Waffen-SS
|
|
---|---|
FUJ06 napsal v č. 679: "To se vůbec divím, že za ně chtěli bojovat. Ale asi pro ty vězně bylo hlavní, že se dostali z koncentráku" Výborná kniha o této tématice je "To bylo Dachau",jsou zde popisovány i bordely pro vězně ve ,kterých jako prostitutky byly vězeňkyně z Ravensbrucku.Akt se odehrával pod dohledem SSmana a platilo se táborovými lístky! |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 681: To asi nie, lebo hneď na druhý deň sa do tej dediny vybrali po jeho telo. "Možno že toho Storcha,čo v ňom letel sundali jeho vlastní vojaci " |
|
|
|
Achtung1000 napsal v č. 677: A hlavně byl oddaný Hitlerovi a to se vůdcovi určitě líbilo. Možná i proto ta jeho sláva v Německu. "Eicke nebyl žádnej vojenskej genius a chtěl se ukázat tím že je posílal na zbytečná jatka" |
|
|
|
curahee napsal v č. 669: Je tam napsané to mohly!!! Zmínil jsem tam taky o tom výcviku.
"S tím bych zase tak nesouhlasil,ohledně vycvyku a loajalnosti vůči systemu,divize wehrmachtu za SS zaostávali.Nelze ovšem SS hodnotit v globalu."
curahee napsal v č. 675: To se vůbec divím, že za ně chtěli bojovat. Ale asi pro ty vězně bylo hlavní, že se dostali z koncentráku "Zase nemůžu souhlasit,např.jednotky Oskara Dirlewangera byly sestavovány i z věznů koncentračního tábora Dachau, a ti na "tom" byly asi podstatně hůř!" |
|
|
|
No měl jsem na mysli velení Eickeho, jak sem psal i ten rozhovor s tím generálem Wehrmachtu. Eicke nebyl žádnej vojenskej genius a chtěl se ukázat tím že je posílal na zbytečná jatka.... | |
|
|
Achtung1000 napsal v č. 674: "Myslel jsem, že nejhůře (ne nejhorší) na tom byli Eikeovci.. " Spousta vojáků této divize byla přesto hrdá na své výložky Totenkopfu. Rozveď to "nejhůře"? |
|
|
|
toAchtung:Zase nemůžu souhlasit,např.jednotky Oskara Dirlewangera byly sestavovány i z věznů koncentračního tábora Dachau, a ti na "tom" byly asi podstatně hůř! | |
|
|
To curahee: Špatně jsem to napsal. Myslel jsem, že nejhůře (ne nejhorší) na tom byli Eikeovci.. | |
|
|
curahee: souhlas, v SS požadovali důstojníci po vojácích jen to, co mohli sami zvládnout.. Btw, jsou pravdivé ony informace o výcviku typu "zakopej se, za chvíli nad tebou přejede tank a pokud okop nebude OK, máš smůlu" popř. "Běhejte se skloněnou hlavou, pokud ne, přijdete o ni od MG34.."? |
|
|
|
Achtung1000 napsal v č. 663: Myslím,že byly daleko horší divize než 3.SS,hlavně brutálností i naprostou nepoužitelnistí v boji např.Kaminského oddíly,Handschar,Dirlewanger aj.,ale to jsme tu už probírali . "Nejhorší byl podle mě Totenkopf pod vedním Eickeho" |
|
|
|
FUJ06 napsal v č. 666: "Ono by i tankové divize wehrmachtu mohly bojovat dobře, kdyby měli plnohodnotnou výzbroj a plné stavy" S tím bych zase tak nesouhlasil,ohledně vycvyku a loajalnosti vůči systemu,divize wehrmachtu za SS zaostávali.Nelze ovšem SS hodnotit v globalu. Snad nejznámější aspekty jako bylo např. zákaz visacích zámků na osobních skříních,nebo uzký vztach důstojníků k vojákům,to bylo ve wehrmachtu a jeho pruském přístupu nemožné! |
|
|
|
To Fuj: S tím souhlasím... | |
|
|
Achtung1000 napsal v č. 663: A právě tato divize zaručila Waffen SS svoji slávu v bitvě u Děmjansku, kde tato divïze vykrvácela. "Nejhorší byl podle mě Totenkopf pod vedním Eickeho. A právě tato divize zajistila slávu Waffen SS u děmjansku, kde skoro vykrvácela. |
|
|
|
curahee napsal v č. 662: Ono to jejich bojové umění bylo zapříčiněno nejlepší technikou, co německý prumysl dokázal vyrobit. Ono by i tankové divize wehrmachtu mohly bojovat dobře, kdyby měli plnohodnotnou výzbroj a plné stavy. Dalším důvodem byla i politická zpracovanost. "SS jsou velice kontroverzní téma,na jedné straně koncentrační tábory a na druhé ,ukázka absolutního vojenského umění.I když někdy za cenu obrovských ztrát.Je tu určité pro i proti,bohužel si myslím,že většinou vyhrává právě to proti!" |
|
|
|
curahee napsal v č. 661: Tak tohle řekl Himmler po napadení Polska a hondnotil tak Leibstandartu SS... ""To jsou muži ,co se pyšní bojem"(H.Himmler)." |
|
|
|
Nejhorší byl podle mě Totenkopf pod vedním Eickeho. Nejdříve hlídali koncentráky a když byli povoláni na frontu tak je Eicke posílal na nesmyslná a krvavá tažení. Když mu jeden generál pravidelné armády řekl že vede jenom obyčejná krvavá jatka, tak mu Eicke odpověděl " co na tom když vítězíme" | |
|
|
SS jsou velice kontroverzní téma,na jedné straně koncentrační tábory a na druhé ,ukázka absolutního vojenského umění.I když někdy za cenu obrovských ztrát.Je tu určité pro i proti,bohužel si myslím,že většinou vyhrává právě to proti! | |
|
|
gen.Hogo-Fogo napsal v č. 658: "To jsou muži ,co se pyšní bojem"(H.Himmler).Ale opravdu ne všichni!!! "Fuj tema o SS, o takove bande vrahu" |
|
|
|
gen.Hogo-Fogo napsal v č. 658: Ale mi tu diskutujeme o ich výzbroji, bojovej taktike a bitkách, ktoré zviedli, to sa snaď môže nie? A naviac, nie všetci boli vymydlení vrahovia. "Fuj tema o SS, o takove bande vrahu." |
|
|
|
Fuj tema o SS, o takove bande vrahu. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS