Střední tanky 2. světové války

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
1441-1460 z 4312
<< 70 71 72 73 74 75 76 >>
Po
Gryzlov 1.3.2005 12:31 - č. 3058
Gryzlov DuGalle, příspěvek 3052 myslíš naprosto vážně?
SK 1.3.2005 12:26 - č. 3057
SK
BRUNNER napsal v č. 3056:
"Snímky vlajky nad Reichstagom,mistr Zajcev,tovarišč Stalin s dievčatkom na rukách...to neprekoná nikto Sk"
Ale hej prekoná, napr. nemecké inštruktážne videá pre pancierových granátnikov či volksturm ohľadne protitankového boja...Prípadne propagačné videá tankových jednotiek z konca vojny...normálne som sa po ich zhliadnutí zarazil, že či tú vojnu nemci nevyhrali, keď to predsa išlo všetko tak jednoducho a zničiť sovietsku téčku bolo tak jednoduché...
SK 1.3.2005 12:18 - č. 3055
SK
DG napsal v č. 3054:
"Myš byla pouze jedna (doslova) a fakt nevím jak by si s ní poradil Mickey "
z tou bez veže úplne v pohode...rana pod pás resp. do pásu...
DG napsal v č. 3054:
"Zase bych to nepřeháněl, viděl bych to asi tak, že obě strany si neměly co závidět..."
myslím, že tej nemeckej propagande by závideli nielen rusi...
DG 1.3.2005 12:08 - č. 3054
DG
SK napsal v č. 3053:
"Ale ani zďaleka nie taká akú mala nemecká mašinéria..."
Zase bych to nepřeháněl, viděl bych to asi tak, že obě strany si neměly co závidět...
SK napsal v č. 3053:
"Myslíš s tou bezhlavou? S toe by si poradil aj Mickey Mouse..."
Myš byla pouze jedna (doslova) a fakt nevím jak by si s ní poradil Mickey
SK 1.3.2005 12:06 - č. 3053
SK
DG napsal v č. 3051:
"Takže se asi shodneme že das ist propaganda..."
Ale ani zďaleka nie taká akú mala nemecká mašinéria...
DG napsal v č. 3051:
"To by vysvětlilo mnohé. Ale taky mi to nesedí, jelikož co je to za Zvěroboje, který si neporadí s pouhou Myší "
Myslíš s tou bezhlavou? S toe by si poradil aj Mickey Mouse...
DG 1.3.2005 12:05 - č. 3052
DG
Gryzlov napsal v č. 3050:
"DG, fajn. Přejdi od slov kčinům Základy fyziky znáš, tak dokaž svá tvrzení. A netvrď mi, že to nejde spočítat. Ono to spočítat jde. A to moc hezky"
Odmítám ztrácet čas jakýmkoliv výpočtem, nicméně dokud mi to někdo nevyvrátí, tak stále budu tvrdit, že rána z acht achtu za dobrých podmíněk může poslat věž z Mickey Mouse do věčných lovišť. Do té doby než to někdo vypočte, tak má mé tvrzení naprosto stejnou váhu jako to tvoje. A narozdíl od tebe si nemyslím, že na podobný výpočet stačí fyzika ZŠ, takže k tomu ani nemám dispozice...
"Ano, ale až po explozi munice. Nikoliv po zásahu ráži 75mm nebo 88mm..."
Po explozi munice je to tutovka, po zásahu možnost...
"Takže ukaž co umíš z fyziky, protože to, co prezentuješ, není pravda. "
Viz předchozí, můžeme si nekonečně posílat "je to pravda" "není to pravda" "a je a je a je"...
"ale pokud mi budeš donekonečna tvrdit, že když trefím věž T-34 projektilem ráže 75mm (KwK 40 L/43 - L/48 nebo KwK 42 L/70) nebo ráží 88mm tak, že přímo odletí... promiň, ale to si asi nedával pozor na hodinách fyziky "

Směšuješ několik věcí. Předně z toho nedělám pravidlo, ale uvažuji o zásahu do určitých míst (např. ložisko věže, kam se sveze granát díky geniální konstrukci tanku). Co se při takovém zásahu stane?
1) granát se odrazí - to zcela určitě, smůla je že na ložisko
2) granát projde dovnitř - black death, pravděpodobně vznik verze ohne turm
3) granát neprojde dovnitř - nakumulovaná energie se musí nějak zmařit a zamří se jedině tak, že jí pohltí zmíněné ložisko. A jseš si zcela jistý že to má to ložisko šanci vůbec ustát?

Než tady zase začneš operovat s výpočty, tak si uvědom jak složitý výpočet bys na to potřeboval, nemluvě o znalostech neznámých veličin jako třeba kolik toho bylo to ložisko vůbec schopné absorbovat...
"Takže se předveď... "
Tak se nepředváděj a uznej, že se opět (stejně jako já) pohybuješ pouze na teoretické (a neověřitelné) úrovni...
DG 1.3.2005 11:53 - č. 3051
DG
Glynwed napsal v č. 3047:
"Takže vznikly stroje speciálně určené pro ničení Tigerů, tedy Zveroboj."
Dzin napsala v č. 3049:
"Podle mě to ale souvisí spíše s tím, co píše Glynwed, tedy že se jednalo o zbraň určenou k lovu "nacistické zvěře"."
No jo, ale proč se všude s oblibou prezentuje, jak SU-152 u Kursku zazářil a kterak kočky z Ruska vykopal? Takže se asi shodneme že das ist propaganda...
Dzin napsala v č. 3049:
"Němci tam měli ještě Nashorny, Wespy a Hummely, což jsou také zvířata."
To by vysvětlilo mnohé. Ale taky mi to nesedí, jelikož co je to za Zvěroboje, který si neporadí s pouhou Myší
Gryzlov 1.3.2005 11:31 - č. 3050
Gryzlov
DG napsal v č. 3031:
"Lehounká střela ráže 88mm má tolik energie, že by se možná i Zvěroboj divil. Trefit T-34 z houfnice přímým zásahem, to muselo být opravdu umění. Že by se to skopčákům dařilo až tak často, to se mi nechce věřit ani v nejoptimističtějším snu."
DG, fajn. Přejdi od slov kčinům Základy fyziky znáš, tak dokaž svá tvrzení. A netvrď mi, že to nejde spočítat. Ono to spočítat jde. A to moc hezky
DG napsal v č. 3031:
"Navíc proč mám ten pocit, že většina T-34 ohne turm je dílem běžných německých stíhačů tanků"

Ano, ale až po explozi munice. Nikoliv po zásahu ráži 75mm nebo 88mm...

Takže ukaž co umíš z fyziky, protože to, co prezentuješ, není pravda. Pokud budeš tvrdit, že T-34 přicházel o věž vlivem exploze, tak ani nepípnu. Snad jen pípnu souhlasně, ale pokud mi budeš donekonečna tvrdit, že když trefím věž T-34 projektilem ráže 75mm (KwK 40 L/43 - L/48 nebo KwK 42 L/70) nebo ráží 88mm tak, že přímo odletí... promiň, ale to si asi nedával pozor na hodinách fyziky

Takže se předveď...

