Sháním, sháníš, sháníte
|
|
---|---|
Algy: Jestli je to ono, mohl by ses mi na to kouknout ?? Díky moc !! | |
|
|
curahee, guano: Díky, ale knihkupectví i knihovny jsem prošel a žádná publikace o tom tam nebyla !! Je sice pravda, že jsem na netu ještě pořádně nezapátral, ale zkouším štěstí tady, protože se u snad určitě někdo objeví, co má o tom nějaké info !! | |
|
|
FUJ06: Asi pre 10 lety vysla kniha od pana Solce. Byla o vsech vysadcich, kterych se zucastnili cs. vojaci (tedy nejen do protektoratu, ale take do Jugoslavie, Italie...). Jmeno knihy jsem bohuzel zapomnel. | |
|
|
toFuj:V nakladatelství "Svět křídel" vyšla nedávno kniha popisující veškeré výsadky z Británie na uzemí protektorátu,má název "Cesty Osudu". | |
|
|
...a včera, předevčírem a předpředevčírem... | |
|
|
Králík:Jak říkal Miloslav Šimek - Vy furt: Já jsem vedoucí, já jsem vedoucí. On se někdo špatně vyspí a zejtra vedoucí nebudete... I když dnes se někdo vyspal dobře . | |
|
|
...ale je to pravda (podívej se na svoje hodnocení)... | |
|
|
Pavel: Hezky se to čte, ale.... | |
|
|
Ondík je prostě JEDNIČKA | |
|
|
Ondík : Při mém tempu .... to si bohužel počkáš . Sice ne zrovna KV, ale něco málo už je, tak třeba se odhodlám a pošlu to eglimu. | |
|
|
Neměl by někdo z vás něco bližšího o paradesantní skupině BIOSCOP, která byla vyslána západem na uzemí protektorátu 28.4.1942 ?? Byla vysazena u obce Požáry !! Měla za ukol dělat sabotáže kolem města Vsetín !! Zajímal by mě hlavně seznam jejich akcí a místa, kde byly provedeny !! Předem děkuji za informace !! | |
|
|
Marek: Není zač, dej pak vědět, cos postavil, nejlépe fotkou. | |
|
|
Hledal jsem na netu, ale nenašel....fotky poškozené Kyjevské lávry po osvobození Kyjeva. Nezahlédl někdo někde? |
|
|
|
Ondík : Díky moc. Já to čekal buď na mail nebo do modelů, ale tady ne. Stáhnu si to, prostuduju a něco určitě vyberu. Ještě jednou moc dík za námahu. | |
|
|
Marek:Tak, jak ses rozhodl...? Nic moc aršík, co? | |
|
|
Marek:Bílé velké nápisy ZA STALINA! a ZA RODINU! spolu s žlutým číslem 2/045 v kosočtverci jsou 116. tbr, květen 1942, Západní front. Pro KV-1 vz. 1941 Bílý nápis ŠČORS spolu s žlutým číslem 1/045 v kosočtverci jsou taktéž 116. tbr, květen 1942, Západní front. Pro KV-1 vz. 1941 Kombinace 34-18 (oni tam mají prohozená čísla , tedy 18-34 a to je špatně) a malý nápis ZA RODINU je zkomolený, neznámá jednotka, podzim 1942, Stalingrad. Pro KV-1 vz. 1941. Nedoporučuju. Červené 204 – neznámá jednotky,bitva o Moskvu,přelom 41/42 Velké bílé číslo 43, plamenometný KV-8, stroj ukořistěný a zkoumaný Němci ISTREBITĚL – stroj ppor. I. M Tovstika, Kalininský front, zima-jaro 1942. Pro KV-1 vz. 1941 BEJ fašistskuju gadinu! Záložní front, 43.armáda, 109. tanková divize , září 1941. Pro KV-1 vz. 1940 E (ekranirovanyj) Pobeda budět ZA NAMI, 104. tanková divize , červenec 1941, prostor Jelni – vůbec nedoporučuju, tvar nápisu je takový jen na pravé straně, na levé je to psáno odlišně a navíc s bílou hvězdou. Pro KV-1 vz. 1940 E (ekranirovanyj). Bílá 209 - 235. tank. brigáda, Stalingrad, září 1942 (osobně se mi to moc nezdá). Pro KV-1 vz. 1939. ČAPAJEV – neznámá jednotka, Stalingrad, zima42/43. Pro KV-1 vz. 1942 Bílé G ( v azbuce jako otočené L) neznámá jednotka, Jihozápadní front, květen 1942, prostor Charkov. Pro KV-1 vz. 1940 Moskovskij OSOaviachimoviec – neznámá jednotka , 1942 Pro KV-1 vz. 1941 Červená 201 – neznámá jednotka, Děmjansk, březen 1941. Pro KV-1 vz. 1940 Na bílou 155 a 446 jsem zatím ve svých podkladech nenarazil, ale není vyloučeno, že to mám někde zasuté….Nobody is perfect! |
|
|
|
Díky rozumím tak to máme tak maximálně desetikoruny. takže tak maximálně do 500 koruny to narvu. No jo tak to budu muset přidat ještě něco. | |
|
|
Dotaz na sběratele odborníka: Jaká by mohla být cena za dobové originální fotky z let. 2ww: Konkrétně mám 2 fotky z vítání vojáků s technikou ve Znojmě, 8 fotek z jara 1945 s německou, sovětskou a rumunskou bojovou technikou (1) - T34, Panther, Marder, Hetzer,.. 1 snímek je kopie již zničeného originálu další byl již možná publikován. Dále 1 pohlednici od nuceně nasazeného z Berlína se zmínkou o otevření jižní fronty a náletu na město! A další pohledy Berlína a Postupimi před válkou. No asi to moc nebude, ale v antikvariátu dávají tak 1/3 i méně ceny. Jdemi, jen o odhad ceny. |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 472: Spíše zablešený, vzhledem k povaze materiálu "Tady se rozjíždí bleší trh" |
|
|
|
Tady se rozjíždí bleší trh |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Sháním, sháníš, sháníte