Sháním, sháníš, sháníte
|
|
---|---|
Kolego, co třeba bodák na Manlicherku? | |
|
|
Sand se najde nějakej bodákoznalec Kdyby mi někdo i tu šavli určil,taky bych se nezlobil Na čepeli má vyraženo Wien a název firmy . |
|
|
|
no tak to asi bude německej mauser bodák nebo nevím | |
|
|
Odbroušené to nebude,nejsou po něm žádné stopy. Délku jsem neporovnával. |
|
|
|
Lavockin: zkus příště nejprve hledat přes Google... gra.midco.net/mlgould/Early%20Fighters/F6F%2... gra.midco.net/mlgould/Early%20Fighters/F6F-5... www.aeronautics.ru/archive/wwii/books/cockpi... |
|
|
|
Streso napsal v č. 756: to nevadí, to "okruží" bývalo dodatečně odstraňováno - třeba od Němců - odbrušovaly ho. Je tam vidět něco jako odbroušení? Co délka toho bodáku a bodáku vz. 24? "Bodák vz.24 má okruží a ten můj ho nemá " |
|
|
|
Bodák vz.24 má okruží a ten můj ho nemá | |
|
|
a co bodlo vz. 24? O kolik je kratší? | |
|
|
Podobá se celkem českém bodáku vz.33,ale ten má rozměrově delší střenku tak nevím |
|
|
|
Prosím vás nemá někdo fotografie interiéru F6F Hellcat??? | |
|
|
ta šavle je fakt rakouská, spletl jsem se bambule je "třapec" nejsem odborník a tak jsem sám zvědav co je to za bodlo, když je delší než klasickej Mauser |
|
|
|
Tady mám šavli vz.24 akorát ta bambule nebo či jak se to nazývá je v horším stavu,kdyby někdo měl,tak bych ji eventuélně koupil |
|
|
|
Střenky jsou dodělávané,nejsou moc pěkné. Já je nedělal |
|
|
|
Mausera mám taky a ten je kratší něž tento bodák,je tam akorát vyražené číslo nic víc,ta šavle by mohla být rakousko-uherská 1861 ale nejsem si jist. Našel jsem podobnou na netu: www.antiqueswords.com/ais2.htm |
|
|
|
vypadá to jako bodák na Mausera a četnická služební šavle střenky na tom bodle sou nějaký světlý, sou nový? |
|
|
|
Streso: vypadá to jako bodák na mausera, podívej se kde je konec rukojeti a začátek čepele jetli je tam nějké číslo symbol apod. např u čs. bodáků na pušku vz. 24 je lvíček | |
|
|
Neví někdo co je to zač? Bajonet: Šavle: |
|
|
|
Mě by v lešanech zajímal hlavně zbrojovácký velkorážný kulomet... | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 743: jako i zevnitř, jo? "Rád bych si ještě doplnil údaje z reálu- prohlídnou si třeba kopletně Lt vz.38, myslíte že by to v Lešanech šlo?" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 741: Jak cenou tak i obsahem, já ji naštěstí sehnal v akci "jen" za 599,- hned po vydání. Rád bych si ještě doplnil údaje z reálu- prohlídnou si třeba kopletně Lt vz.38, myslíte že by to v Lešanech šlo? "dobrá kniha, docela mastná" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Sháním, sháníš, sháníte