Střední tanky 2. světové války

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
1541-1560 z 4312
<< 75 76 77 78 79 80 81 >>
Po
Marek 7.11.2004 21:35 - č. 2944
Marek Dzin (2942) : Vzhledem k tomu co uvádíš a jak jsi to ( opět ) pojal nemá absolutně žádný význam pokračovat v debatě.
Dzin 7.11.2004 21:27 - č. 2943
Dzin Dominik: (2941) Jak ovlivní kvalita zpracování optiky samotnou přestnost palby?
Dzin 7.11.2004 21:26 - č. 2942
Dzin Marek: (2940) Já žádné rozpory v tom, co uvádíš v (2930) nevidím a ani tam žádný není.
Zamíření a identifikaci nikde nezaměňuji. Spíše jsem nabyl dojmu, že ty pod pojmem zaměření myslíš to co já pod zamíření (tedy určení parametrů střelby), proto jsem to tak rozváděl ve (2918), aby nemohli vzniknout komplikace a bylo jasné, co se čím myslí. Pojem zjištění pro mě znamená, že zjistím cíl. Pro tebe ale asi pojem zaměření cíle znamená jak zjištění, tak zamíření na cíl. Tady je maximálně problém v nedorozumění a ne to, jak je to podáváno, když už, tak leda z tvé strany.
Dominik 7.11.2004 21:22 - č. 2941
Optika ovlivní obojí, jak identifikace ,tak přesnost palby a ten kdo tvrdí ,že byla ruská optika bůhvíjak dobrá viz. tš-xx.Tak např.optické přístroje u Jagdtigeru nebyly údajně do 60 let překonány.
Marek 7.11.2004 21:07 - č. 2940
Marek Dzin (2939) : Hlavní rozpory v tvých výrocích jsem ti nastínil v (2930). Znovu je přepisovat a zahlcovat tím téma nehodlám.
Pokud pro tebe nyní pojem zjištění znamená rozlišení cíle a současně i jeho zaměření, pak dříve tomu tak evidentně nebylo. Podobně je tomu i v druhé části. Tady není problém ve shodě, ale v tom jak je to z tvé strany nyní podáváno.
Dzin 7.11.2004 20:44 - č. 2939
Dzin Marek: (2937) Já nepřekrucuji ničí výroky. Ty tvrdíš to co já, že na přestnost palby vliv nemá, má na zjištění cíle. Takže nechápu, proč tak sveřepě se mnou nesouhlasíš?
Marek 7.11.2004 20:20 - č. 2938
Marek Béďa (2936) : To mi bohužel mnoho neřekne.

Bohužel se mi jaksi na nějaké bližší údaje o parametrech ruské optiky nedaří moc často narazit. Například ohledně periskopů PT-6, PT-4-7 a PT-5 jsem našel pouze omezené konstatování o "velmi úzkém zorném poli". To je sice zajímavá informace, ale neprozrazuje nic konkrétního.
Marek 7.11.2004 20:13 - č. 2937
Marek Dzin (2935) : Následné snahy o překroucení tvých vlastních i mých výroků se nehodlám zúčastňovat. Já jsem k tomu své napsal a pokud se mi nyní slovy ...Ovšem jestli pod pojmem "zaměření" míníš něco jiného než "zjištění" cíle tak to nebylo patrné... snažíš tvrdit, že jsem mezi pojmy identifikace a zaměření nerozlišoval, tak k tomu nemám co říct.

Dzin (2935) : ...Hlavní o co tu jde je to, že kvalitnější zpracování optiky (sklo) mi nezlepší přestnost palby, jen rozšíří mou možnost zjištění cíle...

Hlavní o co tu jde je, že kvalitnější optika umožňuje za zhoršených pozorovacích podmínek možný cíl od okolního prostředí lépe rozlišit ( mohu jej lépe identifikovat, tj. jsem schopen daný cíl lépe rozpoznat a určit o jakou konkrétní techniku se jedná a jsem zároveň schopen i lépe rozlišit jeho postavení a pozici ) a následně je mi díky tomuto ( tj. díky možnosti lepšího rozlišení ) umožněno i daný cíl přesněji zaměřit.
Přesnost palby - ve smyslu vlivu na přesnost kanónu při střelbě - to neovlivní, ovšem vzhledem k tomu, že právě oné střelbě musí předcházet to, co je výše uvedeno .....

Víc už nemám jak to konkretizovat.
Béďa 7.11.2004 14:45 - č. 2936
to Marek: Svirin Monografie o JS-2. Přesný název z hlavy bohužel nevím.
Dzin 7.11.2004 11:36 - č. 2935
Dzin Marek: (2934) Ano byla, ale to nic nemění na faktu, že podstata této debaty je ta, kterou jsem nastínil. Protože spousta přispívajících si neuvědomila, že to o čem se mluví je přestnost palby a ne zjištění cíle.

Ne podle mě, ale nejspíše podle tebe. Z tvých přízpěvků chápu, že ty mluvíš o zaměření cíle a pod tím si představuješ to co já pod identifikací cíle. Nebo česky řečeno zjištění cíle. Proto jsem použil i tvůj výraz. Ovšem jestli pod pojmem "zaměření" míníš něco jiného než "zjištění" cíle tak to nebylo patrné.

Hlavní o co tu jde je to, že kvalitnější zpracování optiky (sklo) mi nezlepší přestnost palby, jen rozšíří mou možnost zjištění cíle.
Marek 6.11.2004 16:41 - č. 2934
Marek Dzin (2933) : ...Rozebíráme tu to, zda má kvalita zpracování optiky vliv na kvalitu zamíření a ne, že tu rozebíráme kvalitu optiky, jako takové...

Já tvůj názor nesdílím, protože pokud mě paměť neklame, tak optika tu byla probrána mnohem hlouběji a ne jen z pohledu schopnosti přesněji zaměřit cíl.

Dzin (2933) : ...Tedy umožní mi lépe identifikovat (ty by jsi použil termín zaměřit) cíl...

Nepodsouvej mi slova která jsem tady navzájem nikdy nemíchal.

Pokud podle tebe nyní termín identifikace znamená totéž co zaměření, pak se asi opět názorově neshodneme, neboť já bych termín identifikace slovem zaměření rozhodně nenahrazoval a ani nedoplňoval.
Dzin 6.11.2004 13:32 - č. 2933
Dzin Marek: Rozebíráme tu to, zda má kvalita zpracování optiky vliv na kvalitu zamíření a ne, že tu rozebíráme kvalitu optiky, jako takové.

Já tvrdím od počátku, že ne, má vliv na identifikaci cíle. Tedy umožní mi lépe identifikovat (ty by jsi použil termín zaměřit) cíl, ale samotnou přesnost palby to neovlivní.
Marek 6.11.2004 11:17 - č. 2932
Marek Béďa (2928) : ...Takový zaměřovač TŠ-XX měl lepší parametry než německé zaměřovače používané do dubna 1944, nasazen byl ale až v létě 1944...

Bylo by možné získat nějaké parametry? Případně nejen ohledně tohoto uvedeného typu? Ono to totiž v literatuře moc často uváděno není.

Béďa (2928) : ...Nemá taky moc smysl neustále omýlat zásahy okolo 2000m...

Šlo především o porovnání názorů na rozdíly v kvalitě optiky. Nejde až tolik o zásahy na vzdálenost 2 km, ale spíš o to zdůraznit, že ty rozdíly se projeví za zhoršených pozorovacích podmínek a navíc i se vzrůstající vzdáleností.
Marek 6.11.2004 11:08 - č. 2931
Marek Dzin (2926) : ...Kdyby jsi hned na počátku napsal takhle, co myslíš, tak bych s tebou souhlasil ihned a ušetřili by jsme klávesnici...

Hned od počátku? To šlo a nešlo. DuGalle na tom má svým upřesněním nemalý podíl. Já jsem taktéž ve svých příspěvcích používal slova jako přesnost palby, nebo pravděpodobnost zásahu ( například v mém 2914 ...Přesnost palby na kvalitě optiky závisí možná víc než myslíš... , nebo už na počátku, v mém 2898 ...má na přesnost střelby a tudíž i pravděpodobnost zásahu dost podstatný vliv... ). Vycházel jsem ovšem při jejich formulaci z toho, že probíráme ROZDÍLY V KVALITĚ OPTIKY a proto mě nenapadlo, že ty osobně máš pod těmito slovy ( přesnost palby - pravděpodobnost zásahu ) na mysli vliv na přesnost kanónu při výstřelu.
Marek 6.11.2004 10:59 - č. 2930
Marek Dzin (2926) : ...Oboje tady neustále od začátku tvrdím. Na přestnost samotné palby kvalita optiky vliv nemá, má vliv na identifikaci (nebo zaměření, zjištění) cíle...

Neustále a od začátku? Zaměření? Kde už od počátku tvrdíš, že má vliv NEJEN na identifikaci, ALE I NA zaměření ?

Že bych to našel snad tady?
Dzin (2918) : ...Mě to spíše připadá, že si pleteš "zaměření" (zamíření) se "zjištěním" (identifikací)...
Dzin (2921) : ...Jenomže to stále mluvíš jen a jen o identifikaci cíle a ne zamíření na něj. Pleteš si opravdu pojmy...
Dzin (2924) : ...Ty neustále jen mluvíš a probíráš inetifikaci, ale ne zamíření...

Nevím, nevím, ale mě připadá, že si to od sebe stále hodně pečlivě rozlišoval a odděloval !

Dzin (2926) : ..."Na přesnost kanónu při výstřelu / střelbě už samotná kvalita optiky vliv nemá. Ovšem na schopnost přesněji zaměřit cíl - tedy na to, co samotné střelbě předchází - kvalita optiky vliv má." V obojím s tebou souhlasím...

Aha. Pak bych tedy jen rád věděl jaký jsi měl důvod pro tyto formulace a dotazy ?
Dzin (2924) : ...Mám cíl a zamířím na něj. Proč bych to měl udělat přesněji díky tomu, že mám lépe opracované sklo, které mi umožňuje lepší vidění?...
Dzin (2924) : ...(2923) Samozřejmě a právě proto se tě ptám, jak si myslíš, že mi to ovlivní přesnost zamíření...
Dzin (2921) : ...Takže snaž se mluvit o zamíření a jak se mi změní vinnou horší optiky...

Já jim v případě tvého nynějšího souhlasu dost dobře nerozumím.
Ondík 5.11.2004 17:05 - č. 2929
Ondík
Béďa napsal v č. 2928:
"Většina soubojů se odehrávala pod 1000m."
Přesně tak, nejfrekventovaněji cca 600-800m
Béďa 5.11.2004 14:02 - č. 2928
Netuším proč tu neustále slovíčkaříte. miliónkrát tady už zaznělo, že německá optika byla v době WW.II nejlepší, ale to neznamená, že ruská byla automaticky šunt, jak si asi někteří myslí, spíše se dá říci že Rusové Němce neustále dotahovali. Takový zaměřovač TŠ-XX měl lepší parametry než německé zaměřovače používané do dubna 1944, nasazen byl ale až v létě 1944. Nemá taky moc smysl neustále omýlat zásahy okolo 2000m. Většina soubojů se odehrávala pod 1000m.
Slava 3.11.2004 12:03 - č. 2927
Dzin:
Jinak konečně jsme se dostali k podstatnému. "Na přesnost kanónu při výstřelu / střelbě už samotná kvalita optiky vliv nemá. Ovšem na schopnost přesněji zaměřit cíl - tedy na to, co samotné střelbě předchází - kvalita optiky vliv má." V obojím s tebou souhlasím. Oboje tady neustále od začátku tvrdím. Na přestnost samotné palby kvalita optiky vliv nemá, má vliv na identifikaci (nebo zaměření, zjištění) cíle.

Přesně.
Dzin 3.11.2004 11:15 - č. 2926
Dzin Marek: (2925) Moderní tanky do toho mohu tahat, protože oni střílejí stejným postupem, jako staré tanky. Princit je stejný, změnila (zpřesnila) se jen technologie výpočtu parametru palby.

Jinak konečně jsme se dostali k podstatnému. "Na přesnost kanónu při výstřelu / střelbě už samotná kvalita optiky vliv nemá. Ovšem na schopnost přesněji zaměřit cíl - tedy na to, co samotné střelbě předchází - kvalita optiky vliv má." V obojím s tebou souhlasím. Oboje tady neustále od začátku tvrdím. Na přestnost samotné palby kvalita optiky vliv nemá, má vliv na identifikaci (nebo zaměření, zjištění) cíle.

Kdyby jsi hned na počátku napsal takhle, co myslíš, tak bych s tebou souhlasil ihned a ušetřili by jsme klávesnici.
Marek 3.11.2004 01:10 - č. 2925
Marek Dzin napsal v (2924) : ...Jenže ty stále jen mluvíš o identifikaci cíle... ...Ty neustále jen mluvíš a probíráš inetifikaci, ale ne zamíření...

Bohužel. Mluvím jak o identifikaci cíle, tak i o vlivu na následnou schopnost přesněji zaměřit cíl ( viz. oba předchozí příspěvky 2922 a 2923 ).

Dzin napsal v (2924) : ...Takže teď mi jen napiš, jak se mi projeví kvality optiky do přesnosti palby...

Méně kvalitní optika má vliv na horší schopnost rozlišit daný cíl od okolí a tím pádem i horší schopnost jej následně přesněji zaměřit ( a to proto, že pořád využívám ten stejný zaměřovač s tak (ne)kvalitním rozlišením, jaký mi ta optika díky své (ne)kvalitě poskytuje ).
K tomuto už nemám co víc dodat. V (2922) jsem se to už jednou nastínit snažil a pokud ti to z toho není moc jasné nic s tím nenadělám. Nic jiného než jen se stále opakovat už v tuto chvíli prostě nejde.

Na přesnost kanónu při výstřelu / střelbě už samotná kvalita optiky vliv nemá. Ovšem na schopnost přesněji zaměřit cíl - tedy na to, co samotné střelbě předchází - kvalita optiky vliv má.
Ovšem proč to rozepisovat když bych musel v podstatě uvádět stále to stejné a ty s tím stejně nesouhlasíš.
_________

Prosím tě o jedno - netahej do toho moderní tanky a jejich systémy řízení palby .....
1541-1560 z 4312
<< 75 76 77 78 79 80 81 >>
Po