Prochorovka červenec 1943
|
|
---|---|
Ale viděl sem dokument, o bitvě u Kurska a tam bylo že Německé tanky likvidovali rusy v zákopech tak že naně najeli ,ale začali se na zákopech otáčet a tím rusy umačkali....A v tom dokumentu se ještě tlemili....ŠMEJDI.... | |
|
|
Honza M. napsal v č. 198: "Jsou přeci i fotky, kde po zásahu z T-34/85 se utrhla víc než polovina věže Panthera (vinou nekvalitní ocele)." Pravda.Podívej te se třeba na fotky z Fotogalerie na týhle stránce/černobíle fotky/Československo/šlapanice. Zde je vidět třeba Panther bez věže. |
|
|
|
DG napsal v č. 188: Asi tak, existuje dost fotografií, kde je věž (třeba i tigra) "sesunutá", ale ještě spočívá na korbě. Ale možná vzpomínající geroj myslel i jen ustřelení části věže, což pozorováno ze šikovného úhlu mohlo navodit dojem, že zcela chybí. Jsou přeci i fotky, kde po zásahu z T-34/85 se utrhla víc než polovina věže Panthera (vinou nekvalitní ocele). "Nemůžu za to, že si někdo interpretoval můj výraz "ustřelit věž" pomocí představy věže letící 100m daleko a předvádějící nejnovější Valentovy sestavy..." |
|
|
|
WOLF33 napsal v č. 195: Máš recht já taky ne a docela bych chtěl ten moment vidět. "o ustrelene vezi primo od projektilu jsem neslysel..." |
|
|
|
hehe,tak si to tady tak pročítám,a docela se u toho i bavím Fajn diskuze | |
|
|
DG ano ano tak jsem to myslel... o ustrelene vezi primo od projektilu jsem neslysel... | |
|
|
WOLF33 napsal v č. 193: Jasně, ale následkem výbuchu uskladněné munice. To se pak téměř z čehokoliv stává pojízdný Bajkonur... "no parkrat jsem se nekde docetl ze vez vyletela nekolik metru vysoko... asi T34/76 ale uz si nepamatuju kde a kdy a z ceho se strilelo..." |
|
|
|
no parkrat jsem se nekde docetl ze vez vyletela nekolik metru vysoko... asi T34/76 ale uz si nepamatuju kde a kdy a z ceho se strilelo... | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 190: To ti zase pronikla k počítači dcera? Pravý Brunnerko by tohle nikdy nemohl napsat... "Toš v septembri 43. roku.A bol velice fajný proti Tigrom a Pantherom" |
|
|
|
DG: (188) Já vím že za to nemůžeš, vždyť jsem se proto do té diskuze nějak moc nemíchal. I to je možné (a abych se přiznal, nějak mě to nenapadlo), ale protože chybí nějaké informace, které by to jednoznačně vyvracely, nemůžeme to poslat do propadliště dějin. Leda sehnat originál Tigera a T-34/76 a porovést zkoušku. |
|
|
|
Dzin napsala v č. 186: Nemůžu za to, že si někdo interpretoval můj výraz "ustřelit věž" pomocí představy věže letící 100m daleko a předvádějící nejnovější Valentovy sestavy...
" DG: (181) A tvrdil jsem Ti snad já, že je to pro kočičáka velký problém? Navíc mám dojem, že se tvrdilo, že zásah z 88 nedokáže věž odhodit tak, aby si zalétala vzduchem a ne, že ji nedokáže "vysadit"."
