Východní fronta
|
|
---|---|
Sovietske straty za WWII. 1. Mŕtvi, nezvestní, zajatí (zahrňuje aj zomretých na násl. zranenia a vojakov preživších zajatie) 2. Ranení 3. Spolu 1941 3.14 mil 1.33 mil -------- 4.47 mil 1942 3.25 mil 4.11 mil -------- 7.37 mil 1943 2.31 mil 5.54 mil -------- 7.85 mil 1944 1.76 mil 5.11 mil -------- 6.87 mil 1945 0.8 mil 2.21 mil -------- 3.01 mil Spolu 11.27 mil 18.31 mil --------- 29.59 mil |
|
|
|
Nevíte, jestli 73. pěší divize dobíjela Rostov nad Donem? | |
|
|
Príbeh amerického výsadkára, ktorý istý čas bojoval za Červenú armádu: www.msnbc.msn.com/id/5068427/?GT1=3584 | |
|
|
Lipton> Tak to je jen dobre. Jinak o Varsavskem povstani z pohledu postupu RA je nebo dobra "Dejiny Druhe svetove valky" myslim, ze svazek 8 nebo 9. | |
|
|
Marek: Jde čistě o to, že když Ti napíšu, že nápis "Poběda za nami budět" si k dokážeš přiřadit..... Slohovka to sice nebude, ale zase tak snadné taky ne, páč dohledat, kde jednotky působily je někdy oříšek. | |
|
|
Ondík (807) : Jééé to mi nedělej . To bych toho moc nerozluštil. Nemusí to být nějaké slohové práce. Stačí jen stručný popis co za jednotku to bylo a kde zhruba v té době působila. Předem moc díky ! | |
|
|
FUJ06 napsal v č. 809: Vďaka za typy. "Lipton: Sice to není o varšavském povstání, ale jestli se chceš něco dozvědět, tak si kup nihy od Davide M. Glantze ( třeba od Donu Dněpru !! ) Jinak o varšavském povstání najdeš článek na www.ritterkreuz.cz/view.php?cisloclanku=2004042802 !! " |
|
|
|
Lipton: Sice to není o varšavském povstání, ale jestli se chceš něco dozvědět, tak si kup nihy od Davide M. Glantze ( třeba od Donu Dněpru !! ) Jinak o varšavském povstání najdeš článek na www.ritterkreuz.cz/view.php?cisloclanku=2004... !! | |
|
|
Chlapi, neuveríte, ale začal som sa zaujímať aj o východný front. Poraďte mi nejaké knihy alebo stránky, ktoré sa do detailu venujú Varšavskému povstaniu a oslobodzovaniu tohoto mesta v roku 1945. | |
|
|
Marek: Teď to z hlavy přesně nevysypu, ale během pár dní Ti to na mail pošlu. Umíš azbuku? | |
|
|
egli: Tak "jen" takhle z hlavy bych chtěl umět psát také. | |
|
|
Ondík : Šafra a nedalo by se to nějak zkusit už teď ? Zvědavost, zvědavost . Třeba podle toho odkazu v (803), klidně i přímo na mail. Ty obtisky určitě v plánu mám. Vypadají dobře a nevím o žádných jiných, které by nabízely tak široký výběr. |
|
|
|
Marek: Ty od Propagteamu jsou o dost pestřejší. Tamto je opravdu jen bílý trojúhelník na věži. Pokud si ty obtisky koupíš, mohu ti u dost z nich napsat, ke které patřily jednotce a v jském období. | |
|
|
Ondík (799) : Nemyslel jsem přímo ten s tou karikaturou, ale ty s tím bílým značením (785). Chtělo by to alespoň nějakou podrobnější kresbu s rozmístěním, tvarem a velikostí. Jinak jsem objevil, že ty obtisky od Porpagteamu na KV taky nabízí hodně různých hesel a nápisů. www.propagteam.cz/decal_cz_mv135.asp?detail=4 |
|
|
|
pbradler: ne, má to jen větší rozměry než 1. vydání. Jinak přes www.eastview.com tě to vyjde pěkně draho - 700,- Kč kniha + takové 300,- Kč poštovné (a ve slovenských korunách vlastně ještě více ). Já využívám pražské firmy MK-ČS, s.r.o., kterou vlastní nějaký Rus a dováží ruské knihy pro Národní a Slovanskou knihovnu i pro všechny obchody v ČR, které prodávají ruskou literaturu (včetně Krakatitu - dá se pěkně srovnat jak nehorázné ceny v Krakatitu jsou.) |
|
|
|
egli napsal v č. 800: "doufám, že druhé vydání z 2002" To z roku 2000 už ani nemali. Jediné čo ma zarazilo je, že to novšie má menej strán (cca o 50). Dúfam, že nepracovali nožnice cenzorov .
egli napsal v č. 800: Zatiaľ mám praktické skúsenosti len s www.eastview.com , kde sa dá kupovať na kreditku. "Mimochodem jakým způsobem ruské knihy objednáváš?" |
|
|
|
Ondík: uvidíme, jak to bude vypadat Pbradler: doufám, že druhé vydání z 2002. Mimochodem jakým způsobem ruské knihy objednáváš? |
|
|
|
Marek napsal v č. 796: No, nevím, vyšlo to podrobně snad jen v ruštině.Tak třeba 8. MS je v rámci řady Vojennaja letopis, díl 3 - Barbarossa. Bezpoščadnyj je v Armada č. 5 - vertikal. A na boku má kromě karikaturky hitlera, kterého rostřeluje ruský tank ještě básničku - Šturmovoj ogoň vedi, naš tjažolyj tank... Plus další řádky. To se vyblbneš, až to budeš psát. Chce to minimálně 1/35. "Ty KV co si zmínil (785) můžou vypadat zajímavě. Zkusím pohledat nějaké zdroje" |
|
|
|
egli napsal v č. 795: Tak to mne moc optimismem neneplňuje. Trochu jsem se v Sokolovu rozhlídl a byl jsem přes počáteční optimismus nakonec zklamán. "To vyjde kniha J. Fidlera Armáda neuskutečněné agrese. Bude to slovníková příručka (ve stylu třeba teď jeho knihy Sokolovo 1943) " |
|
|
|
egli napsal v č. 795: To by ani tak nevadilo (zatiaľ s tým mám len dobré skúsenosti), horšie je to s prachami . Ale dík za tipy, Meľtjuchova som už objednal. "jestli se ti nechce objednávat z ciziny" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Východní fronta