Pěchotní zbraně
|
|
---|---|
Martin R. napsal v č. 311: To asi těžko, leda licenčně v nějaké rozvojové zemi, ale o tom pochybuju. A jak píše Worchester, na tu dobu bylo všude zbraní dost, což je svatá pravda. Stačí se dívat na Zdivočelou zemi a když vidíš co mají kluci kovbojové na půdě, je to opravdu nářez "někde určitě i po válce " |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 311: O tom dosti pochybuji, když Německo sražené na kolena nemělo armádu (o policejních složkch nevím,ale určitě nepotřebovali,aby se kvůli nim znovu rozběhla výroba StG.44 ) a na tu dobu bylo všude zbraní dost "Patrně do zhroucení Německého průmyslu / někde určitě i po válce "
Mám takový dojem, že daný počet jedná o pouze verzích StG.44, nikoli její příbuzných MP.43 (a jejich variant),MkH.42,MkB.42.
Kolik jich tedy bylo vyrobeno i s těmito verzemi?
To bych se musel podívat. Chvíli to bude trvat |
|
|
|
Worchester napsal v č. 310: Ano, sám jsem několik fotografií viděl "Dodnes ji lze spatřit u povstalců v Africe a Asii. " |
|
|
|
Worchester napsal v č. 309: Je to tak "Ano, údaj z wikipedie "
Worchester napsal v č. 309: Kolik jich tedy bylo vyrobeno i s těmito verzemi?" Mám takový dojem, že daný počet jedná o pouze verzích StG.44, nikoli její příbuzných MP.43 (a jejich variant),MkH.42,MkB.42."
Ero napsal v č. 308: Patrně do zhroucení Německého průmyslu / někde určitě i po válce "A nevíš od kdy do kdy trvala výroba ? " (Worchester doplní či opraví ) |
|
|
|
Ero napsal v č. 308: Jestli myslíš StG.44 ,tak ta se vyráběla od roku 1944,coby MP.44 (Hitler jí nechal přejmenovat na StG.44-sturmgewehr-útočná puška. Ovšem úprava nespočívala pouze v názvu, byli provedy i nepatrné úpravy), až do konce války."A nevíš od kdy do kdy trvala výroba ?" Po válce u nás (ČSR) zůstalo mnoho kusů a součástek, které se následně smontovali a zbraň převzali ozbrojené složky ČSR. Nikdy u nás nebyla zavedena. Vydržela nám až do prvního přezbrojování, tj. kulomety vz.52, pušky vz.52, samopaly vz.48a/b (23/25), pistole vz.52. Dodnes ji lze spatřit u povstalců v Africe a Asii. Československo, ač vyváželo kořistní zbraně, StG.44 nikdy nevyvezlo. |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 307: Ano, údaj z wikipedie"Do konce války bylo vyrobeno přibližně 426 000 kusů všech verzí." Mám takový dojem, že daný počet jedná o pouze verzích StG.44, nikoli její příbuzných MP.43 (a jejich variant),Mkb(H).42,Mkb(W).42. |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 307: A nevíš od kdy do kdy trvala výroba ? "Do konce války bylo vyrobeno přibližně 426 000 kusů všech verzí." |
|
|
|
Ero napsal v č. 306: Do konce války bylo vyrobeno přibližně 426 000 kusů všech verzí. "V jakých počtech byl vyroben Stg. 44" |
|
|
|
V jakých počtech byl vyroben Stg. 44 | |
|
|
Ale říkám si, kdyby dotyčný obrázek z příspěvku 303 byla G33/40 musela by míti označení "DOT"-kusy vyrobené ve Zbrojovce Brno nebo "DOU"-kusy vyrobené v Povážské Bystřici. | |
|
|
Worchester, 303: Existuje i malá možnost, že šlo o nějakou naprostou raritu, ale třeba v žádném seznamu označení německých ručních zbraní se G 33/41 nevyskytuje. Ty obrázky - mně se nějak nezobrazují | |
|
|
