Československé uniformy a výstroj 1918-1939
|
|
---|---|
Fuky napsal v č. 353: Jojo, ale tady jde o poválečné, jak jsem psal, a nikoli o mužstvo. Když to přeženu, tak v předválečném označení by šlo o akademiky. Tolik pro rejpaly . "Neměla blůza vz.21 v předválečném provedení pro mužstvo zinkové černěné, čistě náhodou? Pro rejpaly? " |
|
|
|
Fuky napsal v č. 355: Já taky říkám, že se na to nechystám! To byla čistě teoretická záležitost! "Liší se odstín, knoflky, a knoflíky na spodních kapsách. Ale slyším poprvé, že by někdo repliku předválečné vz. 21 chtěl upravovat na poválku " Jináš dík |
|
|
|
Ero napsal v č. 354: Liší se odstín, knoflky, a knoflíky na spodních kapsách. Ale slyším poprvé, že by někdo repliku předválečné vz. 21 chtěl upravovat na poválku "Na jednom internetovém obchodě jsem narazil na repliky uniforem vz. 21, jen jsem chtěl vědět, zda by se to dalo použít i na poválku" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 351: na repliku se nechystám. Na jednom internetovém obchodě jsem narazil na repliky uniforem vz. 21, jen jsem chtěl vědět, zda by se to dalo použít i na poválku "Chceš si dělat repliku nebo co?" Jinak dík všem! |
|
|
|
Krojc napsal v č. 352: Neměla blůza vz.21 v předválečném provedení pro mužstvo zinkové černěné, čistě náhodou? Pro rejpaly? "Dovoluji si připodotknout, že stejnokroj vz. 21 v poválečném provedení se zlatými knoflíky jsme nosili ještě v létech 1965 - 1967 ve VVU Vyškov pod oficiálním názvem Stejnokroj vz. 21 účelový. Mám na to fotografické důkazy - to pro případné rejpaly ." Jinak u poválek jsou opravdu běžné plasťáky, to mi snad dáš za pravdu. |
|
|
|
Fuky napsal v č. 351: Dovoluji si připodotknout, že stejnokroj vz. 21 v poválečném provedení se zlatými knoflíky jsme nosili ještě v létech 1965 - 1967 ve VVU Vyškov pod oficiálním názvem Stejnokroj vz. 21 účelový."vz. 21 a 30 se od sebe na pohled výrazně liší viditelností knoflíků (mimochodem u poválek plastových)" Mám na to fotografické důkazy - to pro případné rejpaly . |
|
|
|
Ero napsal v č. 350: Je poměrně zásadní sdělit, o jakou blůzu máš zájem, neb vz. 21 a 30 se od sebe na pohled výrazně liší viditelností knoflíků (mimochodem u poválek plastových). Rozdíly mezi blůzami jsou viditelné dobře v galerii Čs. armáda, kam jsem myslím i do popisků někde uváděl vzory a snad i odlišnosti. Už si to nepamatuji, projdi si to. Chceš si dělat repliku nebo co? "to fakt nikdo neví? dost by mi to pomohlo " |
|
|
|
Ero napsal v č. 348: to fakt nikdo neví? dost by mi to pomohlo "Chtěl bych se zeptat Jaký rozdíl byl mezi prvorepublikovými kopřivákami a těmi poválečnými ? (myslím že uniforma vz. 21)" |
|
|
|
dead man napsal v č. 345: SOS měla MG 34, MG42 a Breny ? "hradecky.denik.cz/kratce_region/43881 1.html " |
|
|
|
Chtěl bych se zeptat Jaký rozdíl byl mezi prvorepublikovými kopřivákami a těmi poválečnými ? (myslím že uniforma vz. 21) | |
|
|
Když odevzdal nebo už když začal sbírat? | |
|
|
"Odevzdavateli" patrně přeskočilo... | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 340: hradecky.denik.cz/kratce_region/438811.html"brnensky.denik.cz/z_domova/odevzdany_ kulomet..." To nic není . |
|
|
|
Fuky napsal v č. 343: Že by "Autor: Internet"? "Zdá se mi to, nebo ten kulomet a tu hroudu betonu pod ním odněkud znám?" |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 340: Zdá se mi to, nebo ten kulomet a tu hroudu betonu pod ním odněkud znám? "brnensky.denik.cz/z_domova/odevzdany_ kulomet..." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 340: Nepatřilo by tohle s kulasem spíš do témata "Pěchotní zbraně" ? Přeci jen to není ani uniforma, ani výstroj . "brnensky.denik.cz/z_domova/odevzdany_ kulomet..." |
|
|
|
To je skoro poklad | |
|
|
brnensky.denik.cz/z_domova/odevzdany_kulomet... | |
|
|
Jedná se o brašničku pro kulometného střelce vz. 26. Obsahoval závorník a mosazný trn pro kulomet vz. 26, olejničku, vytahovadlo nábojnic a šroubovák. | |
|
|
Zdravím... Kolega z Polska mě prosí o identifikaci sumky. Hledal sem kde se alo ale nic sem nenaše. Pokud ji někdo poznává budu rád za jakekoli info. Na klopě je nápis JOSEF PELA? Blansko v. 170, š.160 h. 40 Georg Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Československé uniformy a výstroj 1918-1939