Lehké a střední bombardéry
|
|
---|---|
No těch fotek není moc, ale pokud už a jsou to RS-132, tak 2 x 2... | |
|
|
Yamato: Triáda z roku 90. Máš jich tam několik, na minimálně jedný jsou jasně vidět RS-132 i bez lupy. | |
|
|
To spíš říkej mě...já tvrdím, že nosnost Il-2 byla nedostatečná, ne Algy | |
|
|
Algy: A stačilo to? Stačilo. Ono to taky souvisí s taktikou nasazení Il-2 oproti Jabos na západě. Když jsi německej pěšák hlídající u 20-tky Flaku nějaký nádraží, je Ti srdečně jedno, že těch 14 šturmoviků nemá podvěšeno každej tunu, ale jenom 300kilo | |
|
|
Honza: Jasně. Obvykle, když vyletěl s 8 RS-132, tak nebral žádné pumy (jak píšeš, bylo to na pilotovi). Ostatně sama palebná síla raket byla značná a nějak více to ještě šponovat nebylo třeba. | |
|
|
Hm...kolik mi ukážete fotek s 8 x RS-132? To spíš platilo pro RS-85, kde se jednu dobu závěsníky přestaly montovat... | |
|
|
Ohledně těch 4 raket, to bylo omezení dokonce ani ne pro první serii. Je to omezení pro první verzi Il-2 zadním střelištěm (s AM-38). | |
|
|
Dzin: pokud je mi známo, počet RS-132 byl podmíněn nákladem v pumovnici, repektive sebedůvěře pilota. | |
|
|
Je sice hezký, že se bavíte o tabulkových nákladech, ale... Na první Il-2 se střelištěm byly montovány jen čtyři místo osmi vypouštěcích lišt. Protože to piloty "s*alo" na letištích se k nim prostě další čtyři přidělaly. Pak to bylo aplikováno i ve výrobě, s výměnou motoru to nebylo zas až tak spojeno. Jojo, východní fronta a její polní úpravy...kdepak Rüsatz | |
|
|
Co já vím tak ne... Ale 351, 354: že by můj trapas? Neznalost... |
|
|
|
Co já vím, tak byly 4 RS-132 standart | |
|
|
YAMATO: Proč by nemohl Il-2 pobrat 8 RS-132? | |
|
|
Proč se tedy tak často píše o zaměřování pum z Ilů-2 s VV-1 a VMŠ-2 odhadem? Il-2 s 8 RS-132? Snad 8 RS-85 nebo 4 RS-132... |
|
|
|
KDyž na tebe nalítně Il-2 s 8 RS-132 (navrhuji používat toto označení, je to používanější a stejně víme, jak se věci mají. ) je to podle mého rambajs porádný. | |
|
|
Zaměřovačem?... | |
|
|
Shazovali snad pumy doslova odhadem jako Il-2? | |
|
|
Dzin: ano, podvěsy... | |
|
|
YAMATO: Co se ti tedy nezdá na 2 23mm kanonech? Nebo je to ohledně té podvěšené výzbroje? | |
|
|
Tak nezlob Algyho a piš to jinam | |
|
|
YAMATO: Co vím tak kumulativní hlavici RBS neměla. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Lehké a střední bombardéry