Lehké a střední bombardéry
|
|
---|---|
Možná mám toho Ila-2 nerad až moc JJ, už to přišlo, díky! |
|
|
|
Sakra...to jsem možná nedomyslel, co?... | |
|
|
Hm, neviděl bych to jako tak skvělé řešení, ale budiž. Podle mě byla nevýhoda, že nebylo možno na základě bojových zkušeností rychle upravovat pancéřování... | |
|
|
No určitě bych se nezlobil...prosím!!! Hm, ta koncepce byla přikázaná v zadání, bohužel... |
|
|
|
No jasně, chápu | |
|
|
Zas tak pomalý Il-2 nebyl ...no dobře, tak jak?...díky! |
|
|
|
Ten popruh, na kterým seděl, si jednoduše posunul na záda, a byl tak o něj opřen. Toto je příklad jednoduchého a účelného řešení v polních podmínkách. | |
|
|
Počítám, že v sedě taky moc ne...sedět na kusu kůže a střílet...no nevím... | |
|
|
A víš jak na tom byl střelec ve spodní věži B-17? Všude je nějaké mínus - mimo Lancasteru | |
|
|
Yamato: A víš jak se ovládal kulomet u Il-2? | |
|
|
No není mi jasné, jak měla vypadat jeho kabona, pokud nemohl obsluhovat kulomet v sedě...nějaké sedátko tam určitě měl...viděl vůbec někdy někdo fotku, nákres,...kabiny střelce u Su-6? Ostatně i mnohého dalšího...a nejen u Su-6 |
|
|
|
No chceš snad tvrdit, že celý let střelec stál? To je nějak divný...odkud to máš? Ty pumovnice byly ovšem umístěny dost zvláštně, to je fakt... |
|
|
|
Jasně. | |
|
|
Algernon: Oba údaje pocházejí z Triumf a tragédie. 700 metrů je uvedeno přímo v textu knihy, 400 metrů je uvedeno v přílohách v opisu z knihovny IAS VVS, kde mají uveeny všechny hlavní letecké zbraně. Tedy bych bral 25mm na 400 metrů. (Když jsem to -hodně- zjednodušeně počítal, tak mi na 700 metrů vycházel rozdíl zhruba 3mm.) Takže na 400 metrů pro 20mm ŠVAK - 20 mm 20mm B-20 - 20 mm Pro oba je použit náboj BZ (protipancéřový - zápalný) se střelou o hmotnosti 96.6 gramu. 23mm VJA - 25mm BZ - 196 gramů 37mm NS-37 - 40mm BZT (se stopovkou) - 735 gramů. Pro skloněný pancíř 30° bude hodnota probitého pancíře menší asi o 3-5 mm. |
|
|
|
Algy: Kolmo. | |
|
|
Hm, tak tohle je zajímavé! Čili, jako až příliš často: věř něčemu... |
|
|
|
Jak radikálně odlišná byla účinnost 23 oproti 20? Já mám k ŠVAKu průraznost 20 mm, taky na 400 m...takový rozdíl to zas není... | |
|
|
K 23mm VJa. K oné průbojnosti 25mm mám dvě rozdílné vzdálenosti. Mělo se jí dosahovat buď na 400 nebo na 700 metrů. | |
|
|
Taky myslim, ze to s nejvetsi pravdepodobnosti byl motor nebo palivova instalace. Jestli tam ale vazne je jen 10-20mm, mohlo jit i o munici, asi postupne nastalo.Jak si to pamatuju, popisoval to jako ohnostroj,zitra to zkusim vyhrabat. | |
|
|
Nerouhej se Protože nechtěli protitankový speciál, ale universální bitevník... A ty 23 stačili jak kdy...ale byly zde také rakety, PTAB... O co se vlastně hádáme? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Lehké a střední bombardéry