Waffen-SS
|
|
---|---|
a kdo jinej by zani mohl, jeste nekdo rekne ze to byli Polaci a budeto tu vypadat jak na REICHS WEBU FRONTA | |
|
|
curahee:kdo seje vítr sklízí bouři, já stebou souhlasím, v Evropě za válkou mohou němci. | |
|
|
DG napsal v č. 1423: Tohle bych bral spíš,jako další popud k boji proti okupantům,něco na způsob přiléváni oleje do ohně. "A povedlo se? Asi moc ne, že jo. Těžko demoralizovat zaslepený odboj nesmyslným povražděním celé vesnice..." |
|
|
|
Dobrá ANO WH SS LW POL A JINÉ SLOŽKY PÁCHALY ZLOČINY PROTI LIDSKOSTI .Já sám nemám rád ochránce rytířu z SS.SS byla zločinecká organizace.Doufám že to stačí.A jsem v klidu taková debata mě ze sedla nevyhodí.Prosím ještě jednou jestli někdo viděl dokument o mariňácích na STV2 a jejich výpovědi ať sem písne ať nevypadám jako uctívač tzv. esíčkářů | |
|
|
Jasan:Pokud to budem brát čistě matematicky,tak Němci mají na hlavě celý máslostroj,a co se týče ostatních,tak to zkusíme zase přez fyziku,že by akce a reakce. | |
|
|
je to můj pocit že mi furt někdo předhazuje že se zastávám němců-z části svých? ale to je omyl!!! jen říkám že máslo mají nahlavě všichni.S tím terorem vůči civilů jsem to špatně formuloval. | |
|
|
Jasan:Bla bla bla,asi tě někdo šáhl na ty tvý elektrikáře a další klobáso žrouty,že?!
jasan napsal v č. 1424: "Já opakuji nezastávám se žádné strany a přečti si co jsem psal možná to pochopíš..." Tak tohle je od tebe opravdu objektivní,vždy když se začne negativně propírat Wehrmacht nebo esíčkáři,vyvalíš ono povětsné "nestrkání do stejného pytle",jenže u SS a obzvlášť říšských to asi nijak jinak nejde. P.S.Nikdo tu nepíše,že zrovna tvůj děd to páchal také,takže se uklidni! |
|
|
|
Mimochodem zamysli se nad dějinami vlastní země (tedy pokud je u tebe stejná jako u mě ). Co působilo na oslabení odboje? Heydrichův cukr a bič. A co ho naopak opět vybudilo? Represe po Heydrichovo zabití. Dokonale to zapadá do tvé teorie, že. | |
|
|
to curahee:blablablabla asi tak na tebe reaguji.Ty jseš nějak napruzenej asi ti někdo šáh na US hochy(viz tvá ikona).Já opakuji nezastávám se žádné strany a přečti si co jsem psal možná to pochopíš... | |
|
|
jasan napsal v č. 1414:
"jestli považuje postřílení více než 2000 japonských zajatců během týdne(nevzpomenu si jaký ostrov) za malý přestupek a doktrýnu ne nepodobnou německé, že japonci jsou jen žluté opice-východní podlidé u SS tak fakt nevím...Jaksi v souboji dobra(spojenci) a zlem(osa) by dobro nemělo páchat tyto činy, nebo je to jinak?Spíš ta podstrčovaná klasifikace nějak skřípe...Je to o lidech a jejich chování."
guano napsal v č. 1415:
" Bud konkretni - kdy, kde a jaka americka jednotka postrilela japonske zajatce, popr. uved zdroj Tvych informaci."
jasan napsal v č. 1414: A povedlo se? Asi moc ne, že jo. Těžko demoralizovat zaslepený odboj nesmyslným povražděním celé vesnice...
"Proč teror proti civilnímu odoboji?protože je třeba vzbudit v lidech strach z represe aby odboj nepodporovali, už víš DG?"
jasan napsal v č. 1414: Viz předchozí - kdy a kde konkrétně došlo ze strany USMC k něčemu, co divize SS předváděly téměř běžně? "Američani se pasovali do role dobra tak proč páchali válečné zločiny na jap.zajatcích, u zlých japonců by to člověk jaksi očekával že?" |
|
|
|
jasan napsal v č. 1414: Opravdu mi připadne,že těmi tvými příspěvky tyto německé excesy schvaluješ,a jsou to opravdu německé,žádný Handschar nebo Kama,ale tady zabíjeli Říšští Němci z 2.SS Div.!Takto se chovala ona Panská rasa,a nejen ve Francii,možná je to pro tebe těžké to zkousnout,ale bylo to tak. "Proč teror proti civilnímu odoboji?protože je třeba vzbudit v lidech strach z represe aby odboj nepodporovali, už víš DG?" |
|
|
|
jasan:Nevím proč sem cpeš,nějaké vraždění amerických mariňáků,teď když,se tu probírá historicky zdokumentovaný masakr v Oradouru? Aha,už vím,zase ti někdo sahá na Němce... |
|
|
|
to glynwed:já měl na mysli to že když se vydávám za "dobro" tak nejednám stejně jakoti "zlí" | |
|
|
Já bych řekl že US jednaly proti japoncům také na základě toho jak japonci nakládali se zajatci (pro potomky samurajů bylo nemyslitelné se vzdát a zajatci pro ně neměly prakticky žádnou cenu - snad jen jako dobré cíle pro cvičení bodákového útoku). | |
|
|
to dzin:napsal jsem částečně, měl jsem namysli tvrdší opatření, ne bezzáminky pálit do civilů.To co říkáš je ideál, ale vždy ti to naruší hnutí odporu a ty je musíš potrestat jinak dojde k demoralizaci v tvých řadách a pak je začarovaný kruh. | |
|
|
To guano:škoda že to nemám nahrané, byl to dokument na STV2 mluvili tam samotní aktéři z řad USMC.nenahrál jsem si to protože mně zajímá evropské bojiště.vysílali to tak před 2-3 měsíci a myslím že se to stalo na ostrově tam co se vrhali ti civilové z srázu ale nejsem si jistý.Dále tam jeden popisoval jak pažbou vybíjel japoncům zlaté zuby a měl jich plnou feldflasche takže musel nosit dvě jednu na vodu a druhou na zuby.Celkem jsem si potom upravil mínění o USMC.Snad pomůže identifikovat pořad někdo ze Slovenska. | |
|
|
jasan: Teror právě vůbec nezabírá. Jediné co zabírá je odcizit hnutí odporu od zbytku obyvatelstva. Potom velmi rychle ztratí jejich podporu a zanikne. Masakry civilistů a jeno represe k tomu ovšem nenapomáhají, spíše naopak, teror zvedá sympatije vůči partyzánům (chrání nás proti okupantům) a zvedá zášť proti okupantům (podívejte, co nám dělají, za nic). Jenže velitelé jsou obvykle deprimováni, že partyzán se jim nepostaví v poli a střílí ze zálohy a v rámci této flustrace začnou dělat alespoň něco a defakto si seženou náhradní a snáze dosažitelný terč, civilisty a tak vlastně přestává uvažovat rozumně, protože historie ukazuje, že tento postup nikdy nepřinesl očekávané výsledky. | |
|
|
Jasan: Bud konkretni - kdy, kde a jaka americka jednotka postrilela japonske zajatce, popr. uved zdroj Tvych informaci. | |
|
|
jestli považuje postřílení více než 2000 japonských zajatců během týdne(nevzpomenu si jaký ostrov) za malý přestupek a doktrýnu ne nepodobnou německé, že japonci jsou jen žluté opice-východní podlidé u SS tak fakt nevím...Jaksi v souboji dobra(spojenci) a zlem(osa) by dobro nemělo páchat tyto činy, nebo je to jinak?Spíš ta podstrčovaná klasifikace nějak skřípe...Je to o lidech a jejich chování. Proč teror proti civilnímu odoboji?protože je třeba vzbudit v lidech strach z represe aby odboj nepodporovali, už víš DG? to DG:Američani se pasovali do role dobra tak proč páchali válečné zločiny na jap.zajatcích, u zlých japonců by to člověk jaksi očekával že? |
|
|
|
To zas budou pětky lítat |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS