Československé uniformy a výstroj 1918-1939
|
|
---|---|
mbbb napsal v č. 82: čet. Hrad je má oba doma, snad k tomu něco napíše, až se tu zjeví. "zkus to, ony se ty dva granáty podle té fotky liší jen barvou " |
|
|
|
Fuky napsal v č. 81: zkus to, ony se ty dva granáty podle té fotky liší jen barvou "Já bych to viděl tak, napsat na armyfort, kde sebrali ten obranný..." |
|
|
|
Já bych to viděl tak, napsat na armyfort, kde sebrali ten obranný... | |
|
|
jo, tady prodávaj útočnou i obrannou variantu: www.vltava2000.cz/armyfort/default.asp?lngDe... ale právě, já o obranným JAnečkovi taky nic nevím, takže co to prodávaj za repliku? Je to jen sci-fi? |
|
|
|
mbbb: Koukal jsem se do střelecké revue na čs.granáty a o janečkovi vz.21 obraným jsem nic nenašel, stejně tak v literatuře. Když jsme u těch atrap, tak jsem si objednal vz.21 útočný, jsem na něj zvědavý |
|
|
|
takže co janečkovy granáty vz. 21 - útočný - obranný? Existovaly, nebo ne obranné granáty vz. 21? Sice se prodávaj jejich atrapy, ale já nevím, zda existovaly. | |
|
|
mbbb napsal v č. 76: Otázka: "Jak je velký""tak se zeptej, jak je ten stejnokroj velký? Lína hubá holý neštěstí " Odpověď: "Velikost 50 sako, velikost 53 kalhoty" Já se raději zeptal zde zda se liší, protože by mi po menším prohledání mé šatní skříně padlo do oka mé kvádro velikosti 48, takže bych uniformu bral |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 75: tak se zeptej, jak je ten stejnokroj velký? Lína hubá holý neštěstí "Ale kuš mám nabídku na jednu velikost, ale potřebuju vědět zda je to stejné číslování jak teď, abych se do toho vešel (nebo někdo z kolegů)" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 74: Ale kuš mám nabídku na jednu velikost, ale potřebuju vědět zda je to stejné číslování jak teď, abych se do toho vešel (nebo někdo z kolegů) "ale jestli scháníš prvorepublikovou uniformu tak, že si budeš vybírat podle čísel, máš super výběr, to jsem ještě neviděl " |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 71: tohle fakt nevím, ale jestli scháníš prvorepublikovou uniformu tak, že si budeš vybírat podle čísel, máš super výběr, to jsem ještě neviděl "mbbb: mám dotaz, lišily se nějak velikosti oblečení od velikostí současných nebo je to stejné, sháním jednu uniformu a potřebuji vědět číslování" |
|
|
|
Chtěl bych se zeptat jestli nemá někdo zkušenosti s předěláním policejní opasku (asi 80.léta) na prvorep.dohodu? | |
|
|
mbbb napsal v č. 68: To mi taky vrtá hlavou..... "Teď je jen otázka, kterou si pokládáme s Fukym, co to bylo za obranné granáty - janečkovi vz. 21 - byly/nebyly?" |
|
|
|
mbbb: mám dotaz, lišily se nějak velikosti oblečení od velikostí současných nebo je to stejné, sháním jednu uniformu a potřebuji vědět číslování | |
|
|
www.senat.cz/zajimavosti/tisky/3vo/tisky/T05... najít 592/3 - taková zajímavost, když se zde bavíme o granátech vz. 21 |
|
|
|
v příručce pro podůstojníky se píše: "V naší armádě jsou nyní zavedeny dva druhy vejčitého granátu vz. 21: granát útočný a granát cvičný." Ale na jiném místě je zmínka i o obranném Janečkovi. Víte o tom někdo něco. S Fukym jsme to dnes probírali, ale jisti si nejsme. |
|
|
|
Worchester napsal v č. 67: asi jaké granáty mohli SOSáci používat? Selským rozumem si myslím, že jen ty, co byly zavedeny u armády. Tedy janečkův útočný vz. 21 a škodovácký útočný vz. 34."Nevíte jaké všechny granáty používali jednotky SOS?" Teď je jen otázka, kterou si pokládáme s Fukym, co to bylo za obranné granáty - janečkovi vz. 21 - byly/nebyly? |
|
|
|
Nevíte jaké všechny granáty používali jednotky SOS? | |
|
|
mbbb napsal v č. 60: sháním obě...32 sháním já a 30 jeden můj kamarád...pro sběratelské účely..32 už má ale shání ještě 30... "Perry, ty sháníš vz. 30, nebo 32?? No, když seš určitě nespletl, což se stane, tak mi vysvětli, proč zrovna jeden z těchto dvou typů." |
|
|
|
Fuky napsal v č. 63: že bys už zjišťoval? "Co není, může být." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 62: hlavně ta kůže svítí novotou, třeba trošku nahřátého Elaskonu "Jo, vypadá hezky,patinu si už mysíš vytvořit plazením bahnem, křovím,.." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Československé uniformy a výstroj 1918-1939