Válečné lodě druhé světové války
|
|
---|---|
Podle www.navweaps.com šlo u japonského děla typu 94 o kalibr 46 cm/18.1". | |
|
|
Dzin: ...9x457 mm dle pánů Hrbků.. | |
|
|
bart122 napsal v č. 3640: Jamato 9x460mm "Dobrý den mám taový dotaz: neví někdo z přítomných jakou největší výzbroj (v kusech a ráži) měla některá z japonských válečných lodí a druhé světové války? Předem děkuji za odpověd." |
|
|
|
Dobrý den mám taový dotaz: neví někdo z přítomných jakou největší výzbroj (v kusech a ráži) měla některá z japonských válečných lodí a druhé světové války? Předem děkuji za odpověd. |
|
|
|
Algernon napsal v č. 3638: To je na tom právě to nejdivnější, protože on své znalosti používá ve svých filmech a opravdu se snaží, aby tam neměl (moc) fyzikálních nesmyslů. Až na Titanik a proto jsem si řikal, jestli to nebyl právě důvod všeho, že mu prostě úspěch vlezl na mozek a začal se považovat za "krále světa". "…že by to cosi vypovídalo o úrovni když už ne tamního školství všeobecně, tak o úrovni ústavu kde on svůj titul získal? " |
|
|
|
Dokonce ani z Cameronova průzkumu tento závěr nemůže při nejlepší vůli plynout. A to, že k němu dospěl mrzí o to více, že Cameron má doktorát z fyziky a tak by se dalo předpokládat, že je sběhlý v exaktních vědách a ví, jak by měla vypadat věděcká práce. | |
|
|
www.navy.gov.au/news/hmas-sydney-ii-is-found www.findingsydney.com/ tinyurl.com/3bwa8f tinyurl.com/2bgovr tinyurl.com/2t2239 Několik odkazů na stránky k nedávnému objevení posic vraků HMAS Sydney a německého pomocného křižníku Kormoran. (Vypadá to, že k tomu stále ještě nexistuje dost kvalitního obrazového materiálu z místa nálezu, přesněji řečeno záběrů vraku, - a označení "bitevní křižník" bych raději nekomentoval.) |
|
|
|
Ještě drobnost: starší lehký křižník Karlsruhe a jeho sesterské lodě měly taky dieselové MANy, ale to byly čtyřtakty s deseti válci a výkonem okolo 1 000 HP. Nebylo by tam něco aspoň na ně? Moc prosím... | |
|
|
Algernon: jsi znalcem v oboru motorařiny, ale k mé silné nelibosti píšeš, že na lodní motory MAN nemáš nic. A já se kochal bláhovou nadějí, že z tvé bibliotéky vyleze něco na devítiválcové dvoutaktní Diesely MAN, které měly německé Panzerschiffe, popřípadě i sedmiválcové vznětové dvoutakty stejné firmy o výkonu 3 100 HP lehkého křižníku Leipzig a jeho sesterských lodí. Fakt ani ň? . Možná jsem tě jen špatně pochopil... |
|
|
|
Jak píše Krojc. Nejprve zkus sám zapátrat a veřejná knihovna je ideální. | |
|
|
Pro začátek bys mohl zkusit využít jako pramen veřejné knihovny - jako studentovi se ti to bude určitě hodit, když se to naučíš . | |
|
|
Bohužel zatím žádnou knihu nevlastním která by se zaměřovala na toto téma ale plánuji si nějakou koupit. | |
|
|
Knihu žádnou? Třeba pentalogii od Hrbka? | |
|
|
zkoušel jsem google ale zatím bez úspěchu | |
|
|
Ještě nemáš za co děkovat Co jsi si zatím našel sám případně, které zdroje si využil, abychom se nedublovali? |
|
|
|
které spadali pod velitelství nizozemí/belgie a ještě bych chtěl všem poděkovat za pomoc opravdu díky |
|
|
|
bart122 napsal v č. 3620: Máš na mysli i ty, které setam zastavily, nebo jen ty co spadaly pod velitelství Nizozemí/Belgie? "Dobrý den vím někdo z přítomných prosím jaké lodě(jména popřípadě k jaké skupině patřily) kriegmarine se nacházely v nizozemí?Předem děkuji za odpověď." |
|
|
|
bart122 napsal v č. 3622: Tak tím jsi to nepochybně upřesnil. Doufám, že někdo bude vědět. Pro začátek bychom mohli začít s tím, že v letech 1939 a 1946 nejspíš žádné, ale dál takhle na místě doopravdy přehled nemám. "Jedná se o roky 1939-1946" |
|
|
|
Jedná se o roky 1939-1946 | |
|
|
bart122 napsal v č. 3620: Možná by pomohlo, kdybys napsal v jakém období, případně k jakému datu. "Dobrý den vím někdo z přítomných prosím jaké lodě(jména popřípadě k jaké skupině patřily) kriegmarine se nacházely v nizozemí?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII na moři
- > Válečné lodě druhé světové války