Co by se stalo kdyby…

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
1481-1500 z 1650
<< 72 73 74 75 76 77 78 >>
Po
Johny 19.1.2005 18:36 - č. 184
Johny
čet.Hrad napsal v č. 182:
"Náhodou nemáš konkrátní čísla dluhů po WW1 (našich vůči mocnostem) a WW2 (našich vůči našim spojencům)"

Někde bych to našel ale musím se podívat.

Celkové vyčíslení je práce pro celý tým odborníků. Západní spojenci totiž původně zaplacení nechtěli ale po roce 48 do toho přičetli i znárodněný majetek amerických a britských občanů v ČSR. Celá částka musela být ale nižší než tzv. zlatý poklad který zadržovali spojenci a vrátili až po zaplacení někdy v 80tých letech.

Co se týče sovětů, z dochovaného odhadu vlády ČSR z 31.10.45, vychází odhad nákladů za pobyt RA na zhruba 30 miliard korun. K tomu se musí připočíst anektované území Podkarpadské ukrajiny.

Lavockin 19.1.2005 18:07 - č. 183
Lavockin EASY COMPANY: Zklamán? Jak jsem řek,kdyby se atentát na Hitlera povedl,tak by Rommel moc nebrečel.

Ale máš pravdu v tom,že když Němci vítězili v západní Evropě,tak byli i dobří přátelé.Ale pak se Němcům běhěm války přestalo dařit a přátelství pomalu tuhlo.
Ale to nebyl jenom Rommel,to byl i např. Guderian(s tím se Hitler pěkně pohádal.)
čet.Hrad 19.1.2005 13:33 - č. 182
čet.Hrad
Johny napsal v č. 170:
"No s Československem to bylo vždy tak napůl. Fakticky jsme patřily k vítězům ale reparace byly vypočteny dle celkového podílu českých zemí na válečném úsilí R-U. Stejně tak ve WW2. Nikomu absolutně nic nedlužíme. Západním spojencům byly v tvrdé měně vyplaceny ceny od spodního prádla mrtvých parašutistů do poslední pumy hozené na německo našimi bombardovacími letci. Východní bratr si automaticky vzal za osvobození vše užitečné co na našem území našel včetně několika desítek procent československého území."
Bohužel to je tvrdá pravda. Náhodou nemáš konkrátní čísla dluhů po WW1 (našich vůči mocnostem) a WW2 (našich vůči našim spojencům)
Dzin 19.1.2005 11:31 - č. 181
Dzin easy company: (179) Tak alespoň, jak se o něm Monty dověděl, či jak to víš ty, že byl odeslán.

curahee: (180) Tak asi ano.
curahee 18.1.2005 14:19 - č. 180
curahee
Dzin napsala v č. 177:
"Proč jsem se namáhal z jejich vypisováním a egli s tím, dát je na Frontu do sekce Data & Fakta"
To nevím,proto aby jsi mi to teď napsal?
easy company 18.1.2005 13:06 - č. 179
easy company
Dzin napsala v č. 166:
"Já to nečetl, takže ten dopis byl odeslán, nebo se jen našel později?"

Tak to nevím.Ale Monty o něm věděl.Odeslán byl určitě.

easy company 18.1.2005 12:41 - č. 178
easy company Vztah Rommela a Hitlera byl jako na houpačce.Jednou ho přímo miloval(tažení do Francie) potom ho zase Hitler zklamal(ustupování od Al-Alamejnu)

Lavočkin:Rommel byl z Hitlera jen zklamán.To je rozdíl.Zústal mu věrný i když spáchal ,,Sebevraždu''.
Dzin 18.1.2005 10:43 - č. 177
Dzin Add curahee (176)
Proč jsem se namáhal z jejich vypisováním a egli s tím, dát je na Frontu do sekce Data & Fakta?
curahee 18.1.2005 10:13 - č. 176
curahee
Johny napsal v č. 170:
"Stejně tak ve WW2. Nikomu absolutně nic nedlužíme"
To je hezké,nemáš prosím tě přesná čísla ohledně německého dluhu k nám?!
Enigma 18.1.2005 10:06 - č. 175
Enigma
Lavockin napsal v č. 173:
"Ono vlastně většina Hitlerova generálního štábu si to přála taky...l"

Ono přání je otcem myšlenky. Boužel ta většina ( krom Keitela a pár dalších omezených fanatiků ) nebyla schopna vč. Rommela se k nějaké větší akci odhodlat, když strach alibisticky překrývali a presentovali odvolávajíce se na vojenkou poslušnost a přísahu vůdci samotnému. Je pravda, že mnohdy měli i strach z nepodpory a nepochopení obyvatel a to zejména v dobách uspěšných tažení v rusku a bleskovým zabráním francie. Rommel zůstával spíše pasivním, i když dal najevo, že po uspěšném svržení AH by se klidně postavil do čela voj. vlády. Nebyl však tak odhodlaný, jako například zde již zmiňovaný Stulpnagel, Witzleben, Fritsch, Beck, dr. Speidel......

Celkově bych řekl, že Rommel se snažil být za každou cenu neutrální, což se mu však vždy nedařilo.....
Jamamoto 18.1.2005 09:15 - č. 174
Jamamoto Johny 170, dík za upřesnění, zase jsem chytřejší! Akorát ty pumy...spíš je měli platit Němci, když byly pro ně.... Jinak se snad ale shodnem.
Lavockin 18.1.2005 07:26 - č. 173
Lavockin Ono vlastně většina Hitlerova generálního štábu si to přála taky...l
Lavockin 18.1.2005 07:23 - č. 172
Lavockin
easy company napsal v č. 163:
"Já vím že se neúčastnil,ale nepovídej mi,že kdyby se atentát povedl,nezapojil by se do odboje.Se spiknitím měl kontakty(Stupnagel atd)"
Podle mého názoru neměl Rommel nic proti tomu, aby byl na Hitlera spáchán atentát. (Rommel neměl Hitlera moc v lásce.Také díky tomu,že mu Hitler nasliboval tolik věcí,včetně potřebného materiálu do Afriky-sliby chyby) On asi věděl,že se na Hitlera něco chystá,ale nechtěl zbytečně poutat na sebe pozornost,ale v ducu si to přál.
Tom 18.1.2005 06:43 - č. 171
Tom S Johnyho 170 zcela mimořádně souhlasím bez výhrad
Johny 18.1.2005 00:16 - č. 170
Johny
Jamamoto napsal v č. 161:
"Pokud si matně vzpomínám, žil jsem možná v mylném domění, že díky Masarykově činnosti, legiím atd. jsme se řadili k vítězům. Ale skutečně teď nevím."

No s Československem to bylo vždy tak napůl. Fakticky jsme patřily k vítězům ale reparace byly vypočteny dle celkového podílu českých zemí na válečném úsilí R-U.

Stejně tak ve WW2. Nikomu absolutně nic nedlužíme. Západním spojencům byly v tvrdé měně vyplaceny ceny od spodního prádla mrtvých parašutistů do poslední pumy hozené na německo našimi bombardovacími letci. Východní bratr si automaticky vzal za osvobození vše užitečné co na našem území našel včetně několika desítek procent československého území.
ragaz 17.1.2005 23:01 - č. 169
ragaz Speidela osvobodil tzv. čestný dvůr, v němž zasedal i Guderian, i přes odpor Kalterbrunnera a Keitela. Dále seděl pouze ve vazbě. 6.6.44 prý Rommel prohlásil, že s materiální převahou spojenců by dorazil za několik týdnů do Berlína...
Dzin 17.1.2005 22:50 - č. 168
Dzin ragaz: Proto mě to zajímá. Já znám třeba i tvrzení, jak byl Rommel ochoten otevřít frotnu hned 6.6.44, jen kdyby Spojenci netrvali na bezpodmínečné kapitulaci Německa. Stejně tak se člověk dočte o hrdinství německých generálů, kteří byli v odboji proti Hitlerovi. Jen čekali, až zemře a potom by proti němu velmi razantně a tvrdě vystoupili...
ragaz 17.1.2005 22:35 - č. 167
ragaz Dzin: Tu knížku jsem četl nedávno, mám ji dokonce ještě doma. Ale o dopisu pro Montyho jsem se nedočetl (nebo už zapoměl)
Dzin 17.1.2005 22:19 - č. 166
Dzin easy company: (163) Tady je rozdíl. On neměl kontakty na spiknutí, on měl kontakty na spiklence. V samotném spiknutí s největší pravděpodobností žádnou roli nehrál. Dokonce je i možno polemizovat, zda ho do toho "nenamočil" jeho náčelník štábu gen. Speidel, aby si tak zachránil krk. Co se týká jeho případné účasti v odboji po úspěšném atentátu na Hitlera, tak jen jak možno je toto počítat jako odboj.
(164) Já si řikal. Ohledně toho dopisu Montymu, předpokládám, že je to z té knihy "Mýtus Rommel". Já to nečetl, takže ten dopis byl odeslán, nebo se jen našel později?
easy company 17.1.2005 17:56 - č. 165
easy company Dzin:kniha-Mýtus Rommel-Maurice Philip Remy

potom ještě nějaké informace z internetu.
1481-1500 z 1650
<< 72 73 74 75 76 77 78 >>
Po