Waffen-SS
|
|
---|---|
to hofi:Asi si mě prokouk! | |
|
|
Fpohode. Ja len, že aj na tej stránke nacizmus.mysteria.. je to chybne. | |
|
|
to hofi:Sorry!Nebo sori? | |
|
|
curahee napsal v č. 650: Správne Skanderbeg. Je to postava z albánskej histórie. "již zmiňovaný Skanderberg" |
|
|
|
FUJ06 napsal v č. 642: Ale,měli např.divize langenmarck a nám dobře známá Wallonien.Valoni měli možnost bojovat po boku wikingu v čerkaské kapse,kde padnul jejich velitel Lippert,jeho tělo přinesli do týlu i přes obklíčení. "Škoda,že neměli Belgičané nikdy pořádnou šanci(a v plném počtu) bojovat po boku s nejelitnejšími divizemi SS." |
|
|
|
toFUJ:Co například již zmiňované lotyšské divize? | |
|
|
curahee napsal v č. 650: "Totéž platí i o manžetových stuhách označení divizí,zajímavé je,že některé jednotky,které by si označení na rukáv zasloužili ho neměli a naopak ty podřadnější ho nosili např.již zmiňovaný Skanderberg." Mohl bych se tě zeptat která??? |
|
|
|
ad(649):Totéž platí i o manžetových stuhách označení divizí,zajímavé je,že některé jednotky,které by si označení na rukáv zasloužili ho neměli a naopak ty podřadnější ho nosili např.již zmiňovaný Skanderberg. | |
|
|
toFUJ06:V poslední době se vynořilo spoustu různých označení převážně zahraničních divizí ss,údajně ze skladů ss v KT Dachau,jenže..... Většina,teda skoro všechno jsou falsifikáty vyro bené až po válce. |
|
|
|
curahee:Mě taky ne.Ale tady je to ověřené:www.wssob.com/ | |
|
|
Pár znaků mi tam,ale nesedí! | |
|
|
jukni se sem(ale určitě to znáš ):nacismus.mysteria.cz/ss-rad/ nacismus.mysteria.cz/ss-rad/emblem-ss.php |
|
|
|
Ovšem znaky ss cizineckých divizí jsou velmi zajímavé. | |
|
|
Ono esesáci měli ve znaku hodně takových středověkých znaků.Ono i hákový kříž je vytažen někde ze středověku a přímo myslím z alchymie. | |
|
|
Ano byly to tzv.Rexiste ve znaku Ostrve(středověký žebřík na dobývání hradu).Degrelle má toto vyznamenání na levé straně prsou. | |
|
|
curahee:Však on byl členem jakési belgické pobočky NSDAP a v roce 1941,kdy se začala tvořit Wallonien neváhal a vstoupil.Takový zapálený nacista měl jistotu,že se dostane na nějaké vysoké místo a bude u Hitlera miláček.Škoda,že neměli Belgičané nikdy pořádnou šanci(a v plném počtu) bojovat po boku s nejelitnejšími divizemi SS. | |
|
|
Ovšem Degrelle nenapsal jen Tažení na východě,je autorem snad dvaceti politických publikací,byl to velmi zapálený rexista. | |
|
|
Myslím,že tyto slova vysvětlují vše: "If I had a son, I would wish him to be like you." | |
|
|
Ovšem sbírka Degrelleho vyznamenání je unikátní. | |
|
|
Asi tak před deseti lety jsem to četl,velmi hezky se to čte,ale některé věci se opravdu hodí na člověka,kterého Hitler chtěl za svého syna. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS