní i když Sturm měl velký dostel a tak by měl víc času než se k němu ISU dostane,ale opravdu tyhle zbraně by měli zlikvydovat předsunuté jednotky a nechat Sturmi v klídku.
Rychlost:tu došlo k mílce,Vím že Sturm je velmi pomalí,ale ve městě je vysoká rychlost na nic.Rychlost(Né ke Sturmovi)-z kontextu je myšleno tak,že má dost podobného s Wespe.
Cenu Sturma už sem tu popisoval hodnotil a posoudil jako pro němce příliš vysokou,ale to by sis musel přečíst víc,že.Opravdu ber celí text a jeho smysl a přečti i pár předchozích a pak dělej výroky.P.S.důležité věty a slova sem ti zvýraznil,vyvaruj se jejich vyjmutí z kontextu.+závorka se vztahuje a doplňuje jakýsi údaj kousek před sebou-prosím ŕespektuj závorky.
nemetko 15.9.2003 12:26 - č. 97
nemetko Algernon napsal(a) v č. 93: "Sakra, kdysi jsem kdesi (v HPM..?) viděl jakýsi německý „demoliční tank“"

RammTiger, PorscheTiger bez veže so specialnou nadstavbou, ktora mala vpredu 400mm a vyzerala ako sipova radlica dvihnuta nad uroven vozovky a celo bolo sklonene na mozno aj viac ako 60 stupnov. Mal iba obranny gulomet, a bol postaveny bud iba maly dreveny model alebo vubec nic...
Béďa 15.9.2003 12:24 - č. 96
to michal: s Brumbarem si asi děláš srandu, 150mm že je ve městě nanic?Malá rychlost ve srovnání s ST, to snad ne, a to nemluvím o ceně B. ve srovnání s ST, Schutzen měli ve městě občas větší cenu než silnější boční pancíř, protože ST by vyřadil každý pěšák s bazukou, krom toho stačil by jeden ISU-152(122, jsko)než ST vystřelí dostane dva tři záasahy a ty stačí přinejmenším na vyřazení posádky odlétajícímy úlomky pancíře.

B. sice dopadně stejně jenže jich za cenu jednoho ST můžeš mít několik, nehledě na fakt že od srpna 44 se nevyráběl jeho podvozek.

také nevím kde jsi vzal, že B. je stihač, to si asi fakt děláš srandu.
michal 14.9.2003 22:10 - č. 95
michal Algernon:Pardon oprava né blok ale ulici.a 6ulic bez oken(stim blokem sem to přehnal.Jó velký voči,stane se dík za opravu) a omítek,okapů a podobně.Houfnice selhali a hlavně nemaj takovou psychosílu.Letadla vysipou jednu a musí se vráti,zato Sturm stojí a pálí.Ale už musim končit,Ahoj.
michal 14.9.2003 20:46 - č. 92
michal Karaya+Nemetko(75,76):Trvalo to,ale je to tu.To že střela smete vše ve velkém dosahu bych považoval spíše za výhodu.Jednotky se mohoou stáhnou kamkoli od dopadu v protisměru střeli a pak následně zabrat vylidněnou oblast.Vždyť ničivost střeli narvané trhavinou +palivo dopadnoucí do baráku zničí tak 1ulici a vymlátí okna,omítku okapi tak v 6 ulicích,ale okna ve Stalingradu asi nebyla .Takže je pravdou že by se museli jednotky stáhnou trochu víc,ale ty by věděli o Sturmu a byli by synchronizovány(německé velení bylo jedno z nejpreciznějších-v míře Hitlerovi blbosti),což nepřítel nemohl,představa že RA drží barikádu před námi(němci)a najednou rozkaz k ústupu o 2 ulice,RA postoupí a najednou hrozivá rána záblesk a 6ulic poškozeno a 2 totálně smeteno,RA se z hrůzi dává na ústup a skopci postopí.Situaci opakujeme do vyčerpání nepřátel.Dora neni zbraň do města a hlavně nemá takoví psychologický potenciál!Ochrana Sturma by záležela hlavně na protipěch a protitank jednotkách,ale při palebné síle 5Sturmů by se nemělo nic přiblížit.

(80)Brumbar:Skvělé vozidlo,ale spíš do terénu a né do města,něco jako Wespe(malí dostřel,přesnot,rychlost,spíš špatný stíhač,neboť jeho efektivita na pěchotu ve městě´,nic moc)a jeho psychologická hrozivost ve které ve městě šlo,nic moc.Přiřadění do třídy městský tank po menších úpravách:proč ne.Děkuji za použití této fráze,potřebuje propagandu jako sůl.

