Pěchotní zbraně
|
|
---|---|
Diky nejspíš to bude opravdu z této pušky.Ještě jednou děkuju,už najít jen zbytek | |
|
|
No, pokud se nepletu, tak by to měla být hlavní část závěru Rakousko-Uherské pušky Mannlicher, neřeknu ti ale přesný typ, jestli to je M1890, M1895 či jiný. Čili, o světovou válku jde, ale o tu první. ostrostrelci.stribro.net/mannlicher_m95.htm |
|
|
|
Dokázal by mi někdo podle fota odpovědět ke které zbrani patří tento uzávěr?(možná se nejedná ani o zbraň ze SV.)Děkuji Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
Tuší někdo, kde bych našel skutečně podrobné informace o MP-34 (ö) resp. Steyr-Solothurn SI-100 a MP-34 nebo MP-35? Zajímalo by mě to v souvislosti s bodáky na obě zbraně. |
|
|
|
to je mp30082svetovavalka.kvalitne.cz/zb_nem_MP3008.htm | |
|
|
jo a jěště ppd 1934/38 děgtarov ppd 1940 zase děgtarov ppš 41 špagin pps 42 sudajev pps 43 sudajev |
|
|
|
kolik bylo vyrobených samopalů v celem německu mp3008 | |
|
|
Prosim o informaciu: pocty pusiek K43 vo Waffen-SS. | |
|
|
Pro historik1: viz můj příspěvek 450 o kus níže - pak si to už snad nebudeš motat dokopy. | |
|
|
historik1 napsal v č. 463: Nemá snad cenu ani reagovat na takýto výkřik do tmy . Jen si chci rýpnout, že PPŠ (čili Pistolet-pulemjot Špagina (пистолет-пулемёт Шпагина)) byl pouze vzor 1941 (образца 1941). Onen vzor 43, který neprávem přisuzuješ Špaginovi, byl od sovětského konstruktéra Alexeje Sudajeva (odtud pojmenování Sudajev PPS)... "CHci si koupit ppš nevím jestli 41/43 který je lepší?????(samozřejmně znehodnocene)který se vám líbí víc??" A už vůbec nemá cenu myslet nad tím, že se nás ptáš, který si máš koupit... Ale to jsou stokrát omívané věci, až mě štve, že si by si to už ku*va mohl někdo zapamatovat, ne? |
|
|
|
Krásný to simbol | |
|
|
CHci si koupit ppš nevím jestli 41/43 který je lepší?????(samozřejmně znehodnocene)který se vám líbí víc?? | |
|
|
Vlastním pěchotní pušku vz. 24 a scháním pažbu, nevíte někdo kdo by ji dokázal vyrobit, nebo kde ji sehnat? Předem děkuji Tygr" našel jsem jí!!!!!!!!!www.armyburza.cz/index.php?page=vyhledavani tam na té strance to je. Dej do vyhledávače vz.24 a máš jí |
|
|
|
historik1 napsal v č. 451: A u PPS to S znamená Sudajev, kdo by to řekl "PPŠ=to Š znamená špagin ?" Že do diskuse po delší době zasahuji, promiňte, jen jsem si nedovedl odpustit poznámku. |
|
|
|
historik1 napsal v č. 453: tady je tak nejlevnější co vim po netu"Nevíte kde bych sehnal špagina ne za 5999kč moc ho chci" www.excaliburarmy.cz/armyshop/zbrane-prislus... a ještě tady www.rehak-lov.com/ jde samozřejmě o znehodnocené |
|
|
|
Nevíte kde bych sehnal špagina ne za 5999kč moc ho chci | |
|
|
historik1: Ano (špagin a děgtarev) | |
|
|
mám dotaz PPD=to D znamená dětargev (nevím jestli to píšu dobře) a PPŠ=to Š znamená špagin ??????? |
|
|
|
Úplně detailně: Špagin PPŠ-41 měl dvě verze - ta druhá měla zakřivený zásobník na 35 ran a klapkové hledí ze dvou různě vysokých plátků se zářezy, které bylo určeno pro střelbu na vzdálenosti do 100 m a do 200 m. Stejný systém hledí od této druhé verze PPŠ-41 převzal samopal Sudajev PPS-43. Oba samopaly používaly stejný náboj 7,62x25 mm pro pistole TT. Tedy jasně vychází účinný dostřel - mířená střelba pro oba modely na 200 metrů. Jediné dva sovětské samopaly, které měly i sektorové hledí až do 500 metrů, byly Děgťarevův PPD-34/38 i jeho modernizovaná verze PPD-40 a také první verze PPŠ-41. U nich se předpokládala na tuto vzdálenost (okolo 500 m) palba salvou v družstvu, kdy byly ještě jakž takž dodrženy požadavky na hustotu palby v cíli. Po zkušenostech z bojů ve Finsku v roce 1940 bylo za účinný dostřel pro jejich náboj stanoveno 200 metrů a na tuto vzdálenost bylo zjednodušeno sektorové hledí na klapkové. Pramen - A.B.Žuk: Pušky a samopaly, Naše vojsko Praha, 1992, přel. doc. Vladimír Dolínek. Str. 146 - 147. | |
|
|
Maximus napsal v č. 440: (S důrazem na slovo trochu) - Nejslavnější samopaly a kulomety, vydal to Svojtka a kumpáni, a je tam fůra obrázků a jako efektivní dostřel Špagina tam s poměrným klidem udávaj 120 metrů. Ale je to kniha o který tu některý i trochu pochybujou.[téma č. 256 - přísp. č. 660] "Doporučí mi někdo trochu důvěryhodnější zdroj?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Pěchotní zbraně