Rekonstrukce bitev z 2. světové války
|
|
---|---|
![]() |
čet.Hrad napsal v č. 282: Taky bych to tak udělal,ale:
"velká část lidí došla tešně před ukázkou "Tak to bylo""
Ero napsal v č. 277: Takže kdybych to tak udělal, tak bych (jako tradičně) neviděl nic "Je lepší přijet dříve a obsadit strategické místo " ![]() Tam nechali přistát Mi-24? To bych nečekal... ![]() |
|
|
![]() |
Já mám skvělou fotku (moji nejzdařilejší) jak za prvé Panzerkampfwagen dostal zásah nebo dělostřelbu vedenou z Boudy (![]() |
|
|
![]() |
protože nikdo z těch, co tam byli sem žádné fotky nedal, tak nějaké jsou zde: www.38prapor.com/cihelna06.htm |
|
|
![]() |
Tento rok jsem ten kilometr co to mám od našich nebyl,ale z okna jsem pozoroval naše "Elka" a výbuchy munice,za to ,když jsme jeli s manželkou domů,tak jsem se zastavil v Lichkově.Ten Bren Carrier byl super,pěkně jsem si vyfotil jeho pojezdy,hodil něco do kasičky pro ,,Rotu Nazdar" a jel domů... |
|
|
![]() |
čet.Hrad napsal v č. 282: Bohužel nebyl, o co jsem přišel ? "A byl jsi na Čechoslovácích (oprava čet.Hrad) v Lichkově? " |
|
|
![]() |
Ero napsal v č. 272: Jasné, já a Hartmann. A byl jsi na Čechoslovácích v Lichkově?
"Byl někdo na Cihelně 2006 v Králíkách. Já myslím že to bylo docela povedené "
Martin R. napsal v č. 275: Ležíme si tak s Hartem na louce pod Hůrkou, koukáme jak se co prohání po předváděcí ploše, dalekohled v ruce, no jako na dlani..., komentář je čistý a je dobře slyšet i tak daleko..... A v tom volá Fuky, že za námi nepřijede. Omlouvá to slovy: "Stejně není o co stát." No když tam nikdy nebyl....."Slýchám na to docela protichůdné názory.... Někdo říká že je tam hrozně moc lidí a není nic vidět nebo že je to pouze propagace AČR... Tak za rok uvidím sám " Teď vážně, letos byla ukázka celkem povedená, hlavně jsem slintal na pojízdné Famo (jo, přesně ta SdKfz 8!!). Byli jsme na té ranní ukázce, hodnotím kladně a zlepšení od r. 2001, kdy jsem tam byl naposled. Pozn.: bohužel mi náladu zkazil jeden *****, kterého jsem potkal u vstupu do VMK, ohozený v triku s křížem a lebkou, kšandy ve mírně nevhodných barvách a opět s kříži, holá palice, tak metrák váhy, maskáče, bombr.... ![]()
Ero napsal v č. 277: plus ještě SdKfz 232 (6 kolový, ta replika na vejtřasce)"Naši vyřídil tři Hakly atd. prostě nádhera. " ![]()
Ero napsal v č. 277: ALCY létaly před ukázkou, nádhera, piloti dali tak 10 nízkých průletů nad "bojištěm"
"Potom tam ještě přeletěli dvě L-39"
Ero napsal v č. 277: Ono to jde, když o ně pořád zakopáváš a oni o tebe?"Jo, těch tam bylo dost, nesmíš si jich všímat " ![]() ![]()
Martin R. napsal v č. 279: No tak když bereš, že velká část lidí došla tešně před ukázkou "Tak to bylo" a odešli po ukázce "Tak to mohlo být", tak je jim 85% na prd."Samozřejmě, ale aby si nesežrali 85% programu" ![]()
Martin R. napsal v č. 279: 19.8. Lešany - Tankový den. Bude tam jezdit švédský Strv m/37 (Praga AH-IV-Sv)
"Asi příští rok pojedu "
mbbb napsal v č. 281: Které bys sis ráčil přáti?"nějaké fotky máte?" ![]() |
|
|
![]() |
nějaké fotky máte? |
|
|
![]() |
Martin R. napsal v č. 279: buď rád, že aspoň do těch filmů armáda nekecá jako v USA....nebo nejsou různé propagační akce armády.....to bychom byli jak amíci...."Samozřejmě, ale aby si nesežrali 85% programu" ![]()
