Československé četnictvo, policie a finanční stráž
|
|
---|---|
mbbb napsal v č. 274: A příjemně? Vždyť stejnou podobu obsahu má i I.díl, nebo ne? "ten druhý díl Jednotky určen SOS mne dost překvapil, je to celé jen vzpomínky a pár dobových dokumentů." |
|
|
|
ten druhý díl Jednotky určen SOS mne dost překvapil, je to celé jen vzpomínky a pár dobových dokumentů. | |
|
|
Už se těším, to zas bude po nějaký době pořádný počteníčko Už, aby vyšla ta esoeska od Jardy Beneše |
|
|
|
Fuky napsal v č. 271: ano, já ale budu mít autorský výtisk až zítra večer"Už jakože vyšel?" www.cestyzaopevnenim.net/literatura1.htm#vydané |
|
|
|
mbbb napsal v č. 270: "už ste někdo měli v ruce druhý díl Codyho SOSáků?" Už jakože vyšel? |
|
|
|
ty tesáky jsou nádherné!! už ste někdo měli v ruce druhý díl Codyho SOSáků? |
|
|
|
Pánové, jen tak pro pokochání www.pajl-noze.cz/articles/lcr_cz.html |
|
|
|
Seznam zaměstnanců finanční správy v zemi České, vydalo Presidium zemského finančního ředitelství v Praze podle stavu ze dne 1. května 1933, vytiskla tiskárna ZFŘ v Praze, 1933. Na tu vaši práci bych se rád podíval, předem za to děkuji |
|
|
|
mbbb napsal v č. 266: Tenhle týden bych rád dokončil pracovní verzi a odevzdal ji k posouzení. Finální verzi bych měl odevzdat do konce března, pak dám vědět. Ještě jednou díky. Jenom byxh ještě poprosil o přesný název a místo vydání toho seznamu z roku 1933. "Jak vypadá tvoje práce?" |
|
|
|
ještě jsem se díval na toho Sládka do let 1931 a 1928. V roce 1931 bylo vše, jako již v uvedeném roce 1933, v roce 1928 byl Sládek ještě inspektorem II. třídy (a to od roku 1923). K jiným rokům než 28, 31 a 33 doma přehledy nemám a tedy s informacemi po roce 1935 nemohu sloužit Jak vypadá tvoje práce? |
|
|
|
Ondřej Kolář napsal v č. 264: "Tak jsem tu po delší době s dalším dotazem. Potřeboval bych zjistit nějaké informace o insp. II. tř. Františku Sládkovi, hlavně jeho služební zařazení po 1935. Díky." data k roku 1933: inspektor finanční stráže I. třídy František Sládek, úřední působiště Aš, narozen 1886, u finanční stráže od 31.1.1908, inspektorem I. třídy od 1.4.1930 |
|
|
|
Tak jsem tu po delší době s dalším dotazem. Potřeboval bych zjistit nějaké informace o insp. II. tř. Františku Sládkovi, hlavně jeho služební zařazení po 1935. Díky. | |
|
|
Tak nějak celkově bych doporučil i tento odkaz... : www.fronta.cz/forum.php?sekce=pravidla | |
|
|
bush napsal v č. 261: Plus dodám - a z toho vyčteného dokázat vyvodit vlastní myšlenku (prosím delší než jedna holá věta, odůvodněná, podložená) "Rozhodně by bylo přinosnější - hlavně pro tebe - kdyby sis pořádně pročet celý fórum... " |
|
|
|
adam napsal v č. 259: Na věku tu moc nezáleží - jak můžeš zjistit diskutujou zde lidi, kterým je v rozmezí cca 15 - 50, někdy víc i míň."je mi 13 a toto období mě velmi zajímá tak to pochopte" Důležitý je jestli máš zájem a jestli dokážeš přispět na téma. A před samotnym přispěnim doporučuju poctivě využít funkci hledej, jak na stránkách tak i tady na fóru. Rozhodně by bylo přinosnější - hlavně pro tebe - kdyby sis pořádně pročet celý fórum... |
|
|
|
adam napsal v č. 259: tvé jednuduché věty postrádají obsah k danému tématu " je mi 13 a toto období mě velmi zajímá tak to pochopte " |
|
|
|
to Adam: Mohl by jsi mi prosím sdělit, do jaké věkové kategorie tě zařadit? Jde mi ty příspěvky, které nemají ani hlavu ani patu, pouhé výkřiky | |
|
|
adam napsal v č. 256: čéče, Fuky má pravdu, tvé příspěvky jsou docela výkřiky do tmy. Tu Codyho knihu tady z přispěvatelů do této diskuse každý zná, já jsme mu do ní třeba půjčoval i nějaké fotky a meteriály."v knize jednotka určení sos jsou vzpomínky příslušníků tohoto sboru v oněch kritických dobách..." Napiš sem něco, co není tak obecně známé a zkus se neomezit na jednu holou větu. Na jaře vyjde 2. díl Codyho Jednotky určení SOS, tam budou vzpomínky SOSáků z Moravy a Slovenska. Ve 3. díle pak z P.R. a medajlónky jednotlivých velitelů praporů stráže. Na to sem zvědav nejvíce! |
|
|
|
mbbb napsal v č. 249: dokončení zde:"článek o bratislavském praporu stráže za květnových mimořádných opatření - I. díl: www.druhasvetova.sk/view.php?nazevclanku=zpr..." www.druhasvetova.sk/view.php?nazevclanku=zpr... |
|
|
|
Fuky napsal v č. 253: budou zveřejněny letos v knize o SOS "Máš tedy nějaké fotografie, nebo to je tajemství? " |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Československé četnictvo, policie a finanční stráž