Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
No...popravdě to neví ani v tom Armyparku. Mrkni na celý web: www.orechov1945.cz/ a prostuduj si to. Je to pozůstatek Ořechovské tankové bitvy, ale nikdo neví, jak to "téčko" o věž přišlo. Věž je poškozená shora (prasklina), ale nevypadá to na zásah z kanonu (jak by taky mohl kanón zasáhnout strop). Říká se, že věž po válce dlouho ležela vedle silnice, ale místní opilci do ní vráželi při návratu z hospody a tak vykopali vedle věže jámu a věž tam shodili. Tím pádem by se dalo odhadovat, že kanón byl vymontován před tím, než došlo ke zmíněnému "pohřbu". Sám o tom moc nevím, i když jsem v Armyparku docela častým hostem. | |
|
|
Myslím, že v Polsku vykopali věž panthera při rekonstrukci železničního náspu, pozůstatek opevnění. GeorgRolf: jak se tam ale mohla objevit věž T-34 v dobrém stavu a bez kanonu? |
|
|
|
čet. Hrad Nerad bych kecal, ale myslím, že jí vykopali ze země při rekonstrukci silnice, nebo kanalizace, nebo tak něco.. Mrkni: www.orechov1945.cz/muzeum/tankova-vez/tankov... | |
|
|
GeorgRolf napsal v č. 2231: "vystavená letos vykopaná věž T-34/85" A odkud ji vytáhli? |
|
|
|
Fotografie vytaženého téčka mě fakt dostali, hold známí z archeologie měl pravdu, když se rozplíval nad nálezi z močálů, a to šlo o artefakty staré v řádu tisíců let, ne o pár desetiletí. | |
|
|
Mimochodem..v Army parku v Ořechově u Brna (tam co se koná vždy v dubnu rekonstrukce bitvy) je vystavená letos vykopaná věž T-34/85 a taky vypadá, že by jí stačilo nasadit na tank a... např. ložisko periskopu je úplně bez problémů pohyblivé a orezlá je asi podobně jako každá druhá Škoda 120.. | |
|
|
guano: To se ti u nás těžko povede. Ale Rusko je opravdu země netušených možností | |
|
|
Tak tohle bych chtel najit az pujdu na houby.... | |
|
|
klad.hobby.ru/milarch.htm Ten Fw-190 nemá chybu !!! (kliknout na "Nachodki") |
|
|
|
Glynwede, to je ono. | |
|
|
www.geocities.com/military_archeology/tanks.htm | |
|
|
Někde v Litvě, nebo tam někde, našli "utopený" v rašelině T-34/85 a IS-2m. Bylo to někdy v roce 1999 a myslím, že jsem sem kdysi dal snad na to odkaz... ty tanky měly funkční mechaniku závěrů u kanónů a k tomu navíc u T-34 lehce vyčistili motor, dolili olej a naftu a T-34 odfrčel po svých. | |
|
|
karaya1: Ten T-34 byl fakt kořistni. BRUNNER: StuGa jsem viděl taky ale zřejmě po rekonstrukci v letní kamo (teda jestli to byl ten samý) www.klad.hobby.ru/milarch.htm - v sekci Expedice je další z bahna vytažený T-34 |
|
|
|
Zdálo se mi to nebo ten T-34 byl fakt kořistní? Btw, další muzeum bude mít krásný exponát |
|
|
|
To Glynwed: Tak to je dost hustý!!!! | |
|
|
Možná znáte, možná ne: www.mil.hiiumaa.ee/2000_09_14_kurtna_T-34-36... |
|
|
|
nemetko napsal v č. 2178: konecne mi prisiel resers knih z kniznice... obsahoval dve (2 slovom DVE) knihy... "istotu nemam preverim" |
|
|
|
Díky moc všem za odpověď! :o) A také za ty Hetzery, alespoň to mám přesně, já totiž měl opět jediný údaj, asi 2800 vyrobených. |
|
|
|
Johny napsal v č. 2211: Přesně tak. Jinak v Podolsku jsou ukořisténé německé dokumenty, takže je to z 1. ruky. "aktuální stav k Dubnu a ne celkové dodávky" |
|
|
|
Tak se omlouvám za Hetzery . Ta tabulka na str. 76 (podolsk fond 6598) je aktuální stav k Dubnu a ne celkové dodávky. Přeskočil jsem omylem ze strany 43 kde je uveden souhrn dodávek. Tedy BMM 2047-2060 a Škoda 766 kusů. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války