Pěchotní zbraně
|
|
---|---|
Nejlepší samopal je nepochybně MP-40!!! Nebejt sabotáží ve výrobě!!!! A takovej STG-44 TAk stim se nemůže nic Rovnat!!! | |
|
|
Fw190: V pozdější fázi války se u PPŠ-41 používal místo bubnového zásobníku jednodušší rovný (přesněji zakřivený) zásobník. Měl sice menší kapacitu nábojů, ale byl spolehlivější a lépe se s ním manipulovalo. | |
|
|
Keď hovoríme o kvalitách britského Bren gunu (ktoré nemienim spochybňovať),tak by sa patrilo spomenúť aj ZB 26. | |
|
|
Já si myslim,že Pps-43 je podle mě lépé držitelný,je o trošku lehčí,je určitě snazší na výrobu,a to je dost duležitý.Navíc si myslim,že 35 nábojů v zásobníku je naprosto optimalní,a zasobníku PPs41se musely hůře přenášet... | |
|
|
to FW-190: zapoměl si na můj oblíbený Colt 1911, ten byl asi opravdu jedním z nejlepších, jinak u pěchtní zbraně hraje její cena a spolehlivost obrovskou roli a zde byl PPS-43 asi opravdu nejlepší, Jinak MG-42 byl podle také nejlepší univerzál a Bren zase lehký kulomet. |
|
|
|
To Fw 190 v cem je podle tebe Pps43 lepsi nez Pps 41(krome naroku na vyrobu)?pro Pps 41 jesne svedci kapacita bubnuveho zasobniku a prerusovac(moznost palby jednotlivymi ranami).mel jsi nekdy v ruce stg44?je to strasne kopyto.jeho dalsi nevyhoda byla ze pouzival uplne novy naboj (pouzitelny pouze u Mkb 42 a VG 45) | |
|
|
Nejlepší pěchotní zbran byl Sturmgewehr 44...A pps-43 je určitě lepší,než 41!!!Nejlepší pistole je Walter P38 a Browning model 1935 High Power... Univerzální kulomet je jasně nej. Mg-42,a těžkej Browning M2HB. | |
|
|
Hm a co takto "ta nemecka vysadkarska utocna puska"? (Gw 44 pre znalych), neviem to presne, ale tusim 7,92mm a TTD podobne "kalasu" 47 a hlavne, viem odkial bral Kalasnikov inspiraciu | |
|
|
Dzin: Nojo, máš pravdu, mělo to být "podle Žuka", ale nějak mi to ujelo... :o) | |
|
|
Reno: Neni to spise podle Žuka??? :) | |
|
|
Algernon: Tak to ví jen autor sám (možná) :o) jasan: Podle Žukova byly nároky na výrobu samopalu PPS-43 Sudajev oproti PPS-41 Špagin prakticky poloviční. |
|
|
|
co do krasy tak podle mne to je mp 41,bereta mod.38 a 42,suomi,Pps 41,thomson(civilni verze),co do naroku na vyrobu asi vede sten pak mp3000 a potom Pps41 | |
|
|
Ale ale Messerschmitte, ta tvoje anketa naznačuje, že jsi nekritickým obdivovatelem zbraní výhradně jedné nejmenované země... Jinak Hofi ti již napsal, jak se jmenuje ruský lehký kulomet, u toho britského mu to už asi smích nedovolil... Takže ten britský lehký kulomet se jmenuje BREN, STEN byl samopal. Ten americkej Browning (pokud jsi myslel lehkej kulomet) se označuje BAR. | |
|
|
Beda: Souhlasim a kdo videl Rude Horko, tak o tom nikdy nezapochybuje...:) Nejlepsi byl Sudaje PPS-43. |
|
|
|
Jen droubnou připomínku k PPŠ-41-Je fakt že jeho ráže je menší a i ranivý efekt je horší, ale jinak byl Tokarev 7,62 ve své době jedním z nejvýkonějších nábojů, a i dnešní laborace je výkonější než 9mm Luger. | |
|
|
Messershcmitt: Ten "sráč" z tvojej ankety sa volá Degťarev DP - 1927. Akože sa volá ten britský guľomet? MP-40? To asi preto ho niektorí nemeckí vojaci vymieňali za Špaginy PPŠ-41 (to sú tie "zasrané" ruské "prdítka" s (nielen) bubnovým zásobníkom). |
|
|
|
Tak co si myslíte jakej je nejlepší pěchotní kulomet??? Podle Mě Mg-42 A co samopal Mp-40!!! A atomatická pistole??? Bohužel musím uznat 6e asi Colt M-1911 |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Pěchotní zbraně