Waffen-SS

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
481-500 z 2221
<< 22 23 24 25 26 27 28 >>
Po
Glynwed 24.3.2006 14:01 - č. 1971
Glynwed 11.SS, 503.sSSPzAbt, část 15.SS, část 33.SS, Brigade "Mohnke".
Ero 23.3.2006 16:47 - č. 1970
Ero Které divize SS, nebo alespoň části divizí bránili Berlin v roce 1945 ?
curahee 23.3.2006 06:19 - č. 1969
curahee Jehličí?No nevím,že by optický klam v lesním porostu,osobně nevím jak ti na tuto otázku odpovědět,každé kamo má svůj význam a hodí se do určitých přírodních podmínek viz tzv. desert.
Willi 21.3.2006 20:58 - č. 1967
Willi Prominte já sem dost nedúsledny
curahee 21.3.2006 08:44 - č. 1966
curahee Pokud nevíš o vzoru Lámané skály,nevíš toho z WW2 mnoho.Co se týče WH,to je zkratka pro Německou brannou moc čili Wehrmacht,stejně tak SD,SS,Shupo,Kripo atd.
egli 20.3.2006 21:44 - č. 1964
egli Willi: pochopitelně neexistoval, knihy L. Kesslera jsou čistou fantazií, to už se tu mnohokrát probíralo...

www.fronta.cz/forum.php?search=leo+kessler&a...
Willi 20.3.2006 20:39 - č. 1963
Willi Malá otázka: Práve som dočítal knihu od Lea Kesslera a ten píše o pluku SS Wotan...existoval tento pluk?? pretože je tam opisovaný ako najslávnejší pluk histórie SS a napr. sa tu spomína, že bol ako prvý vyzbrojený tankami Tiger...
ja_62 20.3.2006 13:02 - č. 1960
ja_62
ja_62 napsal v č. 1958:
"bundě pestrobarevné vzor 1958/60"
Worchester napsal v č. 1959:
"Myslíš vzor mlok?"
Ano, myslím.

ja_62 napsal v č. 1958:
"což, přiznávám, je mírně nevšední oděv"
A v letním horku trochu těžký a ne dost prodyšný.
Worchester 20.3.2006 12:45 - č. 1959
Worchester
ja_62 napsal v č. 1958:
"bundě pestrobarevné vzor 1958/60"
Myslíš vzor mlok?
ja_62 20.3.2006 11:13 - č. 1958
ja_62
ethnic napsal v č. 1935:
"když TS je strašlivý a neoriginální kýč, řekněte nám co nosíte na sobě?? Adidas?, Puma?, Nike?, reebok?... "
ethnic napsal v č. 1935:
"a ještě něco pane Ja-62, jsi určitě fanoušek hokeje viď? Tak, jestli nekecáš,*) tak odpověz kontrolní otázku: kolik cm musí minimálně měřit šířka brankové čáry?"
ethnic napsal v č. 1935:
"Když takhle všechno víte pane soudní znalče,"
ethniče, vidím, že znalec lidskýh povah jsi naopak ty - jak bych se mohl jen srovnávat s takovým hlubokým vhledem do mého zjevu a nitra? Přesto se pokusím odpovědět na obě otázky:

1. strůj: Bez kravaty lze mě málokdy potkati, sako, košile, často oblek. Pokud okolnosti vyžadují sportovnější odění, džíny a tričko / Značkové odění rád nemám, respektive nechápu proč je v důsledku jakéhosi mně ne zcela milého stádního pudu značka Adidas u obecenstva i stánkařů**) oblíbenější než např. značka Jitex Písek - tepláky jako tepláky - a co se oněch triček týče, mám i jedno, které sice nosím jen ke sportování, leč oko zájemce o nordickou mytologii by bylo rozhodně potěšeno pohledem na Thóra-riskujícího-zkázu-světa-aby-bohům-získal- kotel-na-vaření-piva, vyrobil jsem si ten obrázek ovšem kdysi svépomocí podle norské kresby, a je to tudíž jediný exemplář svého druhu; ale nejsem si jistý, zda i to není trochu příliš kýčovité a neoriginální /, občas se do přírody vydám v bundě pestrobarevné vzor 1958/60 pro výsadkáře a průzkumníky, což, přiznávám, je mírně nevšední oděv, leč koupil jsem si ji když jsem byl na střední škole, a nic lepšího s kapucou a množstvím kapes jsem dosud nenašel...

