Válka v Africe a ve Středomoří
|
|
---|---|
Dzin nápodobně. Je fakt, že Hubáček přidal na hodnocení | |
|
|
Tatar: Já bych řekl že v africe byly čs. jednotky bez tanků. Přezbrojení až v Anglii na britskou techniku. | |
|
|
No já hlavně čekám na to až vyjde Hubáčkovo pokračování Boje o Středomoří...zatím jsem nic neviděl...... | |
|
|
Nevíte někdo, jestli měli československé jednotky nasazené v africe tanky M3A1 Stuart? Jestli ano a máte nějaké fotografie nebo informace, tak mi je pošlete na [email protected] | |
|
|
Dzin napsala v č. 180: Milé, ale chcel som požičať tú knihu... Alebo potom príjmem aj nejaký účelový dar na nákup tej knihy... "Ne, peníze nepůjšuji, maximálně dávám... " |
|
|
|
SK: (179) Ne, peníze nepůjčuji, maximálně dávám... | |
|
|
Dzin napsala v č. 178: Nebudem za ňu vyhadzovať peniaze...Požičiaš? "Tak si jí kup a máš to z první ruky. " |
|
|
|
SK: (177) Tak si jí kup a máš to z první ruky. | |
|
|
Dzin napsala v č. 176: A čo ťa na tom zaujalo? Dozvedel si sa niečo nové? Môžeš sa podeliť o získané informácie? Rád sa niečo nové k matapanu dozviem. "Tak jsem dočetl Matapan. Dobré. Je na tom také vidět, jak se Hubáček zlepšil, když to srovnám z jeho počáteční tvorbou. Tohle je daleko obsažnější a je zde evidentní snaha na danou situaci pohlížet z vícero různých nezávislých zdrojů a objktivně hodnotit." |
|
|
|
Tak jsem dočetl Matapan. Dobré. Je na tom také vidět, jak se Hubáček zlepšil, když to srovnám z jeho počáteční tvorbou. Tohle je daleko obsažnější a je zde evidentní snaha na danou situaci pohlížet z vícero různých nezávislých zdrojů a objktivně hodnotit. Jen škoda, že takhle kvalitně není třeba Pacifik v plamenech, hlavně kapitola o PH. Nebo ve Vítězství v Pacifiku kapitola o potopení Waspu, tam by jsme potom z Algernonem neměli co řešit. |
|
|
|
SK: (174) jenomže já zase ze své zkušenosti mám, že 95 procent toho, co se dá běžně najít na inetu je právě ona ne zcela důvěryhodná kategorie informací. Proto se obvykle info z netu snažím ověřit vždy i jinou cestou... | |
|
|
Tom napsal v č. 173: No samozrejme, že nie všetko na nete je v dôverihodné...ale, keď máš základné vedomosti, tak si snáď vieš vytriediť čo je Ok a čo nie... "Za sebe musím říct, že netu nedůvěřuji zdaleka tolik jako Ty. Ale to je věc vkusu, že " |
|
|
|
Tom napsal v č. 171: No Němeček bol základ, keď som mal tak 12-14 rokov... Potom som mal nejaké tie monografie, ktoré sa mojimi obľúbenými strojmi zaberali podstatne hlbšie (Fw 190, Ju 87,88, He 111,...)...ale ako dochádzali financie na nákup monografií tak som sa preorientoval (nie úplne) na informácie z netu..len treba vedieť kde hľadať. Potom sa taký Hubaček, Němeček, Hrbek a spol. s tou ich literatúrou "faktu" môžu... Ako čítanie na dlhé zimné večery je to OK, ale ak sa chcem dozvedieť o niečom podstatne podrobnejšie, tak jedine na nete (archívy sa mi preliezať nechce )...napr. aj tu na fronte sa dozviem niekedy viac ako od spomínaných autorov (viď. príspevky Gryzlova, Algernona, Dzina...)... "Pro mne jako fandu na letadla to bohatě stačí. Asi jako pro Tebe Němeček a Vojenská letadla " |
|
|
|
SK napsal v č. 165: Pro mne jako fandu na letadla to bohatě stačí. Asi jako pro Tebe Němeček a Vojenská letadla "Tie si nájdeš na nete v podstatne obsiahlejšej forme... Ale Hrbkovia a Hubaček sa celkom dajú...len je to veľmi stručné - pre laikov..." |
|
|
|
Dzin napsala v č. 168: Ako kde, ale väčšinou tá kvalita bohate stačí na tú hubáčkovu alebo Hrbkovu... "SK: (165) Jenže jaké kvality?" |
|
|
|
Tak už mám Hubáčka také a jsem na ní docela zvědaví. | |
|
|
SK: (165) Jenže jaké kvality? | |
|
|
kurňa dost daleko tam zajet | |
|
|
Dzin napsala v č. 162: Tie si nájdeš na nete v podstatne obsiahlejšej forme... Ale Hrbkovia a Hubaček sa celkom dajú...len je to veľmi stručné - pre laikov... " Tom: Tak to si ji musím sehnat také. Jen mě napadá, už tam zase vrátil TTD nasazených lodí, nebo stále chybí jako v prvním díle?" |
|
|
|
Tom kde jsi kupoval? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Středomoří
- > Válka v Africe a ve Středomoří