Lehké a střední bombardéry
|
|
---|---|
Hm, tak já to pochopil, že jde o průraznost... NS-37 nechtěli možná i pro jejich nepříliš slavné nasazení na Il-2...ač i o tom je možné vést spor, jak moc bylo či nebylo špatné...ovšem pak již také nebylo možno podvěsit další výzbroj a o speciálku Sověti zas tak nestáli... |
|
|
|
Yamato: mne z toho padla celist . Docela prekvapila doba letu rakety. Algy: Asi to byl ten pripad ustupu, bylo to v Normandii. Take to nemusel byt Tiger, mozna letci jiny nemecky tank neznali... Treba tech 10mm u PZ IV je pro Browningy v pohode. |
|
|
|
No myslel jsem, že je řeč o kanonech, tak proč najednou PTAB a RBS? Jistě, ty žaluzie tam byly, ale to už není o průraznosti... |
|
|
|
Jasně, 10-15 mm na střeše...ale útočící letoun bude tyto partie většinou zasahovat pod velmi ostrým úhlem... | |
|
|
Sakra! Tak v tom tanku bych nechtěl být... No nechci říct, že se převrátit nemohl...třeba řidič zpanikařil nebo něco...v podmínkách konce války bych se mu nedivil ...ale většinou při takovém útoku tank a posádka přežily, poškození byla tu větší, tu menší...ale ne fatalní...ovšem pokud by měli možnost ho někam odvézt a opravit... |
|
|
|
Yamato: nevim, ten clanek si pamatuju utrzkovite. Mozna se dokonce prevratil, ale fakt je to davno a nevim, kde bych mel zacit hledat.Asi soudil podle toho, ze sjel z toho naspu. Ale urcite to nevypadalo jako tenhle test raketometu: www.rajsmichu.cz/vypis.php?t=6&cPath=6_263 |
|
|
|
Pravděpodobně zásah motoru atd. skrz žaluzie...o neovladatelnosti se z letadla přesvědčil jak? Na druhou stranu, v případě takového zásahu Panzer většinou nemusel být zničen, ale poškození (často i malé) bylo v situaci konce války rovno většinou jeho opuštění, případně zničení vlastní posádkou... |
|
|
|
Algy & Dzin:
ujezd (Nejlepší stíhací letoun, 6685): dzin: schvalne, za jak dlouho ti tu nekdo sfuci Triumf a Tragedie , moji oblibenou knihu. Podle nejake statistiky se to na diskuznich forech zhada nejcasteji v patek, tak uvidime Ja nerad Ono to s ucinnosti malorazovych kanonu proti tankum mozna nebude az tak kriticke. Pred hodne davnem jsem cetl, snad Plastic Kits Revue vzpominky nejakeho esa na Mustangu. Pry dostal Tigera, mozna dva a to jen kulomety.Byl presvedcen o marnosti sveho utoku, ale zadarilo se mu.Z Tigeru zacal prskat ohnostroj, neovladatelny sjel z naspu...mozna stastna rana, mozna sve udelala kadence kulometu. |
|
|
|
Takže ten pancíř německé techniky z konce války zezadu/zeshora...Pz IV H/J: 22/10 korba, 30/15 věž. Panther G: 40/16 korba, 45/16 věž. Tiger E: 80/25 korba i věž. Tiger II: 80/40 korba i věž. Pz IV/70: 22/10 korba, 30/20 nástavba. StuG 40 G: 30/18 korba, 30/11-17 nástavba. Hetzer: 8/8. | |
|
|
(510) Těch pár minut svedeme na špatné hodiny. | |
|
|
Algernon: (509) Mám, ve své době je to super stroj (Il-2 a Il-10). Je schopen úspěšně zasahovat prakticky proti jakýmkoliv pozemním cílům nepřítele a úspěšně plnit přímou podporu pozemního vojska. Celkově prostě pravá černá smrt. |
|
|
|
Navíc už je sobota. | |
|
|
Algernon: Pohybuje se rychlostí odpovídající situaci na bojišti. Pokud to takto srovnáváš, tak jeho rychlosti se blíží Typhoonu, ovšem to nezanmená, že nejsou případy, kdy se naopak snaží rychlostně spíše dorovnat tomu Il-2. Typický příklad je přímá palebná podpora pozemních jednotek, kdy by bylo ideální, aby působil plynule s postupujícím čelem. Což je třeba jeden důvod, kterým operují odpůrci a trvají na jeho vytlačení bitevními vrtulníky (což by se jim nemělo podařit, tedy ne úplně -alespoň doufám) |
|
|
|
Algernon: Aj, já jsem to nějak nepochytil, až teď, když jsi mi to vypsal. Omlouvám se. | |
|
|
Algernon: (500) Ale to je fakt. Bitevník mi nemůže nad bojištěm letět dva machy. Musí letět pomaleji, aby byl schopen reagovat na situaci na bojišti pod ním. Už z toho důvodu je zbytečné ho stavět daleko rychlejší. Naopak, je důležitější mu dát co největší ochranu. Rychlost není to nejdůležitější u bitevníka. | |
|
|
Algernon: A já opakuji (naposled) že je nesrovnávám. Chápeš? | |
|
|
Algernon: Já bych rád, ale nemůžu, protože Ty na to rozhodně nekašleš. Nepohybuje, ale to jsem nikdy netvrdil. Pohybu je se snad rychlostí na úrovni F-15? |
|
|
|
PTAB mají průraznost cca 70 mm a tedy jsou schopny probíjet jakýkoliv německý obrněnec včetně těch nejtěžších. | |
|
|
Á, PTAB, jistě... Jenže, Dzine, Il-2 byl pomalý pořád a všude...a to je to, co na něm (mimo jiné) kritizuju... |
|
|
|
Algernon: Začal, ale ne při WW2. Opět (445). Nevidíš to proto, že to nechceš vidět. Jinak je to naprosto jednoznačné. Navíc jak sám píšeš, je důležitá schopnost zpracování informací a rekce. Pokud je pohyb pomalí, umožní to pilotovy reagovat daleko lépe na novou situaci. Ma dáleko větší pravděpodobnost, že odhalí nepřítele a zareguje na něj, než když se jen tak přežene nad krajinou. Stejně tak si nevybavuji, že bych někde tvrdil, že A-10 se pohybuje rychlostí na úrovni Il-2. Kde že jsem to psal? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Lehké a střední bombardéry