P.S.
Můžete někdo dát do placu hmotnost věže T-34/76 a T-34/85?
Dzin 1.3.2005 11:28 - č. 3049
Dzin DuGalle: Němci tam měli ještě Nashorny, Wespy a Hummely, což jsou také zvířata.
Podle mě to ale souvisí spíše s tím, co píše Glynwed, tedy že se jednalo o zbraň určenou k lovu "nacistické zvěře".
Dzin 1.3.2005 11:23 - č. 3048
Dzin Gryzlov: (3525) + DuGalle (3031) Na tom, že se jedná o lehkou střelu zase tak nezáleží. Dokonce i to, jakou má energii, v tomto případě hraje roli spíše přenesenou. Jde o to, kolik energie se podílí na probití a kolik absorbuje okolí. Jde tedy i o vlastnosti střely atd.
Glynwed 1.3.2005 11:18 - č. 3047
Glynwed Pokud vím tak rusové ukořistili jednoho Tihříka v roce 1942 u Leningradu. Po zkouškách pak začali rychle vyvýjet protizbraň, jejímž výsledkem byla samohybná děla s kanónem o velké ráži. Tuším že se jednalo o Su-122 a Su-152. Takže vznikly stroje speciálně určené pro ničení Tigerů, tedy Zveroboj. A ještě si vybavuju že na výstavě kořistní techniky má Tigr I na zádi věže emblém slona.
SK 1.3.2005 11:08 - č. 3046
SK
DG napsal v č. 3045:
"Tak tomuto už říkám konspirační teorie "
Trošku je, ale môže to byť tak...pravdu sa asi nedozvieme...
DG napsal v č. 3045:
"To víme dneska. Ale ukázalo se to u Kursku?"
Ono rusáci o šelmičkách asi vedeli vopred a taktiež vopred vedeli, ktorá mašina má najbližšie k tomu aby ich bola schopná s prehľadov ničiť...preto sa nedivím, že si tam vydobila prezývku zveroboj...
DG 1.3.2005 10:38 - č. 3045
DG
SK napsal v č. 3044:
"Nejde o to, že sa Elefant oficiálne začal menovať tak až v 1944, ale o to, že možno tú prezývku "sloník" dostal už u Kurska od rusákov, hoci oficiálne u nemcov až neskôr. "
Tak tomuto už říkám konspirační teorie
SK napsal v č. 3044:
"Okrem toho na označenie "Zveroboj" úplne stačí keď Su 152 bola schopná ničiť zvery ako Tiger a Panther..."
To víme dneska. Ale ukázalo se to u Kursku?
SK 1.3.2005 10:32 - č. 3044
SK
DG napsal v č. 3043:
"No to ano, ale sloníka bys u Kursku potkal leda ve snu, tomu do narození chybělo minimálně půl roku. Takže zbývají kočky. A vzhledem k tomu kolik koček bylo u Kursku zničeno z SU-152, tak je mi opravdu záhadou ta přezdívka. To už by to spíše měl být Ferdoboj..."
Nejde o to, že sa Elefant oficiálne začal menovať tak až v 1944, ale o to, že možno tú prezývku "sloník" dostal už u Kurska od rusákov, hoci oficiálne u nemcov až neskôr. Okrem toho na označenie "Zveroboj" úplne stačí keď Su 152 bola schopná ničiť zvery ako Tiger a Panther...
DG 1.3.2005 10:27 - č. 3043
DG
SK napsal v č. 3042:
"No tigríky, pantery, sloníkovia sú predsa zvieratá nie? "
No to ano, ale sloníka bys u Kursku potkal leda ve snu, tomu do narození chybělo minimálně půl roku. Takže zbývají kočky. A vzhledem k tomu kolik koček bylo u Kursku zničeno z SU-152, tak je mi opravdu záhadou ta přezdívka. To už by to spíše měl být Ferdoboj...
SK 1.3.2005 10:19 - č. 3042
SK
DG napsal v č. 3041:
"Což o to, přezdívku F či E bych pochopil, ale ten Zvěroboj mi stále uniká. Co má společného s bitím zvěře (u Kursku kde tu přezdívku dostal), to fakt nevím..."
No tigríky, pantery, sloníkovia sú predsa zvieratá nie?
DG 1.3.2005 10:17 - č. 3041
DG
SK napsal v č. 3040:
"No na základe veľkosti sa nedivím, že dostal prezývku sloník... "
Což o to, přezdívku F či E bych pochopil, ale ten Zvěroboj mi stále uniká. Co má společného s bitím zvěře (u Kursku kde tu přezdívku dostal), to fakt nevím...
SK 1.3.2005 10:08 - č. 3040
SK
DG napsal v č. 3039:
"Mě nezajímá ani tak kdo ho tak pojmenoval, ale na základě čeho. "
No na základe veľkosti sa nedivím, že dostal prezývku sloník...
DG 1.3.2005 10:06 - č. 3039
DG
SK napsal v č. 3037:
"U Kurska si mohol toto meno vydobiť medzi radovými vojakmi a neskôr "zoficiálnelo" podobne ako neskôr u Hetzeru..."
Mě nezajímá ani tak kdo ho tak pojmenoval, ale na základě čeho. Že je Ferdinand Ferdinand věděl i průměrný partizán, dokonce to věděl o jakémkoliv samohybném dělu které nepatřilo do rodiny StuGů (viz přezdívka Artšturm).
SK 1.3.2005 09:39 - č. 3037
SK
BRUNNER napsal v č. 3036:
"U Kurska ťažko."
U Kurska si mohol toto meno vydobiť medzi radovými vojakmi a neskôr "zoficiálnelo" podobne ako neskôr u Hetzeru...
1441-1460 z 4312
<< 70 71 72 73 74 75 76 >>
Po