Rekonstrukce bitev z 2. světové války
|
|
---|---|
Ahoj děcka , sháním repliky nášivek jednotek z WWII. Docela fuška, když nevíte, kam se obrátit. Myslím si, že vy jste ti správní, koho se zeptat. Help please, za každou radu budu vděčný. |
|
|
|
Byl někdo v Hradci Králové na Pekelné dálnici? Bylo sice pěkně hnusně, ale jinak celkem dobrý. Nejvíc se mě líbil ten Bren Carrier s Vickersem. | |
|
|
To Kaufi: ta dědina se jmenovala Bělčice,.. já moji kluci po vás pálili z horní patra, po zajetí jste nás vlasovce no ehm eliminovali... | |
|
|
Pár fotek ze Slivice a toho dalšího městečka, který nevim jak se jmenovalo klubalbum.wz.cz/album/index.php | |
|
|
Účast na Bahnech přislíbily armnády s technikou: SRN - tank LEOPARD 2, BVP MARDER, 12 osob Rakousko - obrněný transportér PANDUR, obrněný transportér ULAN, 13 osob USA - tank M1A1 ABRAMS, BVP M2 BRADLEY, vyprošťovací obrněný transportér M88A1, 25 osob Velká Británie - tank CHALLENGER II, BVP WARRIOR, samohybná houfnice, 18 osob Francie - lehký kolový obrněný tank AMX 10 RC, lehké obrněné vozidlo VBL, 17 osob Polsko - obrněné vozidlo HITFIST 30 ROSOMAK, 7 osob Slovensko - obrněné vozidlo ALIGATOR, 4 osoby |
|
|
|
Den pozemního vojska Bahna 2005 se koná dne 18. června Program: 09,00 - 10,00 - promenádní koncert vojenské hudby 10,00 - 10,20 - slavnostní zahájení + seskok výsadkářů 10,20 - 10,40 - defilé historické techniky k 60. výročí ukončení II. světové války 10,40 - 11,10 - defilé současné techniky AČR a techniky zahraničních armád 11,10 - 11,30 - historická ukázka - „Tanková brigáda na pomoc Pražskému povstání.“ 11,30 - 11,50 - historická ukázka - „Ukázka z osvobozovacích bojů v Západních Čechách 1945.“ 11,50 - 12,10 - ukázka vysoké techniky pilotáže vrtulníku W3A SOKOL 12,10 - 13,10 - kombinovaná dynamická ukázka Společných sil AČR 13,30 - start bodovací soutěže 16,00 - slavnostní nástup k ukončení Dne pozemního vojska BAHNA 2005 19,00 - koncert country skupiny BÁBYDOU Více na klub-vm.webzdarma.cz/akce/bahna_2005.htm |
|
|
|
Johny napsal v č. 231: "převozní", " Nechci bazírovat na slovíčku, ale jsou to ZSPZ - trvale manipulační. ZSPZ je "zvláštní státní poznávací značka", a to trvale manipulační dle mého znamená, že je je možno přehazovat po otestovaných auťákách. Já sám mám na jedny ZSPZ tři auta. To "převozní" bejvávalo a dneska je mají už jen kšeftmani s technikou. Musíš být členem nějakého spolku a jezdit s autem jen na klubové akce, ale mi pořádáme akce, kam jede jen jedno auto (různé výjezdy, propagační jízdy a pod.), tak co je to "klubová akce". Dle mého je to akce kam jede někdo z klubu. Samozřejmě že záleží na přesné formulaci a když se něco stane, tak se v tom budou rejpat a když budou chtít tak něco najdou (třeba že jsi nezaplatil členský příspěvky včas a tím nejsi členem klubu atd...), ale určitě je lepší mít to aspoň částečně ošetřený. Byly časy, kdy jsme jezdili úplně bez značek a policajti se nás ptali maximálně co je to za auto a jak je to starý. Už jsme měli i bouračku a bylo to nakonec v pohodě a nikdo se vlastně potom ani neptal. Když to shrnu, tak je dobrý značky mít a určitě je to mnohem uvolněnější než to bylo (co se jízd týče). |
|
|
|
kaufi napsal v č. 225: "Jinak dneska už nemusíš vyplňovat tu knihu jízd a můžeš jezdit jak chceš. Aspoň dle mejch informací. Von se v tom skoro nikdo nevizná a pochybuju, že dopravák, kterej tě zastaví bude vědět víc." No povinost jezdit pouze při nahlášených klubových akcí zůstává (jinak by taky nemělo smysl mít speciální značky kdyby si každý mohl jezdit jak chtěl). Značky se taky oficiálně jmenují jako "převozní", tedy jsou určené "pouze" pro převoz vozidel na oficiální akce. To, že policajt často neví jak si má údaje ověřit je věc jiná. Teoreticky vzato to může např. o víkendu dost procházet. Problém ale nastane, pokud se veterán zaplete do nehody a při vyšetřování se zjistí, že žádná oficiální akce nebyla. Policajti to pak můžou brát jako trestný čin stejně jako jízdu bez oprávnění se všemy důsledky pro řidiče včetně třeba odnětí svobody (zejména pokud je tam zraněný) a přinejmenším problémy s pojišťovnou při hrazení škody. |
|
|
|
Curahee: no vidiš to mě nenapadlo! | |
|
|
Worchester napsal v č. 228: A proč by jí nemohl mít,například od příslušníka Freikorpsu? "A co taková kar98 v rukou příslušníka.... " |
|
|
|
To jasan: taky pravda. Asi by ta debata byla celý večer někde na nějaký akci u piva Já jsem fotil v Ostravě a taky je tam pár fotek, který by byly úplně perfektní, kdyby neměl němec německá Sa 58, to ale platilo i o druhé straně. Zase ale já to beru jako fotky z akce a ne jako pokus o repliky dobové fotografie. To si ale musí šáhnout každý sám do svědomí jakej použije kvér či doplněk atd. Je to asi podle vkusu každého soudruha. Jinak tu pumpičku bych bral taky. Mám na ní v T-805 hezkej držák a tam patří. Na zbraních v Rokycanech mi řekli, že o vyjímku si mohu zažádat, ale to je tak všechno. A kupovat zavařenou - zas tak hezkej kvér to neni. |
|
|
|
curahee napsal v č. 218: Viděl jsem pouze na fotce (škoda..) SA58 upravenou na StG.44- moc pěkné, na chlup stejné až na to , že bylo na SA58 vidět ten kov nad rukojetí , že to prostě není ono..., SA58 používala svoji munici... "Přesně můj názor,na tyto akce chodí i lidé co se v danné problematice orientují,takže pokud vidí ssmana s Sa58 |
|
|
|
Johny napsal v č. 204: "Za prvé jsou velké problémy s atestací u vozidel, které jsou různě pozměněné (po tom, co se na veteránských značkách začali objevovat v některých okresech běžná auta starší provenience). Za druhé, s autem chci jezdit i mimo oficiálně zveřejněné klubové akce a to na veteránských značkách nejde." S veteránskejma číslama je jediný problém (pokud máš samozřejmě na autě všechno tak jak má být), a to že po testaci se musí ještě do Prahy na zaevidování na ministerstvo dopravy, a tam sedí jeden člověk a dělá auťáky pro celou republiku. Tudíž totálně nestíha ani měnit starý značky za nový, natož aby vydával nový. Mi to řešíme přez klub tak, že se tam jede až když se toho nashromáždí víc a pak se domluví konkrétní datuma čas jednání. Jinak dneska už nemusíš vyplňovat tu knihu jízd a můžeš jezdit jak chceš. Aspoň dle mejch informací. Von se v tom skoro nikdo nevizná a pochybuju, že dopravák, kterej tě zastaví bude vědět víc. I na tom ministerstvu do nedávna nevěděli co nám mají říkat. |
|
|
|
to kaufi:tak i tak někde jedu jako účastník někde jsem jako spoluorganizátor.Tvůj postoj chápu, ale podívej se na většinu fotek třeba z prahy od rozhlasu můžeš vidět SKS a ani se je nesnažili zakapotovat a takových foto z ukázek je plno.A mně vadí to že jeden pozér se začerněnou hubou oblečený v neexistující dub-maskované větrovce a sa 58 dokáže pokazit pěkný obrázek- téměř dobový-ostatním lidem.Máš recht že lidem-laikům je jedno v čem a sčím bojujem, ale když to budem dělat dobře a dobově tak je i nepřímo poučíme o uniformách výzbroji.A to by měl by být cíl rekonstrukcí jinak jsou rekontrukce pro veřejnost zbytečné a my tam můžem pobíhat v jehličkách s pumpičkou.A jak jsi psal že odborník to pochopí tak mám právě diametrálně odlišnou zkušenost. | |
|
|
To jasan: Vono se tu musí trochu rozdělovat, zda se jedná o ukázku pro veřejnost, která chce vidět tanky a slišet rány a výbuchy, nebo zda se jedná o přehlídku (taky pro veřejnost), či se jedná o nějaké soukromé "cvičeníčko". Když bude v ukázce pár originálů, které si ne každý chce ničit, a ještě nebudou střílet, tak nebudou diváci. Když nebudou diváci nebude chuť veškerých organizátorů a sponzorů (žádná akce neni organizována jen těmi lidmi v uniformě). Spíš bych to viděl že lidi s Sa 58 apod. by měli dělat křoví někde v zadu. Taková akce jako např. Ostravská operace bez toho udělat nejde, a jak se říká u nás: "Laik to nepozná a odborník to pochopí". Takže je UKÁZKA a ukázka. Jinak ty jsi v organizačních štábech těchto akcí, nebo je "děláš", že se přijedeš zúčastnit jako bojující? | |
|
|
To Kaufi:ptát se smíš, dělám ukázky asi od 1999, účastním se víceméně všech větších(ty menší jsou většinou soukromé) jen tak namátkou:Ořechov,Bohumín,Ostrava,Dukla,Slivice, Praha,Strání,Baily Bridge,Nadryby...Stačí?Jinak bych musel vzpomínat. Mimochodem ta SU-100 mi v Ostravě přejela přes okop | |
|
|
kaufi: (220) Já to holt z té dálky nepoznal. | |
|
|
Dzin napsala v č. 216: "asi SU-85" Byla to SU-100, pak bych ještě zmínil, krom ostatního, GAZ 67 Čapájev.
jasan napsal v č. 217: Kolik už jsi udělal ukázek? A kde? Smím li se ptát. "já ukázky nedělám pro lidi ale pro sebe.Můj dojem ze mne je to nejdůležitější.Dělám ost.btl. a výzbroj musí být válečná-německá bez mausera bych se styděl vyjít na plaz." |
|
|
|
curahee: Kopie 44 ne? | |
|
|
jasan napsal v č. 217: Přesně můj názor,na tyto akce chodí i lidé co se v danné problematice orientují,takže pokud vidí ssmana s Sa.58,musí to být pro ně dost tristní.Když na to nemáš,tak to nedělej.... "kdo na to nemá ať to nedělá" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Rekonstrukce bitev z 2. světové války