Waffen-SS
|
|
---|---|
Janice napsala v č. 2207: Zkus se zeptat na detektorwebu tam určitě někdo poradí (www.detektorweb.cz ) "Zdravím, nevíte někdo co je to za blůzu?" |
|
|
|
Zdravím, nevíte někdo něco o 5.pluk pancéřových granátníků SS Thule (SS-Panzergrenadier Regiment 5 Thule) 6.pluk pancéřových granátníků SS Theodor Eicke (SS-Panzergrenadier Regiment 6 Theodor Eicke)?totenkopf dík za veškeré info! |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 2210: "Ta bluza je v dost špatném stavu" Čert ví co to je, či spíš bylo Mě zaujal ten střih, jinak už by byla v popelnici. Ale díky. |
|
|
|
Janice napsal v č. 2209: Ta bluza je v dost špatném stavu, ale jako typický vzorek HBT kepru/drillichu bych to, pokud to mohu podle fotografie posoudit, nevnímal - spíše jako poškození látky na exponovaných místech - jak vidět z rozdílu na vnitřní straně límce a spodní části nárameníků, už od pohledu odlišných nejen barvou.
"Ten je z jiné látky"
Janice napsal v č. 2209:
"má víc knoflíků,"
Janice napsal v č. 2209: "a zapínání na rukávech" Což jsou všechno rysy (resp. alespoň případné pozůstatky po nich, jako knoflíkové dírky) které na fotografii nejsou pořádně vidět, resp. nelze ani zjistit, že tam nebyly.
Janice napsal v č. 2209: "stahování v pase " Ovšem připevněné k podšívce, kterou tato bluza jaksi nemá. V zásadě jediné, co pro mne snižuje pravděpodobnost že jde o M43 jsou nezakryté knoflíky na horních kapsách - což měly, pokud je mi známo, jen některé zkušební kusy M43. Jinak ten střih, rozložení kapes a tvar nárameníků jsou poměrně značně typické. |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 2208: Ten je z jiné látky, má víc knoflíků, stahování v pase a zapínání na rukávech "Jacket, Field, M-1943?" |
|
|
|
Janice napsal v č. 2207: Jacket, Field, M-1943? "Zdravím, neví někdo co je to za bůzu? militarynastoprostebavi.webnode.cz/news/co-j..." |
|
|
|
Zdravím, nevíte někdo co je to za blůzu? militarynastoprostebavi.webnode.cz/news/co-j... |
|
|
|
Omlouvám se že ještě otravuji ale dostal jsem nápad na dioráma německého vojáka wehrmachtu jterý nese munici ke kulometu MG-34 a chtěl bych se zeptat jestli nemá někdo originál krabice plechový na munici a poslal mi detailní foto (např.:přasky na zapnutí rukojetě atd.........) děkuji | |
|
|
SOS-SOS napsal v č. 2202: Vojáci Wehrmachtu, SS i Luftwaffe samozřejmě měli pod uniformou košile "Ctěl bych se zeptat prosím nemohle by mi někdo upřesnit co měli německé jednotyky ať už to byly SS divize nebo Werhmacht pod uniformou jestli košile nebo nic" tady máš odkaz na jejich repliky - www.panther-store.cz/katalog-zbozi/kosile |
|
|
|
Kniha Nemeckí vojaci v druhej svetovej vojne ti k účelu pátrania po detailoch uniforiem poslúží viac než dostatočne. | |
|
|
Ctěl bych se zeptat prosím nemohle by mi někdo upřesnit co měli německé jednotyky ať už to byly SS divize nebo Werhmacht pod uniformou jestli košile nebo nic což si myslím že ne protože prý strašně koušou. A jakou měli barvu ty košile? Dělám totiž model německého vojáka a šiju mu košli a potřeboval bych to vědět aby to bylo co nejvěrnější. A na internetu se mi nic nepodařilo najít. děkuuji předem |
|
|
|
Dzin napsala v č. 2196: Mně dejme tomu připadají podobné ale u SS horší, zatímco ty jsi prohlásil
"Jen prostě kolem toho, že mě osobně přijdou snahy o rehabilitaci Wehrmachtu podobné, jako snahy o rehabilitaci SS a tobě se zdá, že druhá snaha je horší."
