Waffen-SS
|
|
---|---|
adam-panzermayor napsal v č. 1823: snad v říši měli víc blondatých přesvědčených řad než jenom tyhle... to je mohli dát k wehrmachtu jako "čistící četu"... i když na druhou stranu, SS je proslulá svou krutostí a válečnými zločiny, a to na 36.SS sedí "jednoduse.......pro SS uz nemeli muze.... " |
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 1822: jednoduse.......pro SS uz nemeli muze.... " tak proč by dělali z trestanců divizi SS" |
|
|
|
sice se označuje jako 36. Divize granátníků Waffen-SS ale přece jen podle mých informací nedorostla ani do velikosti divize (ještě že tak)... jestli vůbec se o ní dá mluvit o vojenské divizi, protože přece jen SS byly považováni za profesionály a nejčistší z čistých tak proč by dělali z trestanců divizi SS???? o jejich vojenských hodnotách celkem pochybuji | |
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 1820: jo "jsem něco našel.... je to jejich znak???" |
|
|
|
jsem něco našel.... je to jejich znak??? wolfschanze.vif2.ru/images/36DIV.JPG |
|
|
|
Glynwed napsal v č. 1818: no právě... a já jsem dobrý angličtinář "(anglicky) " |
|
|
|
Možná ti stihnu přes víkend udělat stručný výcuc...ale na netě (anglicky) je k nim celkem dost. | |
|
|
Brigáda Dirlewanger sestávající z degradovaných vojáků, důstojníků, zločinců, vrahů, pytláků atd. potlačovala v srpnu 1944 varšavské povstání. Za své činy ve Varšavě (znásilnování, vraždění, loupení) byl její velitel Oskar Dirlewanger odměněn Rytířským křížem... Dostal jsem úkol od kamarádů "historiků " si sehnat nějaké informace... jediné co jsem se dozvěděl jsou informace výše uvedené. Neznáte označení, vznik a historii této brigády? Popř. fotky? Dík... |
|
|
|
Algy 1785: Grünberg vyšel v nakladatelství Svoboda Praha 1981, ale ISBN jsem tam nenašel a nenašel | |
|
|
SS-Prag: Zrovna jsem se dozvěděl něco o SS-prag a potřeboval bych vědět více.Víte někdo jak se rozlišovali od ostatních SSmanů?Myslím jaké mněli označení na uniformách. |
|
|
|
Když se tady tak bavíte o SS tak to jistě musíte vědět něco o prstenech SS.Já jsem vyděl jsem kopie za 2000Kč to je slušná pálka co? | |
|
|
bubu napsal v č. 1810: Bubu est con "zkus si procvičit francouzštinu" |
|
|
|
bubu napsal v č. 1810: "zkus si procvičit francouzštinu" |
|
|
|
adam-panzermayor napsal v č. 1806: Ano , já taky "tu mam taky, koupil sem padelek za 39korun" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 1807: Seriózní vydavatel si vybere seriózní téma "tajně sem doufal, že v tý záplavě sr*** snad jedna jediná…" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 1803: tu mam taky, koupil sem padelek za 39korun , o zbranich debility.....ale jinak docela dobra "Já mám doma Poslední rok německé armády a tam jsou o střekných zbraních psané samé ko**tiny..." |
|
|
|
Algernon: 1792 je k 1777 tj. proč ze mě děláš joudu když moc dobře znáš úroveň u nás vycházející zahraniční literatury? Jinými slovy ono se dá něco doporučovat, obzláště na toto téma? |
|
|
|
adam-panzermayor napsal v č. 1800: Já mám doma Poslední rok německé armády a tam jsou o střekných zbraních psané samé ko**tiny... "co si myslite o knihach Jamese Lucase?" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 1801: Kde jsem jenom něco podobného slyšel... "óóch...áách....úú............oo óóóóćh......" |
|
|
|
DG napsal v č. 1799: óóch...áách....úú........ ....ooóóóóćh...... "Přecházíme na komunikaci v citoslovcích? " |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS