Československé četnictvo, policie a finanční stráž
|
|
---|---|
Kdy se vrátili domů, do vlasti, členové SOS kteří byli v pohraničních incidentech zajati a odvlečeni do Německa ? | |
|
|
Ero napsal v č. 85: "Je známo že Krel Čurda byl dozorcem finanční stráže, nevíte kde působil ? (pro mbbb: tento dotaz není nějak extrémně důležitý, ale mě to zajímá) " FUNKCE HLEDAT, hledat, Hledat, HLEDAT, NAJÍT, ROZŠÍŘENÉ HLEDÁNÍ........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Ero napsal v č. 85: Zkus mrknout sem [téma č. 232 - přísp. č. 532]"Je známo že Krel Čurda byl dozorcem finanční stráže, nevíte kde působil ?" Jinak redaktorům chci poděkovat za snahu okolo neznámé pušku G33/41 , také jsem o nic nenalezl a tím to pro mě končí.Dík |
|
|
|
Je známo že Krel Čurda byl dozorcem finanční stráže, nevíte kde působil ? (pro mbbb: tento dotaz není nějak extrémně důležitý, ale mě to zajímá) |
|
|
|
Aha, no, zkusím se na to ještě podívat, jinak to ale můžeme s klidem uzavřít za neexistující. | |
|
|
Fuky napsal v č. 80: Probíralo se to i na "Pěchotních zbraních", [téma č. 149 - list. č. 20], příspěvky 275-305(s nějakým tematickým přerušením) je tam i odkaz na obrázky na tom fóru (před Worchesterovou editací se měly přímo zobrazit, ale odkaz je myslím lepší). Asi by bylo dobré se na to podívat, já k tomu už své napsal. (Worchesterův dotaz) "Zdar. Na foru axis.history jsem nalezl zmínku o německé pušce (karabině) G33/41, byla prý také,jako G33/40,používaná jednotkami horských myslivců. Nevíte co je na tom pravdy?" |
|
|
|
Během pročítání starých dotazů jsem narazil na tento dotaz Worchestera:
Zdar. Na foru axis.history jsem nalezl zmínku o německé pušce (karabině) G33/41, byla prý také,jako G33/40,používaná jednotkami horských myslivců. Nevíte co je na tom pravdy? Neměl by k tomu co říci mbbb? Já jsem na existenci karabiny G33/41 upřímně řečeno vůbec nenarazil. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 78: Ještě to není definitivní, ale i kdyby mi to neschválili jako diplomku, stejně hodlám to téma zpracovat. Oficiální název by měl znít "Inspektorát FS v Chebu 1931-38". Původně jsem chtěl zahrnout celé meziválečné období, ale ke 20. letům bohužel není dost materiálů, jen nějaká korespondence z let 1921-24, kterou si chci v budoucnu taky prostudovat, ale zatím se musím zaměřit převážně na 30. léta. "Jak to máš s tou diplomkou?" |
|
|
|
Ondřej Kolář napsal v č. 77: já ho studoval v Museu policie. Jinde nevím, že by bylo."Sháním informace o časopisu FS "Naše pohraničí". Díky." Jak to máš s tou diplomkou? |
|
|
|
Sháním informace o časopisu FS "Naše pohraničí". Díky. | |
|
|
Perry napsal v č. 75: nebo Šluknovskou zradu "Kup si knihu FS československá 1918-1938...tam máš hafo fote" www.csol-mb.net/index.php?id=90 |
|
|
|
Kup si knihu FS československá 1918-1938...tam máš hafo fotek | |
|
|
Worchester napsal v č. 70: tahle stránka je už léta bohužel úplně chcíplá, ani nevím, zda celňák ještě vůbec funguje "Jen tady doplním mbbb www.valtice.cz/celnak/" |
|
|
|
Ero napsal v č. 66: Jen tady doplním mbbb www.valtice.cz/celnak/ "Je někde na netu fotka uniformy FS z první republiky, nemohu nic najít" |
|
|
|
víš Ero, mě by zajímalo, jestli tvoje dotazy co tady házíš mají nějaký hlubší smysl, nebo to sem dáváš, že nemáš co dělat jiný stránky s rozsahlejší tematikou FS neznám www.luzicke-hory.cz/hist/opev/whp_11.html |
|
|
|
mbbb napsal v č. 67: O tom vím (měl jsem to uvézt) myslel jsem něco rozsáhlejšího "www.codyprint.cz/straz/index.html financ.wz.cz/1918_1938.htm clomedal.wz.cz/financnistraz.htm" |
|
|
|
Ero napsal v č. 66: "Je někde na netu fotka uniformy FS z první republiky, nemohu nic najít" www.codyprint.cz/straz/index.html financ.wz.cz/1918_1938.htm clomedal.wz.cz/financnistraz.htm |
|
|
|
Je někde na netu fotka uniformy FS z první republiky, nemohu nic najít | |
|
|
Ero napsal v č. 64: četníci měli předepsáno - "jménem zákona" a pak další, třeba stůj. V noci se měl ještě ohlásit, aby bylo jasné, kdo je třeba zvoláním "zde četník"."Když financové vyzývaly "Stůj, finanční stráž", tak jak vyzývala policie a četnictvo ?" policajti pak - "ve jménu zákona" nevím, proč to nebylo stejné, inu 1. republika |
|
|
|
Když financové vyzývali "Stůj, finanční stráž", tak jak vyzývala policie a četnictvo ? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Československé četnictvo, policie a finanční stráž