Dzin napsala v č. 2135: což bych chápal spíše tak, že je vnímáš jako stejné.
"Což ostatně dělali v Německu i ostatní organizace. Snažili se dokázat, jak oni nebili nacisti, takže ve finále by dejiny podle nich vypadali, že všichni Němci neměli s nacismem nic společného a Hitler vedl válku úplně sám."
Dzin napsala v č. 2196: "Pokud proti tomu nic nemáš, ukončil bych to tvrzením, že podle tebe je snaha rehabilitaci SS nebezpečnější než snaha o rehabilitaci Wehrmachtu, zatímco podle mě jsou tyto snahy zhruba na stejné úrovni." Přibližně takhle. Já už teď líp chápu jak to myslíš, ale asi bych zůstal u toho, že Waffen SS jako "armáda NSDAP" (nemluvě o ostaních činnostech SS) jsou statusově horší než Wehrmacht. |
|
|
|
Dzin napsala v č. 2195: To NENÍ kosmetický rozdíl, to tvrdíš ty. Rozdíl spočíval v tom, že SS byly složkou NSDAP, ne pravidelných ozbrojených sil země. Kosmetický rozdíl - to jest takový, který ty nedokážeš rozpoznat? Jinak viz níže.
"Což je ale právě jen kosmetický rozdíl, protože NSDAP mělo politický monopol v Německu. Jinak viz. níže. "
Dzin napsala v č. 2195: A toto určení jaksi vyplývalo z toho, že šlo o politickou armádu NSDAP.
"SS bych jako zločineckou organizaci prohlásil, ale ani ne tak z důvodu že se jednalo o politickou armádu NSDAP, ale kvůli jejímu charakteru, tedy určenost k likvidaci odpůrců NSDAP."
Dzin napsala v č. 2195: "Nadruhou stranu, protože NSDAP byla sama zločineckou orgaizací, SS jakožto její "ozbrojená pěst" by z tohoto statutu byla také zločinecká." Ne nebyla. O jednotlivých obžalovaných organisacích NSDAP (a německého státu) se v Norimberku rozhodovalo samostatně a ne všechny byly za zločinecké organisace prohlášeny. Zkus hádat jak to dopadlo u podobné organisace NSDAP - SA. |
|
|
|
Dzin napsala v č. 2194:
"ja_62: Pleteš to, následkem aplikace mého postoje není možno dospět k závěru, který prezentuješ. Já neprosazuji automaticky každého vojáka za zločince viz. 2181. "
Dzin napsala v č. 2189: Doopravdy ne? Kupodivu u příslušníků Waffen SS tomu tak bylo. Takže z tvé formulace - (i když z neznámých důvodů tvrdíš, že následkem prohlášení OKW za zločinnou organisaci by se celý Wehrmacht dostal na stejnou úroveň jako SS), přičemž jsem ti připomněl, že součástí prohlášení za zločinnou organisaci bylo automaticky prohlášení jejich příslušníků za zločince (s některými výjimkami) (a pro tebe možná nepostřehnutelným detailem - totiž že za zločineckou organisaci byly prohlášeny SS jako organisace nikoliv pouze vedení SS."Pokud by prošel návrh SSSR, aby za podobně zločinou organizaci bylo prohlášeno i OKW, potom by si byly s Wehrmachtem rovni i v této rovině." Přičemž nastavené to bylo tak, že i příslušníci SS mohli dokázat, že tam byli odvedeni, a na zločinech neměli přímý podíl, ale jinak je už samo členství v této organisaci stavělo do nepříznivého světla.
Dzin napsala v č. 2194: To mohla, a o to tu vůbec nejde, pokud sis nevšiml, jde tu o principy posuzování, ne o praktický poměr. Ani v Norimberku nebyly stanoveny nějaké paušální tresty za členství, nebo stanoveno jak se s nimi má nakládat, ale příslušníci SS byli jen prohlášeni za zločince. "Bohužel statistiky tu nemám, až příští rok, ale pokud mě pamět neklame, podle počtu odsouzených příslušníků SS po válce orgány SSSR jich nejspíše většina musela být z těch vyjímek, protože takhle co si pamatuji z hlavy několik set tisíc bylo shledáno nevinných a propuštěno na svobodu." |
|
|
|
Spitfire napsal v č. 2197: Děkuji za upozornění, při editaci jsem změnil slovosled včetně podnětu, a už jsem nepřekontroloval pravopis do všech jednotlivostí.
"Dovolim si byt puntickar, jako se obcas chovas. Nebo mi to tak prijde. Waffen SS-Zbrane SS ...byly... ne byli" Až se budeš někdy příště pokoušet o puntičkářství, pokus se ve svém příspěvku udělat méně pravopisných chyb, nebudeš pak vypadat jako idiot. |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 2187: Dovolim si byt puntickar, jako se obcas chovas. Nebo mi to tak prijde. Waffen SS-Zbrane SS ...byly... ne byli "A mně šlo to, abych se ti v naší inteligentní diskusi, pokusil vysvětlit, že Waffen SS byli ozbrojenou organisací NSDAP, a proto "statusově horší" než Wehrmacht, přičemž vydávat příslušníky Waffen SS za "pouhé vojáky" a jinak je rehabilitovat je ještě horší." |
|
|
|
ja_62: Ovšem celá tato debata se točí kolem triviální věci. Jen prostě kolem toho, že mě osobně přijdou snahy o rehabilitaci Wehrmachtu podobné, jako snahy o rehabilitaci SS a tobě se zdá, že druhá snaha je horší. Následně se už jen víceméně opakuje a jen rozebíráme tato tvrzení. Pokud proti tomu nic nemáš, ukončil bych to tvrzením, že podle tebe je snaha rehabilitaci SS nebezpečnější než snaha o rehabilitaci Wehrmachtu, zatímco podle mě jsou tyto snahy zhruba na stejné úrovni. |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 2190: Což je ale právě jen kosmetický rozdíl, protože NSDAP mělo politický monopol v Německu. Jinak viz. níže."A pak proto, že už předtím byly Waffen SS "privátní" ozbrojenou silou NSDAP, na rozdíl od zbytku ozbrojených sil Německa." Pokud ti jde ale o to, zda bych prohlásil Wehrmacht za zločineckou organizaci, potom ne, protože tím bych automaticky prohlašoval jakoukoliv armádu za zločineckou organizaci. SS bych jako zločineckou organizaci prohlásil, ale ani ne tak z důvodu že se jednalo o politickou armádu NSDAP, ale kvůli jejímu charakteru, tedy určenost k likvidaci odpůrců NSDAP. Nadruhou stranu, protože NSDAP byla sama zločineckou orgaizací, SS jakožto její "ozbrojená pěst" by z tohoto statutu byla také zločinecká. |
|
|
|
ja_62: Pleteš to, následkem aplikace mého postoje není možno dospět k závěru, který prezentuješ. Já neprosazuji automaticky každého vojáka za zločince viz. 2181. Bohužel statistiky tu nemám, až příští rok, ale pokud mě pamět neklame, podle počtu odsouzených příslušníků SS po válce orgány SSSR jich nejspíše většina musela být z těch vyjímek, protože takhle co si pamatuji z hlavy několik set tisíc bylo shledáno nevinných a propuštěno na svobodu. |
|
|
|
Zdravím všechny.Potřeboval bych pomoct s určením známky. 7 GRZ KOMP 132 Měly by to bejt pohraničníci.Díky. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS