Pěchotní zbraně
|
|
---|---|
Worchester napsal v č. 293: A ještě to dělaj japonci, a za 21 900 Kč, pfffff "Tak tohle jsem dnes objevil, ani se mi nechtělo věřit, že by se pro airsoft mohla vyrábět G33/40. Můj názor na na ni, je ten, že je zbytečně drahá.Ani bych si ji nekoupil, i když jsem fanda krátkých pušek typu Mauser. " |
|
|
|
Tak tohle jsem dnes objevil, ani se mi nechtělo věřit, že by se pro airsoft mohla vyrábět G33/40. Můj názor na na ni, je ten, že je zbytečně drahá.Ani bych si ji nekoupil, i když jsem fanda krátkých pušek typu Mauser. www.airsoftguns.cz/detail.php?PHPSESSID=ad9a... |
|
|
|
bobanek napsal v č. 290: Odlišit je můžeme dle hodně faktorů"kromě jiného je lze odlišit tvarem natahovací páky závěru" Např. dle rozdílného nosiče mušky, rozdílného hledí, K98 má většinou černěný závěr a páku závěru, K98 má kování na pažbě, K98 má upevnění nosného řemene,dle něm.standartu (tj.průvlekem v pažbě),apod. |
|
|
|
bobanek napsal v č. 290: Ano, protože v roce 1919 ředitel ZB ing.K.Růžička uzavřel smlouvu s továrnou v Obersdorfu o nákupu strojů a měřidel pro výrobu pušek Mauser, díky tomuto jsme měli velký počet strojů,polotovarů,součástí,výkresů,apod.Navíc smlouva nezavazovala k licenčím poplatkům. Díky tomuto vznikla u nás výrobna pušek Mauser. Proto min.MNO schválil návrh,aby pušky systému Mannlicher byli nahrazeny puškami Mauser. První puška Mauser ze ZB zavedena do armády byla vz.98/22. Jak již označení napovídá, zbraň vychází z pušky G98 (dlouhého modelu). Později byla zavedena vz.23, ta byla mírně upravena a byla zavedena coby vz.24."Dovolím si ještě dodat k doplnění odpovědí / co se týká pušky vz. 24/ tak to byla kopírace Mausera 98"
bobanek napsal v č. 290: Ano pokud můžeme mluvit o armádních puškách vz.24,tak ano. Exportní pušky vz.24 měli samozřejmě jiné ráže zejména 7mm, 7,65mm a původní 7,92mm "byla to kopie stejná ráže" |
|
|
|
Ero napsal v č. 281: Dovolím si ještě dodat k doplnění odpovědí / co se týká pušky vz. 24/ tak to byla kopírace Mausera 98 - stejná ráže, jednotlivé části zaměnitelné - kromě jiného je lze odlišit tvarem natahovací páky závěru - Mauser ji má "zahnutou " směrem dolů ke spoušti, vz. 24 ji má rovně. "Používal wehrmacht naši vz.24 ? A když ano, tak v jákém množství byl u WH zastoupen. dik" |
|
|
|
Ero napsal v č. 288: málo čteš "Nikdy bych neřekl že jich šlo tolik do světa. To mě opravdu překvapuje." |
|
|
|
Worchester: dík za ty informace ohledně PUŠKY vz.24 . Nikdy bych neřekl že jich šlo tolik do světa. To mě opravdu překvapuje. Jo, hold naše zbrojovka. | |
|
|
Ero napsal v č. 286: Panzerfaust 30 se u jednotek Fallschirmjager objevil s jejich příchodem do Říma, tj. začátek září 1943. "Tak to se mi teda nezdá. To mě příjde teda moc brzo." |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 285: Tak to se mi teda nezdá. To mě příjde teda moc brzo. "nasazení Panzerfaustu od počátku roku 1943." |
|
|
|
Kroulík a Růžička udávají bojové nasazení Panzerfaustu od počátku roku 1943. | |
|
|
ado napsala v č. 283: Vždyť panzerfausty vystupovali hlavně v roce 1945. Hodně používány na samém konci války. Volkssturm, Hitlerjugend dále např. při Pražském povstání. Prostě 45 rok. "neni to trochu neskoro???" |
|
|
|
Ero napsal v č. 280: neni to trochu neskoro??? "měli panzerfausty až u Dukelského průsmyku což bylo ke konci 1944" |
|
|
|
Ero napsal v č. 281: Pokud myslíš TK vz.24, tak do německé armády nebyl zaveden,ale určitě ho používali, např. k výcviku."Používal wehrmacht naši vz.24 ?" Pistoli vz.24 německé ozbrojené složky používali,ale o jejich zavedení není zmínky. Německé speciální složky si oblíbily pistoli vz.27 ráže 7,65mm, pro kterou v r.1944 vyrobili tlumič hluku. Pušku vz.24 zavedli jako G24(t). Tyto pušky byli ve wehrmachtu zastoupeny jak exempláři, převzatými z čs.armády.Tyto pušky se od vz.24 lišili zejména odstraněním zadního a spodního poutka na řemen (řemen byl upraven dle německých standartů), dále pomocí důlčíkování bylo odstarněno ražení apod., a pušky G24(t), které byli po okupaci vyráběny v Zbrojovce Brno a Povážské Bystryci již s úpravami. Do roku 1942 bylo zavedeno do WH 330 050ks pušek G24(t), pro orientaci čs.armáda měla na jaře 1939 762 000ks vz.24. Mnoho pušek vz.24 bylo určeno pro export. Dle souhrnů ze ZB bylo do roku 1942 bylo prodáno 750 000ks Rumunsku 195 000ks Číně 101 000ks Bolívii 40 000ks Japonsku,Turecku,Španělsku 30 000ks Íránu 30 000ks Ekvádoru,Brazílii 15 000ks Litvě 10 000ks Kolumbii,Jugoslávii 5 000ks Peru 4 000ks Urugvayi,Guatemale 1 000ks Nikaraguyi 300ks Venezuele |
|
|
|
Používal wehrmacht naši vz.24 ? A když ano, tak v jákém množství byl u WH zastoupen. dik | |
|
|
ado napsala v č. 279: Já jsem slyšel že měli panzerfausty až u Dukelského průsmyku což bylo ke konci 1944. V dokumentu Dukla: krev a mýtus, se hovoří o panzerfaustu jako o nové kumulativní protitankové zbrani. Ale u Kursku panzerfaust nebyl na 100%. (spíš 99.9%) člověk nikdy neví "maly nemci Panzerfausty uz pri kursku???" |
|
|
|
maly nemci Panzerfausty uz pri kursku??? | |
|
|
Nemáte někdo rozpad nákres na Walther G-43 a STG -43/MP-44.Nebo poradíte mi prosím kde jej sehnat.Děkuji. | |
|
|
Krtek2 napsal v č. 276: Tak nakresli obrázek no popiš ji, rozměry, systém natahování, jiné značení, umístění značek.... "Potřeboval bych identifikovat poněkud zašlou vzduchovku" |
|
|
|
Potřeboval bych identifikovat poněkud zašlou vzduchovku,co jsem na našel u dědy na půdě , jediné co se na zašlé hlavni jaktakž dá přečíst je vz.49.Dole má zásobník na několik broků.Nevíte někdo co je to za zač? Na internetu o nějakém vz 49 ani ťuk.Až mi kamarád dodá fotoaparát dám sem snad nějakou fotku | |
|
|
Na foru axis.history jsem nalezl zmínku o německé pušce (karabině) G33/41, byla prý také,jako G33/40,používaná jednotkami horských myslivců. Nevíte co je na tom pravdy? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Pěchotní zbraně