Nezapomeňte,že jsem RC modelář.Takže mé vlastnictví Sturma neni tak nemožné,i když bude menší.
DuGalle 10.9.2003 20:48 - č. 89
DuGalle Algernon: Firefly by byl fuckt dobrej, ještě by se mi líbil Hellcat - předjíždět s tankem Škůdky 105 by byla klasa
karaya1 10.9.2003 19:15 - č. 87
karaya1 nemetko: jj, Puma by nebyla špatná, aspoň bys neměl problémy v provozu- každý by radši uhnul stranou Ale vem si, odpoledne nasednout třeba do P-51D/K a jít se proletět (já vím, zní to blbě, ale nic lepšího mě teď nenapadá )... Prostě ty dnešní "hračky", kde udělá CPU vše za tebe, to už není ono Ale to je mimo mísu...
DuGalle 10.9.2003 17:19 - č. 86
DuGalle Brummbar neměl speciální houfnici - byla to "klasika" s jinou hlavní, označovaná jako StuH 43. SPíše by se dalo napsat o speciální verzi houfnice

Ach to slovíčkaření
Béďa 10.9.2003 16:14 - č. 85
to nemetko: Jestli se má učit tak to věc dotyčného, souhlsím s tím že Brumbar byl velmi podařenou konstrukcí, pokud se nemýlím tak např. jeho čelo bylo 100mm, tudíž silnější než u ISU-xx(nepočítám v úvahu kvalitu materiálu), speciální houfnice, dokonce vyšší průbojnostr kumulativního granátu než u ML-20, a i takové drobnosti jako kulomet(ten u Rusů absentoval) či Schutzen, měly v pouličním boji značnou hodnotu.
nemetko 9.9.2003 20:46 - č. 84
nemetko No ja som videl iba T-34/85 na predaj, ale co takto zohnat povodne plany a postavit si vlastnu repliku? Ja osobne by som chcel SdKfz234

to Beda: s tym SiG 33 a Brumbar ci s tym ze sa ma ucit?
Béďa 9.9.2003 15:46 - č. 83
to nemetko: souhlasím,
karaya1 9.9.2003 15:30 - č. 82
karaya1 michal: to si tak neber, mně dávají ještě hůř zabrat jiní lidi v jiných tématech

nemetko: a proč ne? Nedávno (no, asi 2-3 roky ) jsem v novinác četl článek, že US firma "cosi industry" chce vyrobit 12 nových Me262 a prodat je... Takže kdybych měl love, tak už lítám na Schwalbině
michal 8.9.2003 21:34 - č. 81
michal Karaya,nemetko:To byla narážka spíše na sarkastický podtext a jakési cosi ve vzduchu,ale to je úplně jedno.
Dlouze až v sobotu,teď jen krátké odpovědi.
Béďa:Co si přečíst i víc jak 10posledních příspěvků?
Nemetko:Bůh ví,třeba to vyjde.
nemetko 8.9.2003 20:54 - č. 80
nemetko SiG 33 a Brumbar boli podla mna najlepsie obrnene vozidla na podporu pechoty a pripadne boje v meste... Ak uz nieco chces oznacit ako mestsky tank (co je uplne nezmyselna trieda) tak jedine Brumbar...

Inak sa pekne v skole uc aby si potom rychlo zarobil na svoj prvy sturmtiger
karaya1 8.9.2003 19:17 - č. 79
karaya1 michal: já osobně se nevytáčím, já se jenom pokouším racionálně zhodnotit tvé argumenty. A jestli je argument (podle mě) špatný, tak ho vyvrátím jiným. Aspoň tak nás ve škole učili, že vypadá diskuze

Jinak ještě k ST- jestli by měl podporovat pěchotu ve městě přímou palbou, asi jsou lepší samohybky. A jestli nepřímou, pak určitě "klasická" děla, ať už to jsou 150mm nebo Nebelwerfery. A na speciální případ bunkru/skladiště mi přijde docela zbytečné pořizovat, vyvíjet,... novou speciální zbraň. Oni už totiž Němci jednu měli- jmenovala se Dora a bylo to železniční dělo a u Sevastopole to zničilo skladiště 30m pod zemí... To by určitě ST nedokázal
Béďa 8.9.2003 14:25 - č. 78
ST byl Němcům koncem války úplně nanic, slepá vývojová větev, tak nevím co tady pořád řešíte.
michal 7.9.2003 20:30 - č. 77
michal Nemetko,Karaya:Hmmm.Tak tohle už přituhuje.Klid,klid nemusíte se tak vytáčet,ale rukavice je hozena a abych vám ukázal jakej som charakter,tk ji zvednu,ale odpověď hodim zas až v sobotu(dřív to opravdu nejde-málo času),ale nebojte jak vy mě stírátze,tak setřu já vás.Možná, +karaya na jeřáb sem nezapoměl vše v sobotu.Už aby byla,já nechci do školi-Bůůůůůůůůůů .
karaya1 7.9.2003 14:08 - č. 76
karaya1 michal napsal(a) v č. 74: "Stou šířkou ulic,jo to by byl asi problém,ale né tak velký-ulice má vždy křížící ulici a do té se jednotky před Sturmem při výstřelu mohou stáhnout"