Martin R. napsal v č. 279: hmm..hlavně že na ně nejsou cvičné bomby(ale mají plné sklady betonovek na migy"Nespadly, dnes mi několikrát přelétly nad hlavou" ![]() ![]() |
|
|
![]() |
bubu napsal v č. 278: Nespadly, dnes mi několikrát přelétly nad hlavou "Copak?? Gripeny jim spadli na cestě?" ![]() (jsem na prázdninách na Chrudimsku, to proto... ale narozdíl od obyvatel Pardubic mi přelety JAS-39 ani v nejmenším nevadí) ![]()
bubu napsal v č. 278: Samozřejmě, ale aby si nesežrali 85% programu "propagace to je....ale přeci se ta armáda propagovat musí...." ![]()
Ero napsal v č. 277: Asi příští rok pojedu "Následovali boje z roku 1938, byly dvě ukázky "Tak to bylo..." to naší vojáci opustili opevnění a "Tak to mohlo být..." a to byla nejlepší ukázka. Naši vyřídil tři Hakly atd. prostě nádhera." ![]() |
|
|
![]() |
Ero napsal v č. 277: Copak?? Gripeny jim spadly na cestě? "Potom tam ještě přeletěli dvě L-39 a lítal tam Mil Mi-24. " ![]() ![]()
Ero napsal v č. 277: Mno, já minulý rok jen spolu s členy učinkujícího KVH a stejně jsem skoro nic neviděl.
"Je lepší přijet dříve a obsadit strategické místo "
Ero napsal v č. 277:
"Nejdříve bojová ukázka aktivních záloh, potom celní správy"
Martin R. napsal v č. 275: "pouze propagace AČR... " ![]() ![]()
Martin R. napsal v č. 275: Což to, ono by vidět bylo ale to by se muselo lépe vytýčit ohrazení a lidi by se nesměli tlačit dopředu.....je to dost velký prostor, kdyby se ty armádní rozpadliny šouply o 20-50 m dál a posunuly se zábrany do tvaru trojúhelníku, který má přeponu jako n-úhelník - bezevšeho (omlouvám se za ten paskvil ale mě to líp vysvětlit nenapadlo. "Někdo říká že je tam hrozně moc lidí a není nic vidět " ![]() |
|
|
![]() |
mbbb napsal v č. 276: Nejdříve bojová ukázka aktivních záloh, potom celní správy. Následovali boje z roku 1938, byly dvě ukázky "Tak to bylo..." to naší vojáci opustili opevnění a "Tak to mohlo být..." a to byla nejlepší ukázka. Naši vyřídil tři Hakly atd. prostě nádhera. Potom ještě dálší ukázka "Přepadení kolony" (němci přepadli americké vojáky s automobily na silnici) to by bylo to hlavní. Potom tam ještě přeletěli dvě L-39 a lítal tam Mil Mi-24."tak napiš něco víc "
Martin R. napsal v č. 275: Jo, těch tam bylo dost, nesmíš si jich všímat "Někdo říká že je tam hrozně moc lidí " ![]()
Martin R. napsal v č. 275: Je lepší přijet dříve a obsadit strategické místo "a není nic vidět " ![]() |
|
|
![]() |
Ero napsal v č. 272: tak napiš něco víc"Byl někdo na Cihelně 2006 v Králíkách. Já myslím že to bylo docela povedené " bylo hodně dynamických ukázek?? ![]() |
|
|
![]() |
Ero napsal v č. 274: Slýchám na to docela protichůdné názory.... Někdo říká že je tam hrozně moc lidí a není nic vidět nebo že je to pouze propagace AČR..."Doporučuju, stojí to za to " Tak za rok uvidím sám ![]() |
|
|
![]() |
Martin R. napsal v č. 273: Doporučuju, stojí to za to "doufám že se tam někdy vůbec dostanu" ![]() |
|
|
![]() |
Ero napsal v č. 272: Tak jsem zase zaspal.... "Byl někdo na Cihelně 2006 v Králíkách." ![]() |
|
|
![]() |
Byl někdo na Cihelně 2006 v Králíkách. Já myslím že to bylo docela povedené ![]() |
|
|
![]() |
