Československé uniformy a výstroj 1918-1939
|
|
---|---|
Fuky napsal v č. 316: No, bohužel ne, respektive ve vojenském od každé armády něco, zkrátka takový anarchopunk... No, ale na těch našich 40km to měl samozřejmě nejpohodlnější... příště bude za trest nosičem zbraní a po cestě nakoupených přileb. "V dobovém? " |
|
|
|
Jan Ciglbauer napsal v č. 315: V dobovém? "1 civil. " |
|
|
|
Jo, tak to my nebyli. My šli v sestavě 1 republika, 1 fricek, 1 čsla a 1 civil. | |
|
|
Já potkal nějaký uniformovaný spolek u Bezdězu. Měli s sebou fenku - myslím retrívra a s naší Ritunou na sebe vrčely. Jeden nebo dva byli v prvorepublikové i s flintou, slečna v nějaké asi druhoválečné, pak myslím dva za fricky... Zajímavá záliba. |
|
|
|
Myslím že Hříbkov | |
|
|
Co to bylo za nejmenovanou osadu, kolego? | |
|
|
Tedy ještě k helmě. Děkuji Krojcovi za změření. Zcela náhodou včera při víkendovém čundru v republikových mundůrech na kraji jedné nejmenované osady proti nám vyběhl z jednoho zaostalého stavení člověk s helmou v ruce s dvěmi jasnými otázkami - co to je a kolik za to může dostat. A tak si tedy kamarád z čundru odnesl za 200Kč republikového hříbka s origo nýtama, ve zbytkách původní barvy a přejímacím razítkem 1936... Rozměry nýtů doplním až je změří. | |
|
|
croisier napsal v č. 309: Mňo, já jsem pro, už jen vzhledem k jistému správnému nápoji "Toho bohdá nebude, míním zůstat i nadále v exilu. Leda zase uspořádat něco tady v té správné části republiky " |
|
|
|
Krojc napsal v č. 305: Pokud při té příležitosti neobdržím levý hák (odpovězme pravým ), tak to bude ještě vcelku v pořádku "Až vás potkám na srazu, tak vám s gustem řeknu: Fuky a croisier jsou ošklivá káčátka ." |
|
|
|
Moby napsal v č. 306: Moji Perikleovskou přilbu s hřebenem a chocholem mi nikdo hanět nebude . "od bratra Žižky" |
|
|
|
croisier napsal v č. 302:
"Možná v ní Krojc ještě rukoval"
Fuky napsal v č. 303:
"Neblbni, rakouský vypadaly jinak "
Krojc napsal v č. 305: Aneb přilbici jsem fasoval od bratra Žižky osobně? "tak vám s gustem řeknu: Fuky a croisier jsou ošklivá káčátka ." |
|
|
|
croisier napsal v č. 302:
"Možná v ní Krojc ještě rukoval "
Fuky napsal v č. 303: Až vás potkám na srazu, tak vám s gustem řeknu: Fuky a croisier jsou ošklivá káčátka . "Neblbni, rakouský vypadaly jinak" |
|
|
|
Moby napsal v č. 301: Jj, dokonce má i origo tapecírunk.Do klubového RS-74 Na holém už jsem dal pistoli vzor 24, tele a vařič Primus a nic dalšího už KVH Praha dát nehodlám. "A je to origoš republiková?" |
|
|
|
croisier napsal v č. 302: Neblbni, rakouský vypadaly jinak "Možná v ní Krojc ještě rukoval" (sorry ) |
|
|
|
Na té mojí má půlkulová hlava zevně průměr 9,48 mm a výška nad podkladem je 3,72 mm. Vevnitř jsem to neměřil, nehodlám tapecírunk rozebírat . | |
|
|
Když tu byla řeč o helmách, poradil by mi někdo jak mají být velké republikové nýty na helmě vz.32? | |
|
|
jako jsem sice laik ze jo ale tak pan Šrámek to podle mě napsal docela dobře, btw. už mám dočteno... | |
|
|
no, tak právě to objednávám. | |
|
|
mbbb napsal v č. 295: jsem v půlce a zatím jsem spokojený "bude to myslím docela zajímavé čtení" |
|
|
|
dnes má v Praze na Václaváku v Luxoru křest tato nová Pavlova kniha: www.kosmas.cz/knihy/141886/ve-stinu-mnichova/ bude to myslím docela zajímavé čtení, i o věcech, o kterých se dnes mnoho neví ve vztahu k armádě předválečné republiky. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Československé uniformy a výstroj 1918-1939