2.fanoušek hokeje - i tady ses neomylně trefil : jednou za rok mě kamarádi přemluví abych se s nimi podíval na Česko-Kanada (nebo jak často se to hraje ), nebýt jich nevěděl bych zda se ta třetí třetina hraje ten samý den jako první dvě, nebo až další , jinak po většinu utkání mívám pocit, že na hrací ploše chybí zásahová jednotka policie.

A takto bychom mohli pravděpodobně pokračovat dál, a dál.

ethnic napsal v č. 1946:
"Předpokládejme, že oběma těmto nositelům triček jsou průsery z minulosti KS i NS u prdelky, a chtějí se jen odlišit od konzumu... "
Tím, že se přidají k jinému stádíčku...
ethnic napsal v č. 1937:
"Plně mu stačí to, co o tom ví a neřeší to, co např. řekl Odin, nebo Baldr."
Takže nevíš, nemáš tušení kde si to najít a zbývají pohádky, (nepochopené) symboly, obhajoba loga TS a pomýlená představa že "Thor Steinar není konzum" - zrovna jako u těch kdo nosí trička s Che Guevarou, aby se odlišili

*)Nekecám, ty neomylně usuzuješ, a hnedka se i zeptáš, abych ti potvrdil, co jsem neřekl
**)A tady doufám že tito neúnavní pracovníci objeví otevřený segment trhu, a vrhnou naň ilegální imitace Thor Steinaru, aby si je mohl dovolit i skinhead-skrblík
ja_62 20.3.2006 10:36 - č. 1957
ja_62
T.Steinar napsal v č. 1933:
"To Yja-62: Nechci s Tebou polemizovat o ponurosti Norska a vůbec zemích kam zasahuje pol. noc a záře . Zkus se zeptat někoho, kdo tam žije, ptej se proč tam lidi hledaj východisko z depek v alkoholu , proč tam lidi choděj na světloterapie, proč je příchod slunce oslavován víc než Silvestr u nás atd atd. Tady ses vážně netrefil. "
T.Steinar napsal v č. 1925:
"fanouška pohádek o vikinzích a germánech, jako jsem např. já, může z těch hadrů od Steinara čišet jakási mystika. Runové nápisy, ponurost Norska , hlášky o zemi na konci světa "
ja_62 napsal v č. 1928:
"jako strašlivý a neoriginální kýč, mající jen málo společného se severskou mytologií; do čehož zahrnuji i tvé výroky o ponurosti Norska..."
Obecně řečeno, kýč je něco co předstírá, že je něčím co není; dílo které laciným, každému snadno přístupným a okamžitě pochopitelným způsobem pojednává něco, co vydává za naplněné nějakým hlubokým "smyslem", ačkoli je zhruba tak hluboký jako pizza , z tohoto hlediska jsou kýčovité jak pseudonordické výrobky Thor Steinar tak výroky T.Steinara jako "roztomijé" kresbičky zviřátek.
"ja-62, řekl bych, že jsi žádný oblečení od TS v ruce neměl, takže nemáš ponětí. Každý vidímě kýč v něčem jiném. "
Internet je pokladnicí vědomostí, stačí se podívat, do ruky bych to nevzal.
"ja-62, nejsem ani náhodou jeden z "tamtěch". Jestli si myslíš, že každý, kdo Ti správně odpoví na Tvojí otázku o Odinovi , nemůže být fašoun, tak bůh s Tebou."
1.piš prosím "Bůh s tebou", naopak mne to trochu dráždí

2.předpokládám, že člověk který se zajímá o severskou mytologii správnou odpověď znát bude, já se o ni nijak zvlášť nezajímám - jen natolik, abych věděl, že "krásné je vládnout kovem Rýna - až do smrti" - když jsem se koukal do příslušného textu, zjistil jsem, že jsem položil otázku trochu nepřesnou - přenos informací proběhl opačným směrem - řekl to Odin mrtvému Baldrovi - ale odpověď znám, /je to mimochodem trochu chyták/ takže předpokládám, že ji znají i lidé, kteří se o věc zajímají hlouběji, pokud tedy svůj zájem neomezují na "pohádky o vikinzích a germánech" - tam se to doopravdy nedočteš
curahee 20.3.2006 10:31 - č. 1956
curahee Ethinc:Tak nevím buď to nevidíš,nebo jim(myšleno firmě TS)tu jejich rétoriku prostě a jednoduše "žereš".Stačí se podívat na několik jejich motivů,které se tváří tak hloupě,ale v důseldu to tak jednoduché není,jejich jinotaje a skrývanky jak v nápisech tak v runových vyobrazeních jsou více než zřejmé.Prostě lavírují na hraně zákona a moc dobře vědí kam až mohou zajít..

Nebo máš nějaké jiné vysvětlení, pro nápisy typu -Wiking Division,ponorku a pod ní nápis Wasser sporte,Hausbesuche(domovní prohlídka),či maskáče tzv. lámané skály používané a vyráběné pro WH?
mbbb 18.3.2006 22:08 - č. 1950
mbbb
Algernon napsal v č. 1948:
"že píše z téže IP adresy co ty sám…"
to už tu dlouho nebylo myslel jsem si to
mbbb 18.3.2006 08:44 - č. 1941
mbbb
ethnic napsal v č. 1940:
"my zase nevíme co myslíš tím PÚIKÁCH"
já mám čtyřletou dceru a ta místo slova jako je "blbost" říká púík, třeba když se dívám v televizi na zajímavý dokument přijde a říká "to sou zase tátovi púíci". Původ slova je u Medvídka Pú.
takže vaše odborná diskuse o jakémsi oblečení jsou pro mě púíci
curahee 17.3.2006 18:48 - č. 1939
curahee www.thorsteinar.de/shop
mbbb 17.3.2006 14:58 - č. 1938
mbbb
ethnic napsal v č. 1935:
"právě image TS je svým způsobem originální."
originální asi bude , vůbec nevím, o jakých púikách tady diskutujete, ale je to diskuse jako řemen
Ero 17.3.2006 08:31 - č. 1936
Ero
ethnic napsal v č. 1935:
"kolik cm musí minimálně měřit šířka brankové čáry?"
"MINIMÁLNĚ" Já bych řek že jsou ty rozměry přesně určeny. A myslím si že většina lidí-fandů, ba ani hráčů neví jak je široká branková čára.
curahee 16.3.2006 22:54 - č. 1934
curahee Mno, z TS bych zas tak ujetý nebyl,poslední dobou jejich kousky stojí dost za nic a kvalita rozhodně ustoupila.A to,že v tom choděj náglové je víc než jasné,stačí se dočíst, kdo tuhle značku založil a hlavně co je zač.TS zavedl nový styl,dosti líbivý,komerční,sportovní a hlavně modní.Je to jiná cesta pro skins,ale postupem času značka získala své příznivce a teď je všem jasné co je zač...
Ero 16.3.2006 18:56 - č. 1932
Ero Kdo byl odsouzen za Malmédský masakr. A kdo ho začal, kdo začal jako první pálit do zajatých amerických vojáků ?
ja_62 16.3.2006 16:32 - č. 1928
ja_62
YAMATO napsal v č. 1923:
"Boj s nacismem tímto způsobem mi připadá vyloženě směšný..."
Já bych ho nepodceňoval - sice je tím moc nepoškodíme, a nejde zakázat všechno, ani vytlačit nacisty do takové zakuklenosti, že je nepoznají úřady, ani oni sami mezi sebou, ale vypadá to, že konkrétně firma Thor Steinar, respektive majitelé této obchodní značky podporují nacisty mimo jiné finančně, kromě personálního propojení - mám pocit, že proti takové firmě se nějaká ta represe vyplatí...- a to jinak nejsem nějaký velký stoupenec potírání symbolů samotných.

T.Steinar napsal v č. 1925:
"fanouška pohádek o vikinzích a germánech, jako jsem např. já, může z těch hadrů od Steinara čišet jakási mystika. Runové nápisy, ponurost Norska , hlášky o zemi na konci světa atd. Pár kousků od Szeinara mám.Sice hodně drahej špás, ale naprostá špička"
Koukal jsem se, a připadá mi to, při nejlepším, jako strašlivý a neoriginální kýč, mající jen málo společného se severskou mytologií; do čehož zahrnuji i tvé výroky o ponurosti Norska...T. Steinare, čistě kontrolní dotaz: Když jsi zájemce o mytologii, mystiku, a severskou kulturu vůbec, nikoli jeden z tamtěch, můžeš mi odpovědět na otázku, co řekl umírající Baldr Odinovi?
481-500 z 2221
<< 22 23 24 25 26 27 28 >>
Po