ja_62: Nevím jestli v tématu měl dost jasno, ale byl to moderátor fora axis.history a world war II Fotka G33/41 mi silně přpomíná karabinu G33/40. Autor také píše, že byla používána horskými myslivci a výsadkráři. Zřejmě se jedná o výmysl. www.ww2talk.com/forum/attachments/weapons-te... www.ww2talk.com/forum/attachments/weapons-te... |
|
|
|
Worchester napsal v č. 275: Koukal jsem se tam, /ačkoli teď to tam nemůžu najít / a připadá mi, že dotyčný se buď přepsal, nebo nemá v tématu dost jasno - zřejmě měl na mysli G 33/40. "foru axis.history jsem nalezl zmínku o německé pušce (karabině) G33/41, byla prý také,jako G33/40,používaná jednotkami horských myslivců. Nevíte co je na tom pravdy?" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 300: No,to většinou neznamená. "Nejlevnější nemusí znamenat kvalitní " |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 299: Nejlevnější nemusí znamenat kvalitní "Jinak je tam všechno dražší" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 297: V BVS pak je Mosin-Nagant vz.1891/30 za 4900kč, Jugoslávská M24/48 za 4800kč a ČS vz.24 za 7000kč "No, to zrova ne. Např. u Řeháka mají tyto ceny Mosin-Nagant vz.1891/30 od 6995Kč Mosin-Nagant vz.38 od 4595Kč Mosin-Nagant vz.44 od 4995Kč Mosin-Nagant vz.1891/30 s optikou PE od 21 995Kč Mauser Kar 98K od 7875Kč vz.24 Rumun od 8000Kč Mauser Kar98K s optikou PE 21 750Kč " Jinak je tam všechno dražší
Worchester napsal v č. 293: To bych si nekoupil.... "Tak tohle jsem dnes objevil, ani se mi nechtělo věřit, že by se pro airsoft mohla vyrábět G33/40. Můj názor na na ni, je ten, že je zbytečně drahá.Ani bych si ji nekoupil, i když jsem fanda krátkých pušek typu Mauser. www.airsoftguns.cz/detail.php?PHPSESSID=ad9a..." |
|
|
|
Worchester napsal v č. 297: A v bvs mají tyto ceny. Mosin 1891/30 - 4900kč, Mosin 44 - 3900kč "No, to zrova ne. Např. u Řeháka mají tyto ceny " |
|
|
|
Ero napsal v č. 296: No, to zrova ne. Např. u Řeháka mají tyto ceny"A ještě ti zbyde na Mosina a haldu nábojů" Mosin-Nagant vz.1891/30 od 6995Kč Mosin-Nagant vz.38 od 4595Kč Mosin-Nagant vz.44 od 4995Kč Mosin-Nagant vz.1891/30 s optikou PE od 21 995Kč Mauser Kar 98K od 7875Kč vz.24 Rumun od 8000Kč Mauser Kar98K s optikou PE 21 750Kč Náboje do Mosinky 7,62x54R (u nás vz.59) je zhruba o korunu (někde o trochu více) levnější než náboj 7,92x57JS mAUSER |
|
|
|
Worchester napsal v č. 295: A ještě ti zbyde na Mosina a haldu nábojů "Ano, ta cena je opravdu vysoká. Za to by si koupil 3 plně funkční pušky Mauser 98 k." |
|
|
|
Ero napsal v č. 294: Japonské zbraně či jiné výrobky nemusejí být vždy nekvalitní! Japonci, narozdíl od jiných asijských zemí, nevyrábějí zboží po milionech za den. Jen se koukni co máš doma za elektroniku. Ovšem jak je na tom Japonsko se zbraněmi je otázkou. Pokud já vím, nemají moc rozvinutý zbrojní průmysl, zbraně zavedené v jejich armádě jsou americké puššky Armalite AR18. Samozřejmě nesmíme zapomenout na jejich chladné zbraně-ty patří mezi nejlépe zpracované na světě!
"A ještě to dělaj japonci"
Ero napsal v č. 294: Ano, ta cena je opravdu vysoká. Za to by si koupil 3 plně funkční pušky Mauser 98 k. " 21 900 Kč, pfffff" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Pěchotní zbraně