Waffen-SS
|
|
---|---|
Johny napsal(a) v č. 591: Nejznámějším příkladem je třeba syn Emanuela Moravce, který byl myslím v SS "Mimo to mohl sloužit v německé armádě i "čech" který se přihlásil k německé národnosti a splnil veškeré podmínky k získání říšského občanství." |
|
|
|
pbradler: Viem len o tom Hlučínsku. | |
|
|
Milo (590): Dík. Nepamätáš si názov ešte tej druhej oblasti ? | |
|
|
Při pohledu na Kopala se nemůžu zbavit dojmu že je má nějaký mindrák, protože se svojí vizáží by za války by byl pro Němce rasově zcela nevyhovující, ostatně s jeho snědým obličejem bych měl docela strach potkat holý hlavy. | |
|
|
to Dzin:Jak jsi to uhádl? | |
|
|
Reno napsal(a) v č. 571: Když jsem nedávno viděl Kopala tady na fotce www.novinky.cz/02/60/67.html , okamžitě mně napadlo srovnání s tímto plakátem www.fronta.cz/index.php?action=8&plakat=... "To Boss: Mají pravdu brouku, existoval vůbec ten tvůj "ušlechtilý" předek? Podle toho 88 mne napadá, že možná patříš k těm vygumovaným fašounkům, kteří si potřebujou pomocí údajných árijských předků vylepšit svůj z hlediska 3. říše poněkud "podřadný" původ..." |
|
|
|
Mimo to mohl sloužit v německé armádě i "čech" který se přihlásil k německé národnosti a splnil veškeré podmínky k získání říšského občanství. Těch případů bylo díky promíchání národů poměrně dost a tito lidé (většinou ti kteří zůstali v sudetech) pak podléhali odvodní povinosti. | |
|
|
pbradler napsal(a) v č. 588: "Ľudia z týchto oblastí boli z nejakého dôvodu považovaní za ríšskych Nemcov a teda muži podliehali brannej povinnosti." Bolo to z toho dôvodu, že Hlučínsko patrilo pred vznikom ČSR k Nemecku. |
|
|
|
Beda: Necetl jsi taky o vikendu prilohu Prava? | |
|
|
Béďa : Nebolo to čisto teoreticky, ale naozaj. Mám pocit že to bolo až 12000 osôb a okrem Hlučínska sa to týkalo ešte jednej pohraničnej oblasti, na názov ktorej si ale nespomínam. Ľudia z týchto oblastí boli z nejakého dôvodu považovaní za ríšskych Nemcov a teda muži podliehali brannej povinnosti. | |
|
|
Čistě teoreticky je možné, že nějaký občan České republiky bojoval v německé armádě, byli to hlavně osoby z Hlučínska. V té době se ale většina z nich hlásila k Němectví. Díky politice vlády, ale byli po válce považováni za Čechy. | |
|
|
Na ja unsere Hakenkreuz aber ten je starschy neš náš felkoněmecký Reich, prý pochasí od nějakých Übermensch z Indie | |
|
|
Reno: A jak potom mohou mit Hakenkroic??? | |
|
|
BOSS-88 si asi chtěl udělat dobrou reklamu,což se mu určitě nepovedlo!!! | |
|
|
Dzin: Na klar, aber my árijská Übermensch nepošítat ty faše difná Häkchen und čárkchen.... | |
|
|
BOSS-88 napsal(a) v č. 566: "NEJAKE INFORMACE O 3. DIVIZI SS DAS REICH. HLEDAM SVEHO PREDKA KTERY PADL U STALINGRADU." 3.divize Das Reich ,aha .Nebo to bude tim,ze predek keca? |
|
|
|
Reno: Ty spravna Cecha? Mas preci A,B,C,Č,D,Ď,E,F 1,2,3,4,5,6,7,8 |
|
|
|
Nibor: Uplny souhlas. Ale alespon podle toho clovek pozna, kdo jsi s cim dal kolik prace... | |
|
|
DuGalle - dik - toto je U-571 |
|
|
|
Dzin napsal(a) v č. 572: " Hele, 88 jako FF, Fail Fitler?" A,B,C,D,E,F,G,H 1,2,3,4,5,6,7,8 |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS