Pěchotní zbraně
|
|
---|---|
Diky nejspíš to bude opravdu z této pušky.Ještě jednou děkuju,už najít jen zbytek![]() |
|
|
|
![]() |
No, pokud se nepletu, tak by to měla být hlavní část závěru Rakousko-Uherské pušky Mannlicher, neřeknu ti ale přesný typ, jestli to je M1890, M1895 či jiný. Čili, o světovou válku jde, ale o tu první. ostrostrelci.stribro.net/mannlicher_m95.htm |
|
|
Dokázal by mi někdo podle fota odpovědět ke které zbrani patří tento uzávěr?(možná se nejedná ani o zbraň ze SV.)Děkuji Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
![]() |
Tuší někdo, kde bych našel skutečně podrobné informace o MP-34 (ö) resp. Steyr-Solothurn SI-100 a MP-34 nebo MP-35? Zajímalo by mě to v souvislosti s bodáky na obě zbraně. |
|
|
![]() |
to je mp30082svetovavalka.kvalitne.cz/zb_nem_MP3008.htm |
|
|
![]() |
jo a jěště ppd 1934/38 děgtarov ppd 1940 zase děgtarov ppš 41 špagin pps 42 sudajev pps 43 sudajev |
|
|
![]() |
kolik bylo vyrobených samopalů v celem německu mp3008 |
|
|
![]() |
Prosim o informaciu: pocty pusiek K43 vo Waffen-SS. |
|
|
![]() |
Pro historik1: viz můj příspěvek 450 o kus níže ![]() |
|
|
![]() |
historik1 napsal v č. 463: Nemá snad cenu ani reagovat na takýto výkřik do tmy "CHci si koupit ppš nevím jestli 41/43 který je lepší?????(samozřejmně znehodnocene)který se vám líbí víc??" ![]() ![]() A už vůbec nemá cenu myslet nad tím, že se nás ptáš, který si máš koupit... Ale to jsou stokrát omívané věci, až mě štve, že si by si to už ku*va mohl někdo zapamatovat, ne? ![]() |
|
|
![]() |
Krásný to simbol ![]() |
|
|
![]() |
CHci si koupit ppš nevím jestli 41/43 který je lepší?????(samozřejmně znehodnocene)který se vám líbí víc?? |
|
|
![]() |
Vlastním pěchotní pušku vz. 24 a scháním pažbu, nevíte někdo kdo by ji dokázal vyrobit, nebo kde ji sehnat? Předem děkuji Tygr" našel jsem jí!!!!!!!!!www.armyburza.cz/index.php?page=vyhledavani tam na té strance to je. Dej do vyhledávače vz.24 a máš jí |
|
|
![]() |
historik1 napsal v č. 451: A u PPS to S znamená Sudajev, kdo by to řekl "PPŠ=to Š znamená špagin ?" ![]() ![]() ![]() Že do diskuse po delší době zasahuji, promiňte, jen jsem si nedovedl odpustit poznámku. |
|
|
![]() |
historik1 napsal v č. 453: tady je tak nejlevnější "Nevíte kde bych sehnal špagina ne za 5999kč moc ho chci" ![]() www.excaliburarmy.cz/armyshop/zbrane-prislus... a ještě tady www.rehak-lov.com/ jde samozřejmě o znehodnocené ![]() |
|
|
![]() |
Nevíte kde bych sehnal špagina ne za 5999kč moc ho chci![]() ![]() |
|
|
![]() |
historik1: Ano (špagin a děgtarev) |
|
|
![]() |
mám dotaz PPD=to D znamená dětargev (nevím jestli to píšu dobře) a PPŠ=to Š znamená špagin ??????? ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Úplně detailně: Špagin PPŠ-41 měl dvě verze - ta druhá měla zakřivený zásobník na 35 ran a klapkové hledí ze dvou různě vysokých plátků se zářezy, které bylo určeno pro střelbu na vzdálenosti do 100 m a do 200 m. Stejný systém hledí od této druhé verze PPŠ-41 převzal samopal Sudajev PPS-43. Oba samopaly používaly stejný náboj 7,62x25 mm pro pistole TT. Tedy jasně vychází účinný dostřel - mířená střelba pro oba modely na 200 metrů. Jediné dva sovětské samopaly, které měly i sektorové hledí až do 500 metrů, byly Děgťarevův PPD-34/38 i jeho modernizovaná verze PPD-40 a také první verze PPŠ-41. U nich se předpokládala na tuto vzdálenost (okolo 500 m) palba salvou v družstvu, kdy byly ještě jakž takž dodrženy požadavky na hustotu palby v cíli. Po zkušenostech z bojů ve Finsku v roce 1940 bylo za účinný dostřel pro jejich náboj stanoveno 200 metrů a na tuto vzdálenost bylo zjednodušeno sektorové hledí na klapkové. Pramen - A.B.Žuk: Pušky a samopaly, Naše vojsko Praha, 1992, přel. doc. Vladimír Dolínek. Str. 146 - 147. |
|
|
![]() |
Maximus napsal v č. 440: (S důrazem na slovo trochu) - Nejslavnější samopaly a kulomety, vydal to Svojtka a kumpáni, a je tam fůra obrázků a jako efektivní dostřel Špagina tam s poměrným klidem udávaj 120 metrů. Ale je to kniha o který tu některý i trochu pochybujou.[téma č. 256 - přísp. č. 660] "Doporučí mi někdo trochu důvěryhodnější zdroj?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Pěchotní zbraně