Waffen-SS
|
|
---|---|
Marek:Mám to doma,ale nevím kdy se k tomu dostanu | |
|
|
Čerkassy bylo pro propagandu SS velké vítězství.Wallonien byla pokudivu i doma v Belgii opěvována.Belgičané se podle mě naklonili už hodně ke svým německým sousedům a proč by ne,když hbelgičané byli podle Hitlera rovní Němcům.U Wikingu to bylo to samé. | |
|
|
Četli jste někdo paměti Leona Degrella ? Kdosi to u nás před časem vydal. | |
|
|
to FUJ06:S tím wikingem souhlasím viz.Čerkassy s Wallonien. | |
|
|
Marek:Dík curahee:ještě k těm oblíbeným v boji.Wiking!!! |
|
|
|
toFUJ06:23-easy company,24-Brandenburg . | |
|
|
FUJ06 : Abys to měl kompletní, tak 19 jsou zase lotyši a 20 estonci. | |
|
|
curahee:21-Skandeberg,22-Maria Theresia | |
|
|
21-Maria Theresia. | |
|
|
curahee:15-je ta lotyšská,16-je Reichsfuhrer,17-je Gotz von Brlinghen,18-je Horst Wessel a dál už mi pamět neslouží. | |
|
|
curahee,marek:Dobrá trefa.Jde o 14 divizi SS.Bojovala na ukrajině,v polsku,na sloevnsku a ve slovinsku. Division survivors surrender into British captivity at Radstadt; avoided repatriation to Soviet Union, as US/British accepted their claims to be "Polish" and respected their anti-communist stance. Sorry.Nemám po ruce překladač. |
|
|
|
Do tý třináctky bych to dal dohromady i z hlavy,dál už asi ne! | |
|
|
FUJ06 : Určitě 14. | |
|
|
Nevím určitě, nemám u sebe mou knihovnu,ale snad 13 nebo 14? | |
|
|
Tu jsem taky myslel.Ale i tyto:29th Waffen-Grenadier-Division der SS (russische Nr 1) a 30th Waffen-Grenadier-Division der SS (russische Nr 2).Prosím tě,jaké bylo pořadové číslo te ukrajinské divize SS??? | |
|
|
Jestli mezi ruské počítáš i SS div.Halič(ukrajinská), tak ta je taky nechvalně proslulá,tuším,že jí velel gen.Šandruk.Po válce bylo sovětské straně vydáno pouze 2000 jejich příslušníků.V podstatě byla celá stažena do Anglie,kde spousty těchto vrahů dostaly britské občanství.Tady už hrála roli světová polarizace. | |
|
|
Tyto divize se hlavně zučastnili bojů v pobaltí.Tyto divize SS se zučastnili i bitvy o Narvu,kde utpěli obrovské ztráty. A co ruské divize SS??? |
|
|
|
O Lotyšských divizích se hovoří jako o jedněch nejurputnějších co se boje týče,ale zaroveň jejich pogromy na židy jsou taky udivující. I když snad větší prasarny dělali prapory pomocné policie složené z lotyšských dobrovolníků. |
|
|
|
curahee:617 a 618 souhlas.Ale je divný,že právě ti lotyši a jim podobní páchali jedny z nejhorších zvěrstev. | |
|
|
Das reich byly taky pěkný prasata,Oradourem se opravdu vyznamenali.Četl jsem,že tam ssmani hazeli do pekařských pecí i batolata!!!!! |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS