Waffen-SS
|
|
---|---|
fusilier napsal v č. 2083: Měl jsem na mysli jeho dopadení a internování v zajateckém táboře v roce 1945... "Vždiť Ádu Eichmannů dopadl přece Mosad takřka 20 let po válce. A uniformu SS měl oné noci na sobě asi těžko. Myslím že měl sako a baloňák, ale nejsem si jist." |
|
|
|
fusilier napsal v č. 2085: Asi jo, ale z tvojí strany ."Asi malé nedorozumění."
fusilier napsal v č. 2085: To nikdo nepopírá..."Eichmana dopadl MOSAD v roce 1960 v Argentině."
fusilier napsal v č. 2085: To nikdo z nás - Worchester a já - netvrdil..."ale aby se po Argentině promenádoval v uniformě SS" Bavili sme se o Eichmannově převleku, když unikl americké hlídce nikoli, tehdy když ho chytil MOSSAD a ne MOSAD, jak píšeš ty... |
|
|
|
Asi malé nedorozumění. Eichmana dopadl MOSAD v roce 1960 v Argentině. Takže asi zřejmě máte na mysli, že byl přestrojen za obyčejného esesáka když prchal, což je možné, ale aby se po Argentině promenádoval v uniformě SS . Je známo že dokonce podstoupil plastickou operaci, ale ani ta mu nepomohla. |
|
|
|
fusilier napsal v č. 2083: Podle mých zdrojů byl převlečen za obyčejnýho příslušníka SS. Přesně tak jak píše Worchester. "A uniformu SS měl oné noci na sobě asi těžko. Myslím že měl sako a baloňák, ale nejsem si jist." |
|
|
|
Worchester napsal v č. 2080: Vždiť Ádu Eichmannů dopadl přece Mosad takřka 20 let po válce. A uniformu SS měl oné noci na sobě asi těžko. Myslím že měl sako a baloňák, ale nejsem si jist. "Eichmanna právě zatkli v uniformě nižšího důstojníka SS (poručík ?), pokud si dobře pamatuji. " |
|
|
|
bubu napsal v č. 2075: Koukni sem aukro.cz/search.php?closed=1&string=d%C3... , třeba Ti to pomůže " jako má dnes cenu dýka s nápisem "Vše pro Německo" ?" Jinak na serveru aukro.cz byla tuším i nabídka dýky SS s extrémní cenou okolo 75 000K Čověče divse, ale on to někdo koupil-prý sám prodejce |
|
|
|
Worchester napsal v č. 2080: Tak to se omlouvam, je vidět, že mam mezery... holt nějak vynechává paměť. "Eichmanna právě zatkli v uniformě nižšího důstojníka SS (poručík ?), pokud si dobře pamatuji." |
|
|
|
bush napsal v č. 2076: Eichmanna právě zatkli v uniformě nižšího důstojníka SS (poručík ?), pokud si dobře pamatuji."když při hledání Eichmanna a jemu podobnejch nepomohlo ani tetování ." Dle mě to byl mnohem lepčí úkryt než třeba Hössův námořník Kdo by taky považoval uniformu SS za úkryt? |
|
|
|
bush napsal v č. 2076: Já hledal ale zapomněl jsem projít i komentáře, děkuji "Možná by to chtělo víc hledat bubu... i na frontě najde člověk ledacos - třeba tohle: www.fronta.cz/?kom=47" K té dýce: nemá orlici, jinak ji nic není |
|
|
|
Ero napsal v č. 2077: Stačí používat google: germandressdaggers.com/SS%20standard.htm "Jak ta dýka jako vypadá" |
|
|
|
bubu napsal v č. 2075: Jak ta dýka jako vypadá "chci se zeptat, jako má dnes cenu dýka s nápisem "Vše pro Německo" ? " |
|
|
|
bubu napsal v č. 2075: Pokud se nemejlim bylo to v podpaždí. Podle tetování se dali příslušníci SS snadno rozeznat od ostatních. I když při hledání Eichmanna a jemu podobnejch nepomohlo ani tetování ."W-SS měli vytetovanou svou krevní skupinu na paži" Na zbytek příspěvku se mi zdá naprosto zbytečný reagovat - navíc je to OT. Možná by to chtělo víc hledat bubu... i na frontě najde člověk ledacos - třeba tohle: www.fronta.cz/?kom=47 |
|
|
|
(2067)Tak mě tak napadá, že lidé už zapomněli, jaká válka ve skutečnosti je(i když jsem ji nezažil a ani bych asi nechtěl) Když je tu řeč o náccích, měl jsem tu čest s jedním, upřímně, říct, že se vším souhlasil s Hitlerem až na to, že chtěl vyvraždit i Slovany, tedy národ, kterého je příslušníkem, je poměrbě zajímavé, zjevně si neuvědomoval, že nebýt spojenců tak tu není. Upřímně, myslíte, že neonacisté a neofašisté jsou normální? Otázka číslo 1:A aby to nebylo tolik OT. chci se zeptat, jako má dnes cenu dýka s nápisem "Vše pro Německo" ? Otázka číslo 2: Slyšel jsem něco o tom, že jednotky W-SS měli vytetovanou svou krevní skupinu na paži, kde to bylo a co všechno tento údaj obsahoval? |
|
|
|
mbbb:To už jsi tady tak dlouho? | |
|
|
nácků už taby bylo hodně, měl sem je svým způsobem rád, byla s nimi sranda, s Algym a DG blahé paměti jsme si s nima "hráli" | |
|
|
www.novinky.cz/koktejl/byvaly-dustojnik-ss-p... | |
|
|
perun39 napsal v č. 2065: To vždycky říkala naše chemikářka na gymplu: "Z vás by byl dobrý partyzán - nic neprozradíte, ani kdybych vás mučila.""teraz neviem pochvala ci ... " Já osobně to vzal (jedinkrát, podotýkám, jinak jsem vždycky věděl!), byv odchován dědovými partyzánskými historkami, jako pochvalu. Záleží na tobě, jaký máš názor na partyzány. Díky za "odtajnění" i za případné upřesnění názvu studie (bude-li třeba). |
|
|
|
teraz neviem pochvala
Honza M. napsal v č. 2064: teraz neviem pochvala ci ..."To je ta studie tak tajná, že nemůžeš napsat německý nebo slovenský název? A archiv který, Slovenský národný, Muzea SNP, nebo jiný? Člověče z tebe by byl bezva partyzán - každou informaci, aby z tebe vymlátil " mlatit netreba staci sa spytat na podrobnosti netusil som ze niekoho bude zaujimat presne ktroy archiv to bol. z hlavy presny nazov neviem tak len zhruba: MELCZER, R.: Služba karpatských Nemcov vo Waffen-SS. in: Acta historia neosoliensia, B.Bystrica. upresnit mozem neskor archiv: aj spominane aj regionalne: Štatny archiv atd. |
|
|
|
perun39 napsal v č. 2063: To je ta studie tak tajná, že nemůžeš napsat německý nebo slovenský název? "cisla su s jednej studie ktora vysla v Nemecku a potom v preklade aj u nas na SK." A archiv který, Slovenský národný, Muzea SNP, nebo jiný? Člověče z tebe by byl bezva partyzán - každou informaci, aby z tebe vymlátil |
|
|
|
cisla su s jednej studie ktora vysla v Nemecku a potom v preklade aj u nas na SK. zvysok archiv. uvedene divizie su orientacne, na zaklade mojho terajsieho poznania Edellweiss nemal pridelenu HG. dostal 200 cl. oddiel Slovenskej pracovnej sluzby (SPS, mal tri pesie a jednu minometnu catu) s tej si vybrali 130 muzov ktori vstupili v 12.44 do nemeckej brannej moci. Dalej tam bolo okolo 30 zajatych partizanov a vojakov. Aj minimalne 2-3 Cesi. Oldřich Vystavěl bol jeden z najhorsich zlocincov u jednotky. Josef mal ludi "dobrovolnikov" aj od HM, HG, Domobrany a tak rozne. Ak tieto jednotky spolupracovali s HG tak im bola podriadena takticky a len docasne. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS