Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
DG napsal v č. 3031: A čo Elefant? "předpokládám že Ferdinand není jméno zvířete, takže nám na zvěř připadnou obě známé kočky" |
|
|
|
Jamamoto napsal v č. 3032: Nepleteš se a v tom je ten vtip. Doufám že se k tomu vyjádří zdejší Mickey Mouse klub "Možná se pletu, ale Ferdinand podle mne asociuje Ferdinanda Porsche, tvůrce toho stroje." |
|
|
|
DG(3031): Možná se pletu, ale Ferdinand podle mne asociuje Ferdinanda Porsche, tvůrce toho stroje. | |
|
|
Gryzlov napsal v č. 3025: Ještě že tak, konečně nějaký posun
"1. Rozhodně souhlasím s tím, že projektily byly vlivem korby vychýleny pod přední okraj věže - s tím souhlasím a to nepopírám."
Gryzlov napsal v č. 3025: Lehounká střela ráže 88mm má tolik energie, že by se možná i Zvěroboj divil. Trefit T-34 z houfnice přímým zásahem, to muselo být opravdu umění. Že by se to skopčákům dařilo až tak často, to se mi nechce věřit ani v nejoptimističtějším snu."2. S čím ale nesouhlasím, tak to je to, že by "lehounká" střela ráže 75mm nebo ráže 88mm vyhodila věž z uložení." Navíc proč mám ten pocit, že většina T-34 ohne turm je dílem běžných německých stíhačů tanků, zatímco prezentované kočky má na svědomí nějaký drobeček typu IS-2, SU-122 či sám velký Zvěroboj. Mimochodem když jsme u toho Zvěroboje - na základě čeho si u Kursku vysloužil tu přezdívku? Nějak mi to z těch statistik uniká (předpokládám že Ferdinand není jméno zvířete, takže nám na zvěř připadnou obě známé kočky)... |
|
|
|
Dzin napsala v č. 3024: I pokojový kocourek natrhne té vaší myši řiť. Jó Mickey Mouse to neměl snadné... "On si DuGalle musí nějak vykompenzovat vědomí toho, že Panther byl místo šelmy proti T-34 pokojový kocourek. " |
|
|
|
Dzin: Kdo tu mluvil o kočičkách? | |
|
|
Nejlepší by byl očitej svědek z vnitřku tanku, ale jak jsem koukal na ty fotky(SK:3003), asi by se dost blbě sháněl... | |
|
|
Jak tak na to kukám, myslím, že se tu schyluje k pořádné tankové bitvě! | |
|
|
Se nám tu nějak rozmáhají ženský... to je nějaká nemoc nebo co? Nic ve zlémkluci (Dzin, Nemetko )
nemetko napsal v č. 3023: "ze T-34 isiel z vezou dole tak casto, pretoze granaty sklzali po celnom plate smerom "hore" rovno pod vezu." Tohle se mi nejeví jako korektní. 1. Rozhodně souhlasím s tím, že projektily byly vlivem korby vychýleny pod přední okraj věže - s tím souhlasím a to nepopírám. 2. S čím ale nesouhlasím, tak to je to, že by "lehounká" střela ráže 75mm nebo ráže 88mm vyhodila věž z uložení. C o mě k tomu vede? Čistě ukázky z praxe: viděl jsem T-34/76 vz. 41, která měla zásah do čelní partie věže od projektilu ráže 88mm. Věž byla na místě. Viděl jsem T-34/76 vz. 42, který měl dva zásahy ráží 88mm do věže. Boční zásahy v místě uložení kanónu. Vyřazené T-34/85 kanónem ráže 88mm na vzdálenostech kolem +-800m. Jeden T-34/85 měl snad ve věži dokonce i 3 zásahy - věž zůstala na místě. Druhý T-34/85 čistě podbitou věž pod štítem kanónu. Podle tvrzení, která předložil DG a Nemetko, by musela v tomto případě věž vypochodovat mimo tank. Věž zůstala na místě. |
|
|
|
Gryzlov: On si DuGalle musí nějak vykompenzovat vědomí toho, že Panther byl místo šelmy proti T-34 pokojový kocourek. | |
|
|
Hello, boys :) Inak ku klobukom odhodenym do dialky. Ten prvy Panther vyzera skor ako po utoku zhora (prehnutie panciera uprostred korby). Co sa tyka tecka, rozpraval som nedavno z jednym zbrojarom od ceskoslovenskych tankistov a te vravel, ze T-34 isiel z vezou dole tak casto, pretoze granaty sklzali po celnom plate smerom "hore" rovno pod vezu. Dalsi dovod bola explozia municie, ale to u vsetci vieme. Prave z tohto dovodu uz T-44 a dalsie mali vezu posunutu viac k stredu. Okrem vyvazenia umoznila odstranit prave problem slusne vychovaneho pana... |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 3002: Vzhledem k tomuto, Ti to DG projde Jinak doufám, že si si vědom toho, že se hluboce mýlíš příteli a nebo ne? "Psal jsem, že chci všechny možné zprávy, takže i pohádky " |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 3002: To je pravda, jak prostřelit něco, co po zásahu z čehokoliv nad 75mm odhazuje klobou v širou dáli "Co jsem zatím četl, tak o prostřeleném T-34 skrz na skrz jsem zrovna moc neslyšel." Vysvětluju si to tak, jako že se věž T-34ky k tomu granátu tak nějak přilepila a ... |
|
|
|
V "obrněná technika III" jsou docela solidní foto vyhořelých ruských tanků od T-26 až po T-34, ale nemám scaner . T-60 přezdívali tankisti BM-2 - bratskaja mogila na dvojich - bratrský hrob pro dva |
|
|
|
czStein napsal v č. 3015: "Nemate nekdo prehled o tom, kolik priblizne staly jednotlive typy tanku ve sve dobe? Hlavne nemecke. Nebo odkaz na zdroj." Cenu jsem nikde neviděl, ale podle normohodin prý 1 x Tiger E = 2 x Panther = 3 x Bf109 Našel jsem ale ceny českých OA - PA-II - 627 159 korun, PA-III (OA vz.27) 720 000, OA vz.30 bez výzbroje 155 235 korun tančíky: Praga P-I 131 200+32 liber licence, po válce 20ks AH-IV-Hb 535 000 dolarů |
|
|
|
Gryzlov: Mě jeden člověk nedávno psal různé věci o tom, jak Panther probíjel T-34/85 při čelním nájezdu jako nic na 2000 metrů. | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 3008: u nas, na dalekom vychode tomu hovorime MVT-maly vychadzkovy tank. "Zdokonalená verzia so zlepšeným výhladom z bojového priestoru..." |
|
|
|
Nemate nekdo prehled o tom, kolik priblizne staly jednotlive typy tanku ve sve dobe? Hlavne nemecke. Nebo odkaz na zdroj. | |
|
|
curahee napsal v č. 3012: Jestli máš na mysli ty malinkaté otvory, tak to je dle mého skromného názoru od podkaliberních střel. Občas je tam vidět i druhý, soustředný kruh, který by to potvrzoval. Na druhou stranu by to mohlo být i od nějakého HEATu - Panzerfaust nebo něco podobného. Možná, že pár zásahů tam od podobných hraček je. "Co dokáže udělat takové zásahy,jako jsou ne věži ve spodním brunnerovic odkazu?" |
|
|
|
Curahee: Tank! |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války