Československé uniformy a výstroj 1918-1939
|
|
---|---|
Mělo jít o přilbu vz.30, bylo to tam napsané starožitníkem i já jsem ji snad "poznal". | |
|
|
Fuky - neměla hřeben a vyrábylo se ji několik tisíc | |
|
|
Některé vz. 30 měly hřeben, ale šlo víceméně o pár omezených kousků - Worchester objevil s velkou pravděpodobností přilbu vz. 29. | |
|
|
no tak čistě teoretisticky by to mohla být přilba vz. 30 v tom obchodě,a le to je myslím docela vzácnost. nevím, zda jsme ji kdy vůbec viděl.............jen s tím je problém, že vz. 30 neměl hřeben na což jistě narážej již Fuky | |
|
|
Worchester napsal v č. 98: Nechci Tě zklamat, ale na to, že jde o vz. 30 jsi přišel jak? To Ti tam řekli? "Je s hřebenem a má černou barvu,polštářky má,ale nemá podbradník." |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 99: Já nevím, jak ty,ale když jdu do starožitnictví tak si neberu fotoaparát "A máš k tomu nějakou fotografii? " |
|
|
|
Worchester napsal v č. 98: A máš k tomu nějakou fotografii? "i s sovětskou uniformou z 2SV. Cena 3500Kč" |
|
|
|
Perry napsal v č. 66: Tak jsem ji u nás objevil. Je s hřebenem a má černou barvu,polštářky má,ale nemá podbradník. Ale má to jeden háček-prodává se i s sovětskou uniformou z 2SV. Cena 3500Kč "sháním helmu vz.30" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 94: 1000kč "A jaká je cena?" |
|
|
|
Jinak útočného Janečka budu zřejmě mít v originále vypáranýho asi za 100? | |
|
|
Hawkeye.Pierce napsal v č. 91: A jaká je cena? "Dneska jsem se hrabal na aukro.cz a našel jsem tam inzerovaný ten samý granát-originál delaborovaný. Je zde uváděn jako cvičný Janečkův...... " |
|
|
|
Hawkeye.Pierce napsal v č. 90: Vím jen,že límcové výložky četnictva ze 30.let pro zdravotníky byli černé s červéným lemem, a to pro všechny hodnosti (snad jen kromě generála zdarvotního četnictva, protože ten neexistoval ). U armády nevím. "Zdravotníci-černé výložky- mohli být i vojíni nebo nejnižší hodnost u černých výložek byla svobodník díky jejich školením apod.??? " |
|
|
|
Hawkeye.Pierce napsal v č. 91: to je správné, cvičné měli litinové tělo, neměly ale v sobě žádnou trhavinu "Je zde uváděn jako cvičný Janečkův......" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 84: Dneska jsem se hrabal na aukro.cz a našel jsem tam inzerovaný ten samý granát-originál delaborovaný. Je zde uváděn jako cvičný Janečkův...... "Ten obraný je v dolní a vrchní části trošku článkovaný, navíc nemá jako útočný pruhy. Ovšem to je vidět" |
|
|
|
Zdravotníci-černé výložky- mohli být i vojíni nebo nejnižší hodnost u černých výložek byla svobodník díky jejich školením apod.??? | |
|
|
Oprava ke granátů Janeček z armyfortu: Jsou povrchově odlišné, viz obrázky Obranný - www.vltava2000.cz/armyfort/goodsdetail.asp?s... Útočný - www.vltava2000.cz/armyfort/goodsdetail.asp?s... |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 86: Ke kompletaci uniformy stačí. "Nic moc, za ty peníze to nestojí" |
|
|
|
já si spíš myslím, že si soudruzi v Králíkách spletli něco jiného - janečkové byli v armádě zavedeni prokazatelně dva - útočný a cvičný. Útočný - plechové tělo. Cvičný - litinové tělo. Tedy - záměna cvičného a obranného. |
|
|
|
Worchester napsal v č. 84: ano, ze své podstaty obranný má mít tělo litinové, útočný plechové "Ten obraný je v dolní a vrchní části trošku článkovaný, navíc nemá jako útočný pruhy. Ovšem to je vidět." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 82: Ten obraný je v dolní a vrchní části trošku článkovaný, navíc nemá jako útočný pruhy. Ovšem to je vidět. "zkus to, ony se ty dva granáty podle té fotky liší jen barvou " |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Československé uniformy a výstroj 1918-1939