Dzin napsala v č. 186: Bolšáci doposud uvádějí lecos. Když si to složím dohromady se známou poučkou, že cokoliv s věží = Tiger a cokoliv bez věže = Ferdinand, tak začínáme být doma. Ve výsledku se pak klidně můžeme dostat k situaci, kdy nějaký veterán takto popsal souboj T-34/76 s Pz. II Ausf.L, který mu svým tvarem připomínal Tiger (jak jinak, měřítko je prevít)... "Sověti uváděli, že byli schopni tříštivotrhavým granátem "ustřelit" věž i Tigerovy. " |
|
|
|
vidím že zdejší diskuze je opravdu přínosná, co třeba nahromaděnou energii věnovat SU-85? Kupříkladu kdy bylo a u jaké jednotky prvně nasazeno, jaké mělo úspěchy, bylo nějaké eso?? | |
|
|
DG: (181) A tvrdil jsem Ti snad já, že je to pro kočičáka velký problém? Navíc mám dojem, že se tvrdilo, že zásah z 88 nedokáže věž odhodit tak, aby si zalétala vzduchem a ne, že ji nedokáže "vysadit". Za druhé, zásah protipancéřovou municí na spojnici povede spíše k snadnějšímu probití, než aby místo toho došlo k "střelení" věže. A za třetí, opět opakuji, že nikde netvrdím, že to bylo pravidlem, že T-34 ustřelovali kočičkám věže třištivotrhavým granátem, jen píši, že to jde. Sověti uváděli, že byli schopni tříštivotrhavým granátem "ustřelit" věž i Tigerovy. Je to podobné, že tank mohu "zneškodnit" i tak, že mu prostřelím hlaveň kanonu. Také je to možné, ale neděje se to jako zcela běžná věc. |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 183: Přesně tak, samotné ustřelování věží je záležitost asi tak pravděpodobná jako zásah ustím hlavně. Ale pokud to bylo u nějakého tanku možné, tak je favorit takovéto speciality díky "vhodně" usazené věži předem znám..."Pokud už ustřelování věží, tak právě T-34 bych z tebou uvedeného důvodu tipoval za jasného favorita ve smekání. " Pokud by ruská 76ka byla podobně efektivní, je lehké si představit, jak by to asi vypadalo na bojišti vzhledem k ostatním tankům, zdaleka ne tak těžkým či těžce pancéřovaným jako byl Tiger... |
|
|
|
Johny napsal v č. 182: Tak na to se zeptej Dzina a jeho poradce... "Člověk si tak říká, proč že ty věže na ty tanky vůbec montovali, když je sestřelovali jak na běžícím pásu?" |
|
|
|
Člověk si tak říká, proč že ty věže na ty tanky vůbec montovali, když je sestřelovali jak na běžícím pásu? | |
|
|
Dzin napsala v č. 180: Tuším odkud vítr vane Jenom mě baví, že donedávna byl velký problém "ustřelit" věž T-34/85, která si o to přímo říká a najednou je celkem v pohodě ustřelit lépe chráněnou, patrně těžší věž Tigeru a to dokonce za použití mnohem slabší munice. Wow "Nebylo, jen bylo řečeno, že na základě empirických zkušeností to jde." |
|
|
|
DG: (178) No vidíš a Hulk není lepší, než typický sovětský bohatýr. Ilja Muromec kosil tatary jedním z nich, Čurila Plenkovič jedl... no to sem nepatří, takže mají tradici v tomto způsobu boje. Nebylo, jen bylo řečeno, že na základě empirických zkušeností to jde. YAMATO: (179) Není to kombinace náhody a štěstí. Palba na spojnici věže a korby je doporučena i v součastnosti, ikdyž hlavně z toho důvodu, že nejsnáze může projít do vnitř. |
|
|
|
Dzin napsala v č. 177: Jo jo, ve filmu Hulk jde třeba utrhnout věž u Abramsu a používat jako kyj...
"Já neřikám, že je srážel po desítkách, já píši, že to šlo s ním udělat. V tom je trošku rozdíl."
Dzin napsala v č. 177: A bylo ti taktéž řečeno kolikrát to bylo uděláno? To číslo bude jistě zajímavé...
"Bylo mi řečeno, že to šlo udělat a já osobně nemám důvod, proč bych tomu nevěřil."
Dzin napsala v č. 177: A mě se zase zdá o krásných nahotinkách s velkými balónkami... "Energie exploze tříštivotrhavé střely se mi zdá na to dostatečná." |
|
|
|
DG: Já neřikám, že je srážel po desítkách, já píši, že to šlo s ním udělat. V tom je trošku rozdíl. Stejně by jsme se mohli ptát, proč vznikl Tiger II, když před Tigerem I vždy téčko smeklo. Bylo mi řečeno, že to šlo udělat a já osobně nemám důvod, proč bych tomu nevěřil. Energie exploze tříštivotrhavé střely se mi zdá na to dostatečná. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Východní fronta
- > Prochorovka červenec 1943