Modernizovat Panthera nebo vyrobit Tigera II
|
|
---|---|
Podľa mńa predčila T-34ka Panthera len v počtoch,po technickej stránke nemala šancu.A Shermana už ani nespomínam!Ak by bol Panther vyrábaný vo väčších počtoch tak by určite patril medzi rozhodujúce zbrane v 2WW. | |
|
|
To už si děláš srandu, ne? Překonával jak T-34/76, tak Shermana, a to dost vysoce. Zatímco Sověti dokázali dost rychle odpovědět T-34/85, který se mu kvalitami blížil, tak Sherman byl vždy horší, mimo snad Firefly co se výzbroje týče... Mimochodem, z té věty jakoby vyplývá, že Sherman byl lepší než T-34...to asi nemyslíš, ne? |
|
|
|
Pet napsal v č. 178: vtipalku "to se mu nepodařilo ani u T-34 ,natož u Shermana. " |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 177: Od Panthera se očekávalo, že překoná své největší protivníky...to se mu nepodařilo ani u T-34 ,natož u Shermana. Proto jeho zavedení bylo podle mne už jen výkřikem do tmy. "Nízká? Nepřeháníš trochu? Nebyl to superstroj, ale byl výborný, mluvit o nízké bojové hodnotě je absurdní..." |
|
|
|
Nízká? Nepřeháníš trochu? Nebyl to superstroj, ale byl výborný, mluvit o nízké bojové hodnotě je absurdní... | |
|
|
YAMATO napsal v č. 174: Myslím že to se asi pevně stanovit nedá. "T-54 je (zhruba) T-44 s novou věží, výzbrojí a dalšími menšími úpravami...chápeš, o co mi jde? Už ani ne tak o Panthera, ale o to, kde končí modernizace a začíná nový typ..." |
|
|
|
Vzhledem k nadějím, které se do tohoto stroje dávali byla nízká. | |
|
|
A je podle tebe třeba IS-3 modernizace, nebo spíše nový tank vycházející z IS-2? Nebo: T-54 je (zhruba) T-44 s novou věží, výzbrojí a dalšími menšími úpravami...chápeš, o co mi jde? Už ani ne tak o Panthera, ale o to, kde končí modernizace a začíná nový typ... Pet: tak to je nesmysl. |
|
|
|
YAMATO: (171) Jde o to, že pokud by jsi tohle vše do Panthera dal, už by jsi musel vytvořil nový tank. | |
|
|
Dzin napsala v č. 170: stejně jako jeho bojová hodnota. "jeho modernizační potenciál byl vysloveně nízký." |
|
|
|
Jde mi o toto: byl by Panther s novým motorem, novou věží, výzbrojí a dalšími zlepšeními stále Panther, nebo nový typ z něho vycházející? | |
|
|
DG: Dobře, tak tedy definitivně, Panthera za krám nepovažuji, ale jeho modernizační potenciál byl vysloveně nízký. |
|
|
|
Dzin napsala v č. 167: Když napíšeš, že Panther nebyl vysloveně krám a posléze že Panther byl vyloženě krám a uzavřeš to tím, že Panther nebyl krám, tak si minimálně koleduješ o zařazení k Petovo ošetřujícímu lékaři "A teď zpátky, takže jak je to tedy s Pantherem. Když napíši, že to nebyl krám, tak se to nelíbí, jak to vypadá, opačné hodnocení také ne, takže jaký je výsledek?" |
|
|
|
YAMATO: (163) Aby se dalo zlepšit vše potřebné. u tanku máš tři základní požadavky, palebná síla - ochrana - pohyblivost. Třeba u Pathera by nešlo realizovat to, co Sověti u T-34, že byla natvrdo dána větší věž (s ní související větší palebná síla a odolnost), která sice rozhodila do té doby perfektně vyvážené vlastnosti, ale nadruhou stranu ho nijak zásadně neomezila. Přestože zanikl jeho kompaktní tvar a narostla hmotnost, zachoval si stále stejně dobrou pohyblivost. | |
|
|
A teď zpátky, takže jak je to tedy s Pantherem. Když napíši, že to nebyl krám, tak se to nelíbí, jak to vypadá, opačné hodnocení také ne, takže jaký je výsledek? | |
|
|
Dzin napsala v č. 165: Dzin byl vyloženě vůl "Panther byl vyloženě krám." |
|
|
|
DG: Dobře, tak aby jsi měl radost, Panther byl vyloženě krám. Nehledej v té větě skrytý význam. Píši jen, že Panther nebyl krám. Jestli ti tam vadilo slůvko "vyloženě" tak tím jsem jen chtěl zdůraznit tuto větu a nechtěl naznačovat, že to byl krám, jen ne tak krámovatý či že by Němci měli krámy (já si nemohl pomoci). |
|
|
|
Dzin napsala v č. 161: Nechytil jsi něco od SK? "Jinak Panther nebyl vyloženě krám" |
|
|
|
NU, nebyl tak velký...v porovnání s čím? Jaký je etalon potenciálu modernizace? | |
|
|
Dzin napsala v č. 161: Yamato:nerad souhlasím....... "Ale právě byl. Konstrukce Panthera se dá označit za konečnou. V jejím prostoru se prostě už nikam dostat nedalo. Leda radikální přestavbou. Vzásadě to shrnul DG. Jinak Panther nebyl vyloženě krám, ale modernizační potenciál byl řekněme silně omezený" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Modernizovat Panthera nebo vyrobit Tigera II