Výstroj 2.světové války - pokec a výměna či prodej
|
|
---|---|
A co říkáš na ten rozdíl cen ? Porovnej s tímto: www.vltava2000.cz/armyfort/goodsdetail.asp?s... Stejně tak i granáty Janeček zde levnější: www.vltava2000.cz/armyfort/goodsdetail.asp?s... a zde ten stejný: www.armyshop.cz/zbozi.asp?id=92&DTM=7591... |
|
|
|
Co říkáte na tenhle panzerfaust? www.armyshop.cz/zbozi.asp?id=92&DTM=7591... | |
|
|
Prodám příbor WH levně | |
|
|
Není to z WWII ale jelikož zde již není bazar pokud se nemýlím tak bych to rád uveřejnil zde: Prodám kalhoty+blůzu Bundeswehr. Ve velmi dobrém stavu...zájemcům podám bližší informace, popř. i fotku... | |
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 390: Když si nejseš jist, srovnáš si všechny fakta jestli to je či není MG42, tak zjistíš, že to sem nepsat.... "nevím...ale charakteristické znaky to mělo....ale jestli to byla modernizovaná verze...to ti nepovim" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 384: nevím...ale charakteristické znaky to mělo....ale jestli to byla modernizovaná verze...to ti nepovim "Algy ,on to neví............. " |
|
|
|
Algernon: V tom s tebou souhlasím. K tomu náboji se budu muset ještě podívat..... | |
|
|
Algernon: Je to knížka vydaná Svojtkou, takže bych řekl, že to žádný MG42 nebude.... Ovšem Španělé měli své pušky Cetme zprvu na náboje 7,92x57mmJS takže i je možné,aby byl ve výzbroji kulomet na stejné náboje, ale kulomet MG42 nebyl žádnou západní (vyspělou) zemí zaveden. | |
|
|
Algy ,on to neví............. já to taky nevím, ale pochybuji |
|
|
|
Worchester napsal v č. 381: díky za podporu "Mocny_Fanda: Já tu knihu znám, je tam opravdu napsáno, že se jedná o MG42-o čemž pochybuji. Ovšem z toho obrázku nelze zjistit jestli to je MG42,42/59,1,3,..." |
|
|
|
Mocny_Fanda: Já tu knihu znám, je tam opravdu napsáno, že se jedná o MG42-o čemž pochybuji. Ovšem z toho obrázku nelze zjistit jestli to je MG42,42/59,1,3,... | |
|
|
Algernon napsal v č. 375: .... mno vypadalo to tak!... "Neptám se tě, jak jsi rozpoznal zbraň na fotografii, nýbrž se tě ptám, zda-li španěláci mají (měli — v té době) ve výzbroji původní MG 42…" |
|
|
|
Asi nějaký algernonův paskvil, který si odlévá sám doma... Mauser K98 a MG42 mají stejné náboje. Za války 7,92×57 a nyní 8×57JS. |
|
|
|
Pokud vím tak Španělská armáda používá kulomet Ameli .223rem.,který částečně vychází z kulometů MG34,42-jimž je i tvarově podobný. A možná mají zaveden i nějakou úpravu kulometu MG42 jako je MG42/59,MG1,MG3,........ |
|
|
|
Algernon napsal v č. 372: v enciklopedii světových armád (vydáno někdy v roce 1990) je obrázek španělských (nebo portugalských?) vojáků s MG42 na charakteristickém podstavci "Takže Španělsko používá původní MG 42? " |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 326: Jen bych ještě upřesnil, že u M1917, (jak jsem si včera všimnul, když jsem si něco hledal o springfieldu M1903) nešlo o rekonstrukci standardní SMLE No.1 Mk.III, ale Enfieldu Pattern 1914. "Američané měli /jako pozůstatky z první světové/ pušku US M1917 Enfield - enfieldku překonstruovanou na 30-06" |
|
|
|
Dzin napsala v č. 333: Dle mě to nahradí,ale později než bylo plánováno. "To už tu bylo tolikrát. Porád se chce nahrazovat velkorážový kulomet malorážovým kanonem a nakonec to dopadne tak, že se nic nenahradí." |
|
|
|
Worchester napsal v č. 329: Uvedl jsem ho jako asi jediný možný jak porovnat, když už, kulomet s puškou :)). "ja62- Názor gen.Marshalla mi nepřipadá špatný" |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 360: x-čudlo myslím, že to přeháníš................ "Jen nadáváš, já bohužel dané věci rozumím a nějakej A-blbeček ne, tak bohužel se nemá plést do diskuse, když dané problematice nerozumí." |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 361: "Ano, bude mi 17 let, a co jako? Nějaký problém?" No že ses tu halekal,že si příští rok koupíš flintu a zbroják ještě nebudeš mít Že by nedovolené ozbrojování? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Výstroj 2.světové války - pokec a výměna či prodej