takže ST by mohl střílet pouze když jsou vlastní jednotky schované? To je trošku kontraproduktivní, co myslíš? A jak správně upozornil nemetko, ona 380mm raketa udělá ve stísněných prostorách (což ulice určitě jsou) MNOHEM větčí nepořádek než v otevřené krajině... Ostatně proč udělala bomba u Hitlera takový "bordel?" Protože se energie neměla kam rozptýlit... A určitě mi dáš za pravdu, že ST není bezpečný ani kilometr za linií (viz Stalingrad, že)... Podtrženo, sečteno, asi je Dora lepší nápad

michal napsal(a) v č. 74: "Sturm by ve městě tank asi rosekal"

Aha a on je MOC velký problém zabočit do boční ulice a objet to, popř. poslat pár bigošů s ATčkama půdama domů, ať zaměstnají Kovošrot... Ale jak říkám, zakopat pár ST s 12,8cm PaKem u Seelowe, tak mají Staliny po srandě
nemetko 7.9.2003 11:32 - č. 75
nemetko michal napsal(a) v č. 74: "Stou šířkou ulic,jo to by byl asi problém,ale né tak velký-ulice má vždy křížící ulici a do té se jednotky před Sturmem při výstřelu mohou stáhnout."

Ale ked akosi znicis aj tie prilahle ulice tak naco sa tam schovavat? 152mm granat ma na klasicky kus stredoeuropskej zeme (pola, pasienku) taky ucinok, ze vytvori krater s priemerom 25-30m a hlbkou okolo 4-6m (zalezi od podlozia atd atd), vies aky musi mat potom ucinok raketova strela 380mm? a v meste staci na zrutenie baraku otras, nie len priamy zasah + tlakova vlna, siriaca sa uplne inak nez vo volnom priestore (cim hustejsi material, tym rychlejsie sirenie - ako zvuk) a prakticky by si s nim v priamom boji dobijal akorat tak shamps elisees :) alebo trafalgarske namestie...
michal 6.9.2003 21:35 - č. 74
michal Karaya:Nemůžu ti je poslat(E mail je v čudu,nevim proč asi se musí přeinstalovat).Stíhač,souhlas-na stíhač je to moc veliký a pomalí,takový Jagedpancer IV,ten vypadá jako modelový stíhač.Zase na druhou stranu ve městě to má Jaged těžký díky krátkému dostřelu,to Sturm by ve městě tank asi rosekal.
Starcraft:Teď se k němu opravdu hodně dlouho nedostanu(CD sem pučil a vypadá to na dlouhodobou záležitost)
Jeřáb dodám do týdne:seženu vše co najdu,i když u Sturma vydim jeřáb jako druhotný objekt zájmu.

Brano:Co takhle Jagedtiger.
S tim molotovem:Ty se my snažíš namluvit,že Sturm vzdálený od ohniska bojů víc jak 1km někdo trefí molotovem?
S těma rovnýma ulicema-ulice se za pomoci 380mm rakety dá narovnat(V cizim městě ti může být jedno jestli nějákej barák vymažeš).
Trefení barikády-přesnost,no letí rovně a barikáda je napříč ulicí takže asi by se trefit dala,ale myslim,že hlavní význam by byl jak už si trochu nakous-psychický-každej radši uteče než aby se nechal timhle trefit.
Střelba z vyčištěného území je asi nutnost.O tom se přít nehodlám,to ale platí pro každé dělo.
Stou šířkou ulic,jo to by byl asi problém,ale né tak velký-ulice má vždy křížící ulici a do té se jednotky před Sturmem při výstřelu mohou stáhnout.Kolem sturma by samozřejmě musela být protipěchotní obrana,pro případ že by rusům zavelili fanatičtí velitelé útok místo ústupu-nic neobviklého.No a pak už by ulice před sturmem byly buť vylidněné nebo nebyly vůbec.
S tim,že přišel pozdě a pro němce byl příliš drahý absolutně souhlasim,snažim se i přes svou náklonost být objektivní.Ale to nemění nic na tom,že je to naprosto skvělá vychytávka,která je jako jediná na světě speciálně a hlavně dobře upravena k dobívání měst.
K tomu názvu:slovenštině více méně rozumim,ale nevim co je priľudový,jen tušim,ale radši se zeptám.Městský tank na žádný jiný nesedí víc,z čehož se dá dedukovat,že je to MT.
K posádce:Já sem slyšel,že občas ti 2 nestačili a vozili i 3nabíječe,ale to nemam moc potvrzený a ruku bych za to nedal.

DuGalle:Co dodat,snad jen:
401-420 z 489
<< 18 19 20 21 22 23 24 >>
Po