Východní fronta
|
|
---|---|
BRUNNER (627)souhlas. V podstě jsi vystihl neskor přesně. kaufi můžu ti zkusit poslat fotky |
|
|
|
Pánové schválně se poptam u babičky mojí mladý. Ta přišla do Tachova po válce v rámci znovuosidlování sudet z ukrajiny s manželem a dětma. A nikdy jsem od ní nic takového o němcích neslišel. Vždy jsem slišel jen o vyvražďování a odvádění na nucené práce do německa. To bratříčkování asi spíš jak kdo, i mezi čechama bylo spousty kolaborantů. | |
|
|
Glynved tak tak, vždyť Němci tolerovali i Ukarajinskou republiku jako samostatnou........asi tejden. Pak přijeli tebou zmiňované jednotky jednotky SS policie a já nevím covšechno z bezpečnostního aparátu a začal solidní masakr obyvatelstva | |
|
|
nemetko (615) svatá pravda. Kdybych se snažil sand bych někde vyhrabal i fotky, jak se Ukarjinci bratříčkovali S Němcima v roce 1941 | |
|
|
BRUNNER dík. čet jsem to v tom Lucasoj a to číslo 60 se mi zdálo doti vysoké, tak jsem se chtěl ujistit | |
|
|
Jisty valecny veteran, v te dobe "Volynsky Cech", mi rikal, ze kdyby Nemci nevypalovali a nenicili Ukrajinu, vsichni Ukrajinci by sli s nima proti Rusakum.. | |
|
|
Stalina tam sice měly rádi jak osinu v prdeli, ale když se seznámily s Einsatzgruppen, tak je to jejich bratříčkování zase rychle přešlo. | |
|
|
nemetko: to platí v podstatě obecně, i obyvatelé Pobaltí vstupovali do SS, nezapomeň ani na kozáky z Kalmycké stepi a jiné.. | |
|
|
Pre niektorych, je to pokracovanie zo zapadnej fronty... Jednoznacne je potvrdene historikmi, ze ukraina a jej obyvatelia vitali nemcov ako osloboditelov od sovietskej nadvlady, co sa dalo krasne pouzit v boji proti "moskve". Ukraina je ruskou obylnicou, nakrmit sa (pri dobrom hospodareni) mohla velmi dobre sama, takze mohla podporovat nemecku priemyselnu krajinu dostatocne. |
|
|
|
mimochodem nvíte náhodou někdo kolik měl na kontě zničených tanků nejúspěšnější velitel samohybky války | |
|
|
já ti FUJ věřim, že to víš, pouze jsem podotýkal | |
|
|
karaya1 napsal v č. 608: Ale vždyť to už říkám po druhé, že to vím!!! Ale nic ve zlém S tím hitleroým městem jsem to myslel jako příklad. Jinak máš pravdu. Za Hitlerovo město se dal považovat Berlín a tam Stalin do průběhu operace skoro vůbec nezasahoval. "Stalingrad se Hitlerovou posedlostí stal až později" |
|
|
|
FUJ06: Stalingrad se Hitlerovou posedlostí stal až později.. Na začátku měl být pouze neutralizován, aby neohrožoval křídlo Skupiny armád A. A kdyby stála RA před branami Hitlerstadtu, bylo by to v takové fázi války, že Stalin by (už) nezasahoval do vojenského velení a nechal by vše na generálech... | |
|
|
giro.c:Jistě. Tak jsem to myslel. Představ si, že by byl nějaký Hitlergrad ( ) a rudá armáda by stála před jeho branama. Myslíš, že by ho Stalin nechtěl obsadit za každou cenu a Hitler ho zase bránit zuby nehty??? Já bych klidně řekl, že jo. Byl to prostě nějaký kult osobnosti a kdyby padlo město se Stalinovým/Hitlerovým jménem jeho osobnost by byla poněkud ponížena. | |
|
|
FUJ06 jenomže to se stalo až časem. Na začátku operace byl Stzalingard jen okrajovým cílem. | |
|
|
Kaufi:Jasně. Byl to vlastně nepřímý souboj mezi Hitlerem a Stalinem. | |
|
|
Fuj06: Z toho samého důvodu ho snad Hitler chtěl dobít né? | |
|
|
Podle mě chtěl Stalin udržet jen svoje město. Ona ztráta Stalingardu by měla určitě velký dopad na morálku, která ještě i vroce 1942 byla nahnutá. | |
|
|
Dzin: bože.....ty ses nám ale vybarvil | |
|
|
toGiro:V případě Stalina šlo s největší pravděpodobností jen o pouhý alibismus! |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Východní fronta