Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
---|---|
Thompson napsal v č. 4580: zkus jeste Humbrol schwartzgrün 30 jako zelena na nem. tanky je celkem obstojna "Zdar modeláři, potřeboval bych poradit jakejma humbrolama mam natřít Tigera II, dělám Ardeny 2/sPzAbt 501, tu známou 222 :6003 Olivgrün-Humbrol 117?(80?) 7028 Dunkelgelb-Humbrol 93? 8017 Schokoladenbraun-Humbrol 177?" |
|
|
|
Zdar modeláři, potřeboval bych poradit jakejma humbrolama mam natřít Tigera II, dělám Ardeny 2/sPzAbt 501, tu známou 222 :6003 Olivgrün-Humbrol 117?(80?) 7028 Dunkelgelb-Humbrol 93? 8017 Schokoladenbraun-Humbrol 177? |
|
|
|
nieco pre brunneakov: www.network54.com/Forum/message-110741-11277... |
|
|
|
tak to delej jen stetcem s ustrizenym koncem na nastrikany povrch kamuflazvi barvou | |
|
|
mato napsal v č. 4552: no jasne, ale pri zimni kamo chci aby tam byly videt tahy stetkou, stekajici barva,atd....... "v skutocnosti nerobili ani na techniku washa dry brush" |
|
|
|
Honza napsal v č. 4535: jasne ked to nariedis 1:2-1:1 ale musis to natierat viackrat...teda ked mas pod tym tmavy plast... "6-8 hodin" |
|
|
|
Dusab: nejlepší jsou originální ředidla, ale já osobně používám na Humbrolky ředidlo od Agamy a je to bez problémů. Postup je notoricky známý, tedy vezmu víčko od piva , rozmíchám v pidiplechovce pořádně barvu a trošku jí dám do onoho víčka. Ředidlo odebírám a dávkuji injekční stříkačkou s nasazenou jehlou. Ředidla nesmí být moc, barva by měla mít konzistenci naředěného sirupu nebo řidší. A barvíme |
|
|
|
Honza napsal v č. 4535: Ja to natieram priamo z balenia. Cim to riedis a v akom pomere? "evidentně je máš špatně rozmíchaný a málo naředěný, Humbrolky schnou tak 6-8 hodin, lesklý asi 12 hodin" |
|
|
|
Dusab: evidentně je máš špatně rozmíchaný a málo naředěný, Humbrolky schnou tak 6-8 hodin, lesklý asi 12 hodin. | |
|
|
www.ww2modelmaker.com/modelpages/SHPmygod.htm | |
|
|
Neviete ako dlho schnu Humbrolky? Prave s nimi robim a zda sa mi to trosku moc 2 dni.... Vsetky syntetiky su na tom tak zle so schnutim? Nie je nejaky urychlovac schnutia?? | |
|
|
souhlasim na zimni kamuflaz se pistol nepouziva .. .ale nez olejovky radej preferuju valleja + 5 %svetle seda , ty se od namocenyho po suchy stetec rozpatinujou . Potom zas zakladni kamuflazni delam skrabance a olezliny ( setrenou a opadanou bilou ) pak uz jen klasicka patina , pigmenty ... dyd to znate | |
|
|
Mocny fanda: no právě podle toho koledo..... Mato: MiG-29. Když jsem dělal na Pz.IV zimní kamufláž, šel jsem na to hodně rozředěnou bílou na základní žlutou, několik vrstev a nebát se to zasvinit bahnem. |
|
|
|
No ten prací prášek mě nějak moc nebere,Brunner mi poradil bílou olejovku natíranou od spodu pancíře,rozmíváním jejích teček.Nemáte něco jednoduššího,někde jsem četl i o kamu za pomoci temper?! | |
|
|
mato napsal v č. 4523: pistoli je to na gowno......ve skutecnosti se zimni kamo vetsinou prece natirala(hadrem, stetcem, smetakem,...) strikani zimni kamuflaze bylo ojedinele... "strieknes len "flaky,hady" bielej na nejake miesta a rozne otiene..." |
|
|
|
curahee napsal v č. 4520: "Určitě to tu bylo,ale jak děláte zimní kamufláž na techniku,těch postupů je tolik,ale ještě mě žádný pořádně neoslovil?!" mam nejake clanky v piatok ti ich mozem poslat ale zaklad je ako spominal adam syntetika(pripadne akryl s lakom) ale na to strieknes len "flaky,hady" bielej na nejake miesta a rozne otiene...potom to o chipsujes a nakoniec niecim ako suchy stetec bielou urobis prechody bielej a pripadne to niekde zosvetlis... lepsie to bude na obrazkoch...ale az v piatok ked skola uvolni |
|
|
|
curahee napsal v č. 4520: "Určitě to tu bylo,ale jak děláte zimní kamufláž na techniku,těch postupů je tolik,ale ještě mě žádný pořádně neoslovil?!" takze jednoduse:zakladni kamo syntetikou ,nechas ji tak 3dny uschnout.....pak akryl neciste bila, za pul hodinypo naneseni bile to das do vody, vyndas z vody trochu to posipes prcim praskem a seskrabes bilou- plastikova.valka.cz/jak_na/zimni_kamuflaz.html nebo zaklad spatne nanesenou bilou a pak stetcem chipsy(odreniny) ale ja pouzivam ten praci prasek.... |
|
|
|
Určitě to tu bylo,ale jak děláte zimní kamufláž na techniku,těch postupů je tolik,ale ještě mě žádný pořádně neoslovil?! | |
|
|
www.dragonmodelsltd.com/html/6273.htm kdo to má slepovat???? |
|
|
|
www.missing-lynx.com/gallery/german/migjag.htm ?????????????????????????????????????????????? ????? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC