Waffen-SS
|
|
---|---|
T.Steinar napsal v č. 1918: Jak jsem už napsal v 1922, nejde ani tak o imitaci konkrétního znaku, spíše o nápodobu grafického stylu, ale asi nejblíže by byla 32.SS freiwilligen grenadier division "30. Januar" - ta měla ovšem ve znaku prostou "Tý" runu, případně je logo Thor Steinaru podezřele podobné runě "Tý"*) položené na wolfsangel /vlčí hák - není ovšem runa, nýbrž symbol pocházející z pozdějšího středověku/ 2. SS panzerdivision "Das Reich"
"závadové znaky připomínající označení některých oddílů Waffen SS." *) "Tý" (česká transkripce) nebo "Týr"(staronorsky) runa vypadá jako obyčejná šipka, mířící vzhůru. Týr byl v nordické mytologii bohem boje, zejména vítězného. (Mimochodem, v norsko-islandské mytologii byla symbolem vítězství právě třikrát (vedle sebe) psaná runa "Tý", žádné paskvily s runou sigel/sowulo/sig, kterou si nacisté vybrali pro fonetickou podobnost s německým "sieg"-vítězství) |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 1923:
"Za chvíli to může dojít tak daleko, že budou zakázané všechny znaky a čísla"
ja_62 napsal v č. 1922:
""14" má odkazovat na čtrnáct slov poselství Davida Lanea "
Willi napsal v č. 1909:
"aj u nás na Slovensku sa berie skratka 88 ako HH teda Heil Hitler"
.xfish5 napsal v č. 1891:
"1 - A
8 - H "
A to ještě nikdo nezmiňujeme, že "28" pro změnu může znamenat zástupce zkratky BH - od neonacistické organisace Blood&Honour. Pro jistotu jsem si prošel šatník, jestli se mi na něčem někde nějaké z těch čísel nevyskytuje, ale vyhýbat se jim do důsledků, nedostanu se skoro nikam ani MHD.
YAMATO napsal v č. 1923: Ona komerční výtěžnost trička s Che Guevarou je také podstatně větší než případné obdoby s Heinrichem Himmlerem."a opět mi tam, již tradičně, chybí vyváženost s jinými srovnatelně škodlivými ideologiemi." Kupodivu se chytají i jiné symboly - můj mladší sourozenec onehdy přinesl za značné peníze zakoupené tričko se srpem, rudou hvězdou a nápisem СССР - СПУТНИК, aniž byl mocen alespoň přeslabikovat oč jde - ten SPUTNIK mě s celou věcí trochu smiřuje, leč nepříliš. |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 1923: S tím souhlasím, mládež dnes (i v minulosti) má ráda "zakázané ovoce" a to je snad důvod k rozšiřováni neonacistických a rasistických organizací (zvláště pak na občany "jiné pleti" apod. ), ale na druhou stranu si říkám, že bojovat proti tomuto zlu se musí, i když je to směšné. " Boj s nacismem tímto způsobem mi připadá vyloženě směšný." |
|
|
|
Za chvíli to může dojít tak daleko, že budou zakázané všechny znaky a čísla. Boj s nacismem tímto způsobem mi připadá vyloženě směšný...a opět mi tam, již tradičně, chybí vyváženost s jinými srovnatelně škodlivými ideologiemi. | |
|
|
ja_62 napsal v č. 1888: Tak jsem se dočetl - v časopise Týden - že "14" má odkazovat na čtrnáct slov poselství Davida Lanea (amerického neonacisty) - věta zní "We must secure the existence of our people and a future for White children." / Musíme zabezpečit existenci pro náš národ a budoucnost pro bílé děti./ Ten článek se jinak jmenuje "Chaos v hnědé módě" - takže asi není nějak pevně dané, co přesně který symbol znamená, v zásadě jim stačí, když jasně deklarují svou příslušnost k příslušné orientaci.
"Podle téhož klíče by 14 bylo AD - a asi by to znamenalo zkratku od "Adolfa", tj. ono Adolfovo číslo? "
T.Steinar napsal v č. 1918:
"Thor Steniar, na kterých měly být údajně závadové znaky připomínající označení některých oddílů Waffen SS"
T.Steinar napsal v č. 1918: To je smysl zástupného symbolu - připomínat, leč nekopírovat úplně - prostě aby to déle trvalo, než bude zakázán, takže nemusí přebírat nějaký opravdu historicky existující znak. Totéž ovšem dělaly i SS, kteří si s historicitou svých "run" nedělaly hlavu a míchaly to jak se dalo - už třeba samotná dvojitá runa "síg" je z hlediska historického nesmysl. "Tedy konkrétně jakému SS vojenskému tělesu ten znak patří ??" |
|
|
|
T.Steinar prosim ta mohol by si dat link na tie maskace odfotene?? chcel by som si to pozriet,,, | |
|
|
akorát vim že t.steinar dělá maskáče se vzorem SS...... | |
|
|
www.fronta.cz/forum.php?tema=248&list=15 príspevok 221 | |
|
|
YAMATO napsal v č. 1910: "trodas.wz.cz/index.php?act=ST&f=5 &t=264" No tak to je síla, četl jsem jen ty první "příspěvky" a je mi z něj blbě, mám chuť na něj taky poslat nějakou "sprostou bandu sionistů", tady je svoboda slova už moc velký luxus. Zvlášť ta zpráva, jež má být "hlavním kamenem k vyvrácení mýtu holokaustu" mi na některých místech přišla řekněme podivná (zvláště mi uniká, jak došel k přesnému počtu osob na komoru a tu týdenní kapacitu, kde ji na dvou místech vydává za týdenní a jednou za 24hodinovou)..... a od kdy se zrovna tam hledělo na bezpečnostní předpisy vůči blízkému okolí No jak vidím, toto je zdenovo čtení na dobrou noc |
|
|
|
mbbb: víceméně všechno. Ono se to dost opakuje u většiny revizionistů, tyto argumenty. Co na tom, že velká část je dávno vyvrácena, že mnohé nebylo nikdy pravda a pod. A to je pan trodas jeden z těch slušných popíračů s docela zajímavým smyslem pro humor. Někdy je i pro mě těžké se držet zásady, že svoboda slova je přednější... |
|
|
|
mbbb napsal v č. 1911: Mě stačily obrázky,hlavně ten bazén a vedle plot Mám takový dojem, že za tím plotem byl lágr a né na té straně kde bazén. Jsou to magoři, všechno si dokážou vyložit po svém,jak se jím to hodí "YAMATO - tys to četl celý?" |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 1910: katastrofa"trodas.wz.cz/index.php?act=ST&f=5 &t=264" YAMATO - tys to četl celý? |
|
|
|
trodas.wz.cz/index.php?act=ST&f=5&t=264 | |
|
|
Myslím, že tí páni z inštitútu majú väčšiu logiku a vedia že skinheadi by určite nevymysleli niečo hlboko okultistické a mystické a tak rozmýšľali najrozumnejšie. Poteším Vás aj u nás na Slovensku sa berie skratka 88 ako HH teda Heil Hitler. Toť moja reakcia | |
|
|
bubu napsal v č. 1897: Bubu, oni se danou problematikou zabývají z odborného hlediska, takže teoreticky vědí i víc než ti skinheadi, kteří prakticky neuvažují - a když se nad nimi zamyslíme, bylo by asi dost zajímavé zjistit, co je k tomu vede, mimo snahy zvýraznit svou příslušnost k stádu pitomců. "nemyslím, že tito pánové co sedí celý rok na zadní části těla, znají přesně důvody tohoto označení i mentality těchto individií" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 1906: Hlavně nechápu jak můžou uctívat Hitlera například v ČR nebo SR-vždyť přece chtěl vyhladit postupně všechno Slovanstvo a oni by jistě byli mezi nimi... jinak souhlasím s Worch. že bych jim přál zažít nějaký KT nebo třeba výslech Gestapa nebo nějaký lágr.... "Na tohle to mám dost vyhraněný názor, ohledně jako na všechny novodobé podpůrce fašismu/nacismu. Já bych jim přál zažít válku, a nejlépe v nějakém lágru či KT, on by je pak přešel humor." |
|
|
|
adam-panzermayor napsal v č. 1898: Na tohle to mám dost vyhraněný názor, ohledně jako na všechny novodobé podpůrce fašismu/nacismu. Já bych jim přál zažít válku, a nejlépe v nějakém lágru či KT, on by je pak přešel humor. "jedna US stranka www.nsm88.com co si o tom myslite? demence" |
|
|
|
je tam i čeština www.nsm88.com/25points/czech.html docela se tím bavím | |
|
|
jedna US stranka www.nsm88.com co si o tom myslite? demence | |
|
|
bubu napsal v č. 1895: Dávám přednost informacím zpracovaným odborníky, jak sociology, tak zaměstnanci Ministerstva vnitra ČR - ty naše teorie nejsou nějak postavené na odhadech nebo hádání - jde o výsledek jak trestně právních řízení, tak studií zaměřených spíše na symboliku a způsob "myšlení" těchto jedinců - a já osobně třeba nemám dostatečně vyvinuté svalstvo, abych riskoval, že případný dotaz, co znamená číslo 88 s lebkou a hnáty na bundě, vyvolá nelibost dotázaného extrémně krátkovlasého jedince. Jestli někdy nějakého potkáš, zkus se zeptat sám. Mimo to trochu pochybuji, že oni sami to vědí přesně."nebylo by lepší než tu zkoušet teorie tak se těch neonacistů přímo zeptat?..já nemám tu možnost se s ními potkat ale možná by to i prozradily*)" Tady na jednu přidávám odkaz, jen doufám, že si z toho .pdf nikdo nedokáže stáhnout/okopírovat symbol na ikonku. Je tam uveden i symbol s číslicí "14" a "88". Jde o část díla JUDr. Chmelíka "Symbolika extremistických hnutí": www.viod.cz/100/files/STR.%2041-69.pdf *)Bubu si evidentně uvědomuje, že jde o tvrdé jedince, a píše s ypsilon. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS