Rekonstrukce bitev z 2. světové války
|
|
---|---|
čet.Hrad napsal v č. 310: Ale já ho už viděl na nějakých fotkách z jiných akcí, takže to taková premiéra nebyla "SdKfz 8 - Famo (raritka, premiérové představení vozidla," |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 310: Ještě tuším tam jezdil četník na motorce (pořád tam a zpátky)"Češi: "
čet.Hrad napsal v č. 310: Ještě pro zajímavost, ten pán co zrestauroval SdKfz 8 by měl do příštího roku udělat Hetzera"SdKfz 8 - Famo (raritka, premiérové představení vozidla, jako jediné mělo pískovou kamufláž) s taženým kanonem " takže je se na co těšit
čet.Hrad napsal v č. 310: Myslím že většinou BMW "tři motocykly, dva z nich se sajdou " |
|
|
|
Seznam účastnící se techniky (píšu z hlavy, tak mne prosím netlučte, když něco opomenu ) Němci:
Češi:
|
|
|
|
Martin R. napsal v č. 292: "Spíše jestli to neni riskantní... Přistávat s tím na nějaké nezajištěné ploše.. (je to sci-fi,ale připlést se něco rotoru do cesty... netřeba domýšlet ) nebo jak píše bubu " To jste asi neviděli, kde pravidelně přistávali s Mil Mi-24 v Darkovičkách. Zaparkovali ten stroj na plochu nevalné velikosti ještě ke všemu ohraničenou stromy. A pak po ní lezli děcka, ale úplně všude, do obou kokpitů i do nákladového prostoru. Se divím že s ní potom vzlétli Podobně na tom byla i Mi-17 Ale letos se asi už poučili, protože tam měli Mi-35 a Mi-17 ale už je do toho nepustili. |
|
|
|
Ero napsal v č. 298: A kolik jsi toho předtím vypil? "Já myslím že jsem viděl tři. "
Ondra napsal v č. 301: Souhlasím, větší počet Němců byl jen optický, neboť se neustále pohybovali po bojišti více a na větším prostoru než Češi (jednak defilé při "záboru", dále několik vln útoků a více pojízdné techniky)"Není pravdy, řádově byly počty stejné"
Ondra napsal v č. 301: Myšleno, že němčouři nemůžou dobývat řopík 2 hodiny, protože ukázka trvá krátce. To nebylo myšleno na kvalitu ukázky."Je to myšleno jako klad nebo jako zápor? "
bubu napsal v č. 294: A vyrovnávací rotor je kde? "Ty jsi tak vysoký nebo vyskočíš tak vysoko aby tím dostal do hlavy??" |
|
|
|
Ero napsal v č. 291: "Mě zase dokážou vydeptat "znalci" který si stoupnou vedle mě nebo malý děti " to tady musím napsat otázku návštěvnice Boudy. Slečna tak 15-16 let se ptá otce: "Takže oni ty pevnosti stavěli zbytečně?" Otec: "No dá se říct že ano." Slečna: "A to jim nevadilo, že je staví zbytečně?" Tohle byla teda ta největší palba, ale bylo tam i spousta dalších, buhužel ne na průvodce, aby to mohl uvést na pravou míru. Musel jsem se hodně držet, abych nevyprskl smíchy. |
|
|
|
Ondra napsal v č. 301: Děkuji (konečně kompromis )
"eReNy byly dvě"
Worchester napsal v č. 295: co bys čekal, když Němci útočí tak jich víc být musí "byla tam několikanásobná přesila německých sil" |
|
|
|
Hartmann napsal v č. 297: Je to myšleno jako klad nebo jako zápor?
"Jinak hlavně ukázka jako celek zas nebyla tak dlouhá.... "
bubu napsal v č. 300: eReNy byly dvě
"je tu ještě někdo kdo iděl více či méně nákladních aut Praga RN?"
Worchester napsal v č. 295: Není pravdy, řádově byly počty stejné "Mám pocit, ač název zněl "mobilisace Cihelna" byla tam několikanásobná přesila německých sil " |
|
|
|
Hartmann napsal v č. 297: Copak, projevoval své city k Říši?
"Blbeček hákoš v muzeu mě taky naštval" Jinak díky za vysvětlení pádu řopíku
Ero napsal v č. 298: Co jsem se tak bavil, tak byli dvě nebo tři. No, taky je možné, že si dotyčný spletl RN s něčím jiným, apod. "Já myslím že jsem viděl tři." |
|
|
|
bubu napsal v č. 296: Já myslím že jsem viděl tři."Když jsme u té Cihelny, kolik tam bylo eReN??"
Ero napsal v č. 291: Tím např. myslím dva borce který stáli vedle mě a jeden se druhýho ptá: "Co je to ta stopovka ?" a druhej mu řekne: "To je taková speciální střela která vyhledává cíl, a stopovka se jí říká proto že stopuje ten cíl." Já myslel že se složím "Mě zase dokážou vydeptat "znalci"" |
|
|
|
Bubu: eReNy jsem viděl dvě. Worchester: Pád řopíku odpovídal dobývání objektu při omezení jeho ochrany sousedními objekty (výstřel jim omezovala dýmová clona a především stojící zničená těžká technika - tak to bylo okomentováno). Jinak hlavně ukázka jako celek zas nebyla tak dlouhá.... Blbeček hákoš v muzeu mě taky naštval, ale lituju spíš megafronty u řopíku XXXV/111/A-160, kam pouštěli po 5ti lidech a kvůli které jsme se nedostali dovnitř...tak příště. |
|
|
|
Když jsme u té Cihelny, kolik tam bylo eReN?? | |
|
|
mbbb napsal v č. 285: Pěkný fotky, ale pořád dost monotóní-wehrmacht. Raději bych uvítal více fotek prvorep. vojáků... Mám pocit, ač název zněl "mobilisace Cihelna" byla tam několikanásobná přesila německých sil A jen doufám, že v budoucnu se tento trend nebude opakovat. Také mě dost zaráží, jak "lehce" němci vyřadili řopík z provozu. Uvozovky jsou na místě, páč jsem na Cihelně nebyl a vše vím jen z fotek a videa... "protože nikdo z těch, co tam byli sem žádné fotky nedal, tak nějaké jsou zde: www.38prapor.com/cihelna06.htm" |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 292: Ty jsi tak vysoký nebo vyskočíš tak vysoko aby tím dostal do hlavy?? "připlést se něco rotoru do cesty... netřeba domýšle" |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 292: Měli to ohraničené drátem a stáli tam pořadatelé "Spíše jestli to neni riskantní... Přistávat s tím na nějaké nezajištěné ploše.. " |
|
|
|
curahee napsal v č. 289: Spíše jestli to neni riskantní... Přistávat s tím na nějaké nezajištěné ploše.. (je to sci-fi,ale připlést se něco rotoru do cesty... netřeba domýšlet ) nebo jak píše bubu"A proč né,myslíš,že má ještě utajené parametry?"
bubu napsal v č. 288: Aby nedošlo k poškození... "pak po tom lezou děcka"
Ero napsal v č. 291: To mi povídej "Mě zase dokážou vydeptat "znalci" který si stoupnou vedle mě nebo malý děti" |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 282: Mě zase dokážou vydeptat "znalci" který si stoupnou vedle mě nebo malý děti "bohužel mi náladu zkazil jeden *****, kterého jsem potkal u vstupu do VMK, ohozený v triku s křížem a lebkou, kšandy ve mírně nevhodných barvách a opět s kříži, holá palice, tak metrák váhy, maskáče, bombr.... " |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 287: Jo, ten hlasatel říkal že po těch deštích "dlouho" hledali místo pro přístání "Tam nechali přistát Mi-24? To bych nečekal... " |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 287: A proč né,myslíš,že má ještě utajené parametry? "Tam nechali přistát Mi-24? To bych nečekal... " |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 286: Z Boudy??neblbni.....že by stříleli do předpolí Hůrky?
"dělostřelbu vedenou z Boudy"
Martin R. napsal v č. 287: je to pokud vím, každý rok..pak po tom lezou děcka stejně jako po zbytku techniky takže nemáš šanci si to vyfotit(než to zrezne máš málo příležitostí) "Tam nechali přistát Mi-24? To bych nečekal..." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Rekonstrukce bitev z 2. světové války