Pořadatelé chystají řadu atrakcí a překvapení, o kterých bude postupně přípravný štáb akce CIHELNA veřejnost informovat. Aktuální informace, upřesnění, detaily a informace o případných změnách budou postupně k dispozici rovněž na internetové adrese www.armyfort.com/cihelna/ “CIHELNA 2006” je třídenní vzpomínkovou akcí s bohatým programem, určená všem příznivcům vojenské historie, zájemcům o tématiku obrany státu, ale i těm, kteří si chtějí v mimořádné atmosféře akce připomenout 70. výročí zahájení výstavby čs. opevnění na Králicku. Těm, kteří si chtějí v klidu vychutnat a prožít celou programovou nabídku doporučujeme účast na akci od pátku do neděle. V Králické pevnostní oblasti (KPO) je dostatečná kapacita ubytovacích a stravovacích možností (města Králíky, Červená Voda, Jablonné nad Orlicí, Klášterec nad Orlicí, Žamberk a okolní obce: www.orlicko.cz/ubytovani/?&trmn=0|). Budete tak mít v pátek příležitost navštívit dělostřeleckou tvrz Bouda a vychutnat si v poklidu kompletní prohlídku tohoto v největším rozsahu zpřístupněného objektu čs. opevnění z let 1935–1938 (www.armyfort.com/cz/infocentrum.php?id=15), můžete uskutečnit prohlídku Vojenského muzea Králíky a večer se účastnit kulturního programu na náměstí v Králíkách. V sobotu pak máte možnost plně se věnovat bojovým ukázkám a bohatému programu na předváděcí ploše u Vojenského muzea Králíky, po jeho ukončení ještě stihnete návštěvu některého z pevnostních muzeí, která i letos ve většině případů prodlouží provozní dobu (většinou do 19.00 hodin). Celou neděli pak můžete věnovat návštěvám a prohlídkám všech dalších pevnostních muzeí v KPO, která na sezónu 2006 chystají celou řadu novinek a překvapení. Budete příjemně překvapeni viditelným posunem rekonstrukčních prací a dalšími novými exponáty a expozicemi. “CIHELNA 2006” je velkou koncentrací historické vojenské techniky, zbraní, uniforem, výstroje a veřejnosti přístupných pevnostních objektů z let 1935–1938 – je to velká podívaná. Vstupné celodenní na sobotu: děti do 15 let 50,- Kč, dospělí 100,- Kč, rodinná vstupenka 220,- Kč /2 dospělí a max. 3 děti/ (platí pro program a ukázky na předváděcí ploše u pěchotního srubu K – S 14 “U Cihelny”, dále jako vstupné do Vojenského muzea Králíky, pěchotního srubu K – S 14 a lehkého objektu vz. 37 č. 111). Vstupné na veřejnou generálku v pátek bude jednotné, poloviční (50,- Kč). |
|
|
![]() |
AKCE CIHELNA 2006 – 2. TISKOVÁ ZPRÁVA DŮLEŽITÁ ZMĚNA – TERMÍN KONÁNÍ AKCE SE POSUNUL! Ve dnech 11. – 13. srpna 2006 proběhne akce MOBILIZACE – CIHELNA 2006 – KRÁLÍKY – letos s podtitulem “Chtěli hájit svobodu”. Hlavní ukázkový den pro veřejnost se chystá na sobotu 12. srpna 2006. AKCE SE KONÁ POD ZÁŠTITOU RADY PARDUBICKÉHO KRAJE Předpokládaný program: Zahájení pro veřejnost – v pátek 11. 8. 2006
|
|
|
![]() |
GeorgRolf napsal v č. 267: To jo, zrovna dneska jsme se na to koukal. Bylo to hustý. Nejlepší bylo, jak se pak proti sobě rozjely tanky obou stran a pak se tam posádky střílely a mlátily se. "Viděli jste nekdy sovětský pětidílný cyklus "Osvobožděnije"? Tam je drsně udělaná bitva u Kurska..mraky a mraky tanků...i když v pozadí viditelně T-55. A je fakt, že T-34/76 už ani Rusové neměli, takže tam byly jen T-34/85, ale zato moře..." ![]() |
|
|
Viděli jste nekdy sovětský pětidílný cyklus "Osvobožděnije"? Tam je drsně udělaná bitva u Kurska..mraky a mraky tanků...i když v pozadí viditelně T-55. A je fakt, že T-34/76 už ani Rusové neměli, takže tam byly jen T-34/85, ale zato moře... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Rekonstrukce bitev z 2. světové války