Výstroj 2.světové války - pokec a výměna či prodej
|
|
---|---|
urbik:proč? | |
|
|
Nejlepší zbraň 2. světové války byl podle mě M1 Garand. Co myslíte??? | |
|
|
Mimochodem, koho zajímají ruční pěchotní zbraně, měl by si pořídit knížku Pušky a samopaly, A.B.Žuk. Získá tím solidní přehled o vývoji vojenských ručních střelných zbraní až do cca roku 1980. Doporučuju. | |
|
|
GeorgRolf napsal v č. 308: Pokud někdo nemyslí schopnost střílet dávkou jako "technické řešení" tak vůbec nic. "A jaká společná řešení má kulomet Degťarev se samopalem PPŠ?" |
|
|
|
Samonabíjecí puška Fedorov je schopna střílet dávkami, tudíž co se automatiky týče, je asi první ruskou zbraní této kategorie. A jaká společná řešení má kulomet Degťarev se samopalem PPŠ? |
|
|
|
GeorgRolf: (303) Děgťarev PPD-34 není před K-31. Ale já mluvím o Děgťarev 1929. (305) Samonabíjecí puška Fedorov není zrovna moc samopal. Já to bral tak, že samopal Děgťarev 1929 přebírá část konstrukčních řešení z předchozího Děgťarevova lehkého kulometu. |
|
|
|
www.ppsh41.com/mpg.html podarene videá Aj tato stranka je trochu "schopná" www.earmi.it/armi/atlas2/659.htm |
|
|
|
Dzin a co třeba útočná puška Fedorov z roku tuším 1913? To není první ruská automatická zbraň? Podle mě jde hlavně o konstrukční souvislosti, řešení závěru, nezamykání/zamykání např. poklesem hlavně, válečky atd, atd. a v tomto případě také o způsob řešení velkokapacitního zásobníku (nechci slyšet nic o Thompsonu). To by se nabízela třeba taky otázka, zda je třeba MP-38 předchůdcem MP-44. Je i není. Samozřejmě z hlediska německé armády, která měla 38 ve výzbroji dřív, než 44 samozřejmě je. Konstrukčně ovšem nikoliv. |
|
|
|
Fanda, tak na to trochu mrkni, je to vcelku zajímavá součást války. I když rusové se snaží, aby se to do druhé světové "jako nepočítalo" . Pro ně druhá světová začíná až rokem 1941. | |
|
|
Degťarev z roku 34 je dřívější než KP-31? | |
|
|
Bubu: (294) První sovětský samopal je Tokarev. Děgťarev vzásadě vychází z předešlého lehkého kulometu stejného konstruktéra. | |
|
|
GeorgRolf: Jak může být něco ideový předchůdce něčeho, když to něčeho vzniklo dříve, než to něco? Neměl jsi náhodou na mysli Suomi dřívějších modelů? |
|
|
|
GeorgRolf napsal v č. 299: to jsem nevěděl... "Fanda, to není o azbuce, já jen koukal na fotky a žádné texty jsem ani nečetl. Mimochodem, ty jsi nikdy neslyšel o o opevněné linii v oblasti Viipuri (Mannerheimova Linie)? Městu Viipuri se dnes říká Vyborg. Co se týká těch obrázků, je to asi taková Rusko-Finská "Cihelna". Ovšem na rozdíl od našich "řopíkářů", oni zde předvádí boje, které se zde opravdu odehrály." |
|
|
|
Fanda, to není o azbuce, já jen koukal na fotky a žádné texty jsem ani nečetl. Mimochodem, ty jsi nikdy neslyšel o o opevněné linii v oblasti Viipuri (Mannerheimova Linie)? Městu Viipuri se dnes říká Vyborg. Co se týká těch obrázků, je to asi taková Rusko-Finská "Cihelna". Ovšem na rozdíl od našich "řopíkářů", oni zde předvádí boje, které se zde opravdu odehrály. |
|
|
|
Dzin...ano v rámci SSSR samozřejmě, pokud máš na mysli tzv. PPD-34/38, který používali např. Sovětští pohraničníci. Ovšem ideovým vzorem pro všechny tyto sovětské konstrukce je právě finský KP-31. | |
|
|
mi neumíme azbuku
Ty neumíš azbuku?? já myslel že tu umí každý fanoušek histrorie... tady se jí nauč: sssr.wz.cz/azbuka.htm |
|
|
|
GeorgRolf napsal v č. 292: mi neumíme azbuku "Tak si o tom příště něco nastudujte, než se začnete smát. To je jako by se někdo neznalý v zahraničí smál našim KVH zabývajícím se první republikou - s tím, že jsou to třeba divní Rusové, nebo tak něco." |
|
|
|
GeorgRolf napsal v č. 292: Díky chlape za radu.Já jsem opravdu nevěděl o co se jedná.....Dsot mě zmátly ty helmy. "Tak si o tom příště něco nastudujte, než se začnete smát." |
|
|
|
Dzin:a kdo je předchůdce Děgtareva?? | |
|
|
GeorgRolf: Předchůdce Špagina je Děgťarev. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Výstroj 2.světové války - pokec a výměna či prodej