Československé uniformy a výstroj 1918-1939
|
|
---|---|
Naprostý trotl možná, ale Vanous? | |
|
|
Vanous napsal v č. 290:
"Myslím tzv vajíčka nebo to je pouze součást kompletu? Kdyby jo, tak prosím napiš vzor."
ja_62 napsal v č. 292: Mám pocit, že si tuto informaci vyhledá i naprostý trotl sám, už jen proto, že je o přilbě vz. 32 pouze v tomto tématu hovořeno asi padesátdvaapůlkrát. "Přilba vzor 1932. Tuto informaci nesmíš nikomu dalšímu prozradit, protože je TAJNÁ." |
|
|
|
Vanous napsal v č. 290: Přilba vzor 1932. Tuto informaci nesmíš nikomu dalšímu prozradit, protože je TAJNÁ. "Myslím tzv vajíčka " |
|
|
|
Moby, Jan Ciglbauer, mbbb, Ondra (272-285): Asi jsem - tradičně - mírně opožděný, ale někdy teď před začátkem prázdnin jsem hledal pro kamaráda, kde sehnat válečné odstíny barev (resp. potřeboval feldgrau), a přišel jsem na tyto stránky: www.auradesign.eu/camo_paints.htm . Případně to třeba pomůže jiným. Vypadá to, že nabízejí i předválečnou čsl. khaki, ale shodnost odstínu nejsem schopen posoudit. A balení mi nepřipadají jako zrovna ekonomická, na jednu přilbu. (A nejsem v žádném finančním ani jiném spojení s dotyčnou společností ) |
|
|
|
Fuky napsal v č. 288: Myslím tzv vajíčka nebo to je pouze součást kompletu? Kdyby jo, tak prosím napiš vzor. "Cože? Jaké helmy?" |
|
|
|
dobrý den pánové prosím o vaši pomoc a radu kde sehnat material a střih na uniformu četnictva samozřejmě uvítam jakoukoliv informaci i ohledně zbraní dopnků atd mnohokrát děkuji. | |
|
|
Cože? Jaké helmy? | |
|
|
Mimochodem jaký je pravý název té helmy? Pokoušel jsem se jí najít v obrázcích, ale nevěděl jsem klíčové slovo | |
|
|
prohlížel jsem si starší fotografie a nedá mi to se s vámi nepodělit - tahle fotka předválečného čsl. hraničáře se mi líbí: csol-mb.net/manager/snipe_gallery/pics/91_11... stylové ... |
|
|
|
Všem děkuju za rady. | |
|
|
Ondra napsal v č. 283: přesně tak, a ... voni věděj ... "Moby napsal v č. 281: "A doufat, že voni to věděj ?" Je to velmi tajné klubové Know-How" |
|
|
|
Moby napsal v č. 281: Je to velmi tajné klubové Know-How "A doufat, že voni to věděj ?" |
|
|
|
Zkrátka šmrncněte normál khaki trochou hnědý a zkoušejte a na to přídete. | |
|
|
mbbb napsal v č. 279:
"tohle ti asi nikdo pořádně neřekne, neb kdo to ví, tak si to tajemství střeží. "
Ondra napsal v č. 280: Takže nabarvit tak jako vod voka, a dělat jako že nic?
"Přesně tak."
mbbb napsal v č. 279: A doufat, že voni to věděj ? "Nech si ji někde u nějakého spolku nabarvit" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 279: Přesně tak. "tohle ti asi nikdo pořádně neřekne, neb kdo to ví, tak si to tajemství střeží. " |
|
|
|
Moby napsal v č. 277: "A nevěděl by něko, kde najít i ten přesnej odstín khaki na přílbu?" tohle ti asi nikdo pořádně neřekne, neb kdo to ví, tak si to tajemství střeží. Nech si ji někde u nějakého spolku nabarvit |
|
|
|
ramasa napsal v č. 275: Podrobnosti najdeš tady:"Dobrý den chtěl bych se zeptat mohli byste stručně vypsat typ uniformy, výstroj a výzbroj československého vojáka v roce 1938? Děkuji" www.hp19.cz/uvod.php?file=vyst0 |
|
|
|
Dobrý den chtěl bych se zeptat mohli byste stručně vypsat typ uniformy, výstroj a výzbroj československého vojáka v roce 1938? Děkuji | |
|
|
Bych se chtěl zeptat - jakej khaki odstín nejlíp použít na přemalování černý hasičský přilby vz.32? Nerad bych si ji zmršil, takže by mě zajímalo, jestli se někde vyrábí nebo míchá přesnej odstín? | |
|
|
Hawkeye.Pierce napsal v č. 269: co kde měl mít četník ve služební brašně? "no já osobně jsem až takový rejpal, že mě zajímá např. co kde má být v torbě či služební brašně" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Československé uniformy a výstroj 1918-1939