Lehké a střední bombardéry
|
|
---|---|
![]() |
Hm, tak já to pochopil, že jde o průraznost... NS-37 nechtěli možná i pro jejich nepříliš slavné nasazení na Il-2...ač i o tom je možné vést spor, jak moc bylo či nebylo špatné...ovšem pak již také nebylo možno podvěsit další výzbroj a o speciálku Sověti zas tak nestáli... |
|
|
Yamato: mne z toho padla celist![]() Algy: Asi to byl ten pripad ustupu, bylo to v Normandii. Take to nemusel byt Tiger, mozna letci jiny nemecky tank neznali... Treba tech 10mm u PZ IV je pro Browningy v pohode. |
|
|
|
![]() |
No myslel jsem, že je řeč o kanonech, tak proč najednou PTAB a RBS? Jistě, ty žaluzie tam byly, ale to už není o průraznosti... |
|
|
![]() |
Jasně, 10-15 mm na střeše...ale útočící letoun bude tyto partie většinou zasahovat pod velmi ostrým úhlem... |
|
|
![]() |
Sakra! Tak v tom tanku bych nechtěl být... No nechci říct, že se převrátit nemohl...třeba řidič zpanikařil nebo něco...v podmínkách konce války bych se mu nedivil ![]() |
|
|
Yamato: nevim, ten clanek si pamatuju utrzkovite. Mozna se dokonce prevratil, ale fakt je to davno a nevim, kde bych mel zacit hledat.Asi soudil podle toho, ze sjel z toho naspu. Ale urcite to nevypadalo jako tenhle test raketometu: www.rajsmichu.cz/vypis.php?t=6&cPath=6_263 |
|
|
|
![]() |
Pravděpodobně zásah motoru atd. skrz žaluzie...o neovladatelnosti se z letadla přesvědčil jak? ![]() Na druhou stranu, v případě takového zásahu Panzer většinou nemusel být zničen, ale poškození (často i malé) bylo v situaci konce války rovno většinou jeho opuštění, případně zničení vlastní posádkou... |
|
|
Algy & Dzin:
ujezd (Nejlepší stíhací letoun, 6685): dzin: schvalne, za jak dlouho ti tu nekdo sfuci Triumf a Tragedie , moji oblibenou knihu. Podle nejake statistiky se to na diskuznich forech zhada nejcasteji v patek, tak uvidime Ja nerad ![]() Ono to s ucinnosti malorazovych kanonu proti tankum mozna nebude az tak kriticke. Pred hodne davnem jsem cetl, snad Plastic Kits Revue vzpominky nejakeho esa na Mustangu. Pry dostal Tigera, mozna dva a to jen kulomety.Byl presvedcen o marnosti sveho utoku, ale zadarilo se mu.Z Tigeru zacal prskat ohnostroj, neovladatelny sjel z naspu...mozna stastna rana, mozna sve udelala kadence kulometu. |
|
|
|
![]() |
Takže ten pancíř německé techniky z konce války zezadu/zeshora...Pz IV H/J: 22/10 korba, 30/15 věž. Panther G: 40/16 korba, 45/16 věž. Tiger E: 80/25 korba i věž. Tiger II: 80/40 korba i věž. Pz IV/70: 22/10 korba, 30/20 nástavba. StuG 40 G: 30/18 korba, 30/11-17 nástavba. Hetzer: 8/8. |
|
|
![]() |
(510) Těch pár minut svedeme na špatné hodiny. ![]() |
|
|
![]() |
Algernon: (509) ![]() Mám, ve své době je to super stroj (Il-2 a Il-10). Je schopen úspěšně zasahovat prakticky proti jakýmkoliv pozemním cílům nepřítele a úspěšně plnit přímou podporu pozemního vojska. Celkově prostě pravá černá smrt. |
|
|
![]() |
Navíc už je sobota. ![]() |
|
|
![]() |
Algernon: Pohybuje se rychlostí odpovídající situaci na bojišti. ![]() Pokud to takto srovnáváš, tak jeho rychlosti se blíží Typhoonu, ovšem to nezanmená, že nejsou případy, kdy se naopak snaží rychlostně spíše dorovnat tomu Il-2. Typický příklad je přímá palebná podpora pozemních jednotek, kdy by bylo ideální, aby působil plynule s postupujícím čelem. Což je třeba jeden důvod, kterým operují odpůrci a trvají na jeho vytlačení bitevními vrtulníky (což by se jim nemělo podařit, tedy ne úplně -alespoň doufám) |
|
|
![]() |
Algernon: Aj, já jsem to nějak nepochytil, až teď, když jsi mi to vypsal. Omlouvám se. |
|
|
![]() |
Algernon: (500) Ale to je fakt. Bitevník mi nemůže nad bojištěm letět dva machy. Musí letět pomaleji, aby byl schopen reagovat na situaci na bojišti pod ním. Už z toho důvodu je zbytečné ho stavět daleko rychlejší. Naopak, je důležitější mu dát co největší ochranu. Rychlost není to nejdůležitější u bitevníka. |
|
|
![]() |
Algernon: A já opakuji (naposled) že je nesrovnávám. Chápeš? |
|
|
![]() |
Algernon: Já bych rád, ale nemůžu, protože Ty na to rozhodně nekašleš. ![]() Nepohybuje, ale to jsem nikdy netvrdil. Pohybu je se snad rychlostí na úrovni F-15? |
|
|
![]() |
PTAB mají průraznost cca 70 mm a tedy jsou schopny probíjet jakýkoliv německý obrněnec včetně těch nejtěžších. |
|
|
![]() |
Á, PTAB, jistě... Jenže, Dzine, Il-2 byl pomalý pořád a všude...a to je to, co na něm (mimo jiné) kritizuju... |
|
|
![]() |
Algernon: Začal, ale ne při WW2. Opět (445). Nevidíš to proto, že to nechceš vidět. Jinak je to naprosto jednoznačné. Navíc jak sám píšeš, je důležitá schopnost zpracování informací a rekce. Pokud je pohyb pomalí, umožní to pilotovy reagovat daleko lépe na novou situaci. Ma dáleko větší pravděpodobnost, že odhalí nepřítele a zareguje na něj, než když se jen tak přežene nad krajinou. Stejně tak si nevybavuji, že bych někde tvrdil, že A-10 se pohybuje rychlostí na úrovni Il-2. Kde že jsem to psal? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Lehké a střední bombardéry