Waffen-SS
|
|
---|---|
Na Balkáně působila LAH už jako divize(už i ve Francii)..protože po pádu Paříže nastalo reorganizování waffenSS: Verfugungsdivision pod sebe dostala nový pluk Totenkopf náhradou za pluk Germania a byla přejmenována na das Reich.Další dva pluky Totenkopf vytvořili brigádu Kampfgruppe Nord-pozdější divize Nord...poté jěště zbývalo 5 pluků Totenkopf a dva jízdní pluky-z těch vznikly dvě brigády SS podlehájící přímo Himlerovi... | |
|
|
A na Balkáně to byla - co se pojmenování týče - brigáda, nebo stále oficiálně pluk? Tam už měli přičleněný StuG abteilung a jiné jednotky, ale nevím jistě jestli Němci sami ji nevedli stále jako pluk. | |
|
|
ja_62: přesně tak a od října 1943 Panzerdivision | |
|
|
Taky mě nějak neberou - ale v Polsku byla Leibstandarte jako pluk, na Balkáně jako posílený pluk - dejme tomu brigáda, ale netuším jak se jmenovali oficiálně - do Barbarossy šla jako infanteriedivision(mot.) a až snad od července 1942 panzergrenadier. | |
|
|
LAH byla nasazena už v Polsku(i když se o SS stejně jako Karaya moc nezajímám). K přeznačení na tankovou divizi došlo mnohem později, jak správně uvádí "šílený Santa". | |
|
|
egli napsal v č. 1863: Ke konci roku 1943 byli skoro všechny divize oficiálně nazvány Panzergrenadieredivision(kromě horských,jízdních a těch,co nebyli složeni z němců)...LAH,Totenkopf a Das Raich byli už dávno považovány za tankové,zvlášť LAH,která byla Hitlerovou gardou a proto jako první dostávala nejmodernější vybavení,včetně tanků.Ale až ke konci roku bylo oficielně oznámeno i 7.tankových divizí - SS Panzer division."Možná méně studovat Svojtku a spol. a více seriózní literaturu. LAH, Totenkopf i Das Reich byly na tankové divize přeformovány v říjnu 1943." Ondraha: Oni samozřejmně existovali ,byli brány jako tankové,ale née oficiálně... toť vše.. |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 1864: To myslíš vážně? "A proč v červenci bojovali při operaci Citadela?když neexistovali" |
|
|
|
egli napsal v č. 1863: A proč v červenci bojovali při operaci Citadela?když neexistovali "LAH, Totenkopf i Das Reich byly na tankové divize přeformovány v říjnu 1943" |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 1860: Možná méně studovat Svojtku a spol. a více seriózní literaturu. LAH, Totenkopf i Das Reich byly na tankové divize přeformovány v říjnu 1943. "o já vím, tak Liebstandarte AH je jedna z nejsilnějších tankových divizí SS společně s Totenkopf(umrlčí lebka)a Das Reich(není snad nutný překlad)už od jejich založení.Nic jiného než tanková divize SS nebyly." |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 1861: No vidis, to sa mu snazim od zaciatku povedat. "Ti dobytci z SS jdou mimo mě, ale že by byla Leibstandarte od začátku tankovou divizí..?" |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 1857:
"Liebstandarte AH"
Ondraha napsal v č. 1860: Aspoň se nauč německej „spelling“, Liebstandarte by byla banda ... čtyřprocentních spoluobčanů.
" Liebstandarte AH"
Ondraha napsal v č. 1860: Ti dobytci z SS jdou mimo mě, ale že by byla Leibstandarte od začátku tankovou divizí..? "Co já vím, tak Liebstandarte AH je jedna z nejsilnějších tankových divizí SS společně s Totenkopf(umrlčí lebka)a Das Reich(není snad nutný překlad)už od jejich založení" |
|
|
|
89michael napsal v č. 1858: Co já vím, tak Liebstandarte AH je jedna z nejsilnějších tankových divizí SS společně s Totenkopf(umrlčí lebka)a Das Reich(není snad nutný překlad)už od jejich založení.Nic jiného než tanková divize SS nebyly."Polskom tazeni to este nebola tankova divizia"
89michael napsal v č. 1858: Nevěř všemu co autoři a nakladatelství píší a vydávají. "Teda aspon tak to Svojtka pise" |
|
|
|
89michael napsal v č. 1858: Tak, když to píše Svojtka,tak to bude určitě pravda "Teda aspon tak to Svojtka pise. " |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 1857: No ano, ale po Polskom tazeni to este nebola tankova divizia. Oni vznikli az niekedy v priebehu rokov 1940 - 1941. Teda aspon tak to Svojtka pise. "Pro toho, kdo to třeba neví, by si to mohl konkretizovat. Přístě by si mohl napsat, že Liebstandarte AH je tanková divize SS a v češtině to znamená Tělesná stráž Adolfa Hitlera." |
|
|
|
89michael napsal v č. 1856: Pro toho, kdo to třeba neví, by si to mohl konkretizovat. Přístě by si mohl napsat, že Liebstandarte AH je tanková divize SS a v češtině to znamená Tělesná stráž Adolfa Hitlera. "Leibstandarte." |
|
|
|
Jefferson napsal v č. 1855: Ja viem len to, ze po Polskom tazeni bola do Prahy presunuta na doplnenie a zotavenie Leibstandarte. " Víte někdo něco víc o jednotkách SS na uzemí protektorátu? " |
|
|
|
Víte někdo něco víc o jednotkách SS na uzemí protektorátu? Kasárna byli udajně jen v Praze/wachtbatalion prag/v Brně/špilberk ale jaký pluk?/a Hradec Králové.Myslím služební jednotky ne vícvykové tábory u Benešova a ženisty na Veveří. Chtěl bych to mít v kupě mám štěstí,že vedu diskuze s pamětníkem tak at to můžu srovnat. Dík. |
|
|
|
Lavockin napsal v č. 1853: Na www.oradoursurglane.free.fr je napisane, ze 10. juna (cervna) 1944 "Chtěl bych se otázat.....masakr v Oradour sur Glane,který byl spáchán příslušníky divize Das Reich byl 10.června,nebo 10.července 1944?? " |
|
|
|
Chtěl bych se otázat.....masakr v Oradour sur Glane,který byl spáchán příslušníky divize Das Reich byl 10.června,nebo 10.července 1944?? Svojka a com. tvrdí 10.července a Rupert Butler (černí andělé) 10.června...díky |
|
|
|
karaya1: Přesně tyhle mám. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS