Československé četnictvo, policie a finanční stráž
|
|
---|---|
Worchester napsal v č. 229: asi ne, prakticky žádná odpověď "Ani "taková esa ve svém oboru" jako páni z Pátračky a PČR? (Že se ptám....) " |
|
|
|
To jsi se díval špatně... Rachovem protéká Tisa pochopitelně rovněž, stejně jako je hraniční řekou v prostoru Velikého Bočkova. Poznámku s tím, jestli sněží jsem příliš nepochopil... |
|
|
|
Fuky napsal v č. 230: Myslím, že V.Bočkovem protéká Kosovská řeka a M.Bočkov od Velikého rozděluje již zmíněná Šopurka. Řeka Tisa je dál na východ (u Rachova). Kvůli tomu jsem se schválně koukal do mapy. "Most přes Tisu je ve Velikém Bočkově. " |
|
|
|
Worchester napsal v č. 229: Most přes Tisu je ve Velikém Bočkově. "A stupidní otázka nakonec. Jedná se o OFS M.Bočkov či IFS V.Bočkov ?" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 226: Nakonec jsem tam nebyl."co v policejní akademii?"
mbbb napsal v č. 226: Ani "taková esa ve svém oboru" jako páni z Pátračky a PČR? (Že se ptám....)"je divné, že lidi, kteří se zabývají historií policie neznají an její služební přísahu" A stupidní otázka nakonec. Jedná se o OFS M.Bočkov či IFS V.Bočkov ? |
|
|
|
mbbb napsal v č. 227: řekl bych, že je to skoro jisté. "sem se kvůli tomu do mapy nedíval, je to možné" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 225: sem se kvůli tomu do mapy nedíval, je to možné "most přes Tisu, tedy ten silniční byl hraniční, narozdíl od mostu přes Šopurku mezi Velikým a Malým Bočkovem." |
|
|
|
Worchester napsal v č. 225: jenže to pro mne bude již pozdě"Však ono se na to jednou přijde " je divné, že lidi, kteří se zabývají historií policie neznají an její služební přísahu co v policejní akademii? |
|
|
|
most přes Tisu, tedy ten silniční byl hraniční, narozdíl od mostu přes Šopurku mezi Velikým a Malým Bočkovem. | |
|
|
mbbb napsal v č. 222: Myslím, že to bude spíše právě most přes Tisu. "fotka byla pořízena na mostě přes uvedenou řeku " |
|
|
|
Jo, Veliký Bočkov, okr. Rachov. To bylo docela důležité místo, myslím, že tam byly mosty přes Tisu, jeden železniční s odbočkou právě do Bočkova z rumunské trati. Ten strejda uprostřed mi opravdu připomíná více Rumuna, Poláci měli, pokud vím jiné stejnokroje, ale jak přesně vypadaly ve dvacátých letech (1921) to opravdu nevím. | |
|
|
Worchester napsal v č. 221: řekl bych že je to tak - ten uprostřed je Rumun, fotka byla pořízena na mostě přes uvedenou řeku a Bočkova taky sedí"Tak jsem na to, po důkladném prozkoumání lupou, přišel. Takže pardon, poslední písmena jsou "ČKOV", takže dle seznamu OFS a IFS z roku 1931 z knihy od Jardy Beneše by mělo odpovídat OFS Malý Bočkov či IFS Veliký Bočkov. Malý i Veliký Bočkov leží u řeky Sopurky na jihu Podk.Rusi jakoby u hranic s Rumunskem. Takže je tu otázka: Jestli je to opravdu OFS Malý Bočkov je ten chlapík v černém uprostřed rumunský celník?" přísaha policie je nezjistitelná |
|
|
|
Tak jsem na to, po důkladném prozkoumání lupou, přišel. Takže pardon, poslední písmena jsou "ČKOV", takže dle seznamu OFS a IFS z roku 1931 z knihy od Jardy Beneše by mělo odpovídat OFS Malý Bočkov či IFS Veliký Bočkov. Malý i Veliký Bočkov leží u řeky Sopurky na jihu Podk.Rusi jakoby u hranic s Rumunskem. Takže je tu otázka: Jestli je to opravdu OFS Malý Bočkov je ten chlapík v černém uprostřed rumunský celník? | |
|
|
Fuky napsal v č. 219: Samozřejmě, tady to máš Je to pouze vyblejsknutý a lepší už to asi nebude."Zklamu tě, mám obavy, že žádná takováto obec na hranicích s Polskem nebyla. Mohl bys mi poslat detail toho razítka?" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 218: Zklamu tě, mám obavy, že žádná takováto obec na hranicích s Polskem nebyla. Mohl bys mi poslat detail toho razítka? "Potřeboval bych radu k jedné fotopohlednici jednoho oddělení podkarpatské finanční stráže z roku 1921. Na poštovním razítku jsou vidět pouze koncová písmena "OKOV". A otázka zní: byla na Podk.Rusi nějaká obec (měla by být na čs.-polské hranici-viz.ten polský celník), kde bylo oddělení FS a její název končil písmeny "OKOV"? " |
|
|
|
Potřeboval bych radu k jedné fotopohlednici jednoho oddělení podkarpatské finanční stráže z roku 1921. Na poštovním razítku jsou vidět pouze koncová písmena "OKOV". A otázka zní: byla na Podk.Rusi nějaká obec (měla by být na čs.-polské hranici-viz.ten polský celník), kde bylo oddělení FS a její název končil písmeny "OKOV"? mbbb (217): Co ta přísaha? Přišel si na něco? |
|
|
|
pánové, jaká byla služební přísaha uniformovaných policistů za 1. republiky? Nemohu to nikde najít, víte to někdo? |
|
|
|
Dokumenty mám podloženo jen to, že na PR končil 15.3. 1939. Problematický návrat do republiky, jen z vyprávění. |
|
|
|
no, mohl jít přes Polsko nebo Maďarsko, máš nějaké dokumenty či fotky? | |
|
|
Abych řekl pravdu jdu po stopách života mého předka. Je předmětem zkoumání Takže větší podrobnosti neznám. Jen vím, že šel z PR jinou cestou než přes SK. A chtěl bych vědět, která připadala v úvahu? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Československé četnictvo, policie a finanční stráž