Co by se stalo kdyby…
|
|
---|---|
DG (846): To mi nahrává na kvízovou otázku: kolik za svou kariéru viděl Tirpitz spojeneckých lodí a kolik jich potopil? No a protože Tirpitz tak hezky bojoval až se z něj kouřilo |
|
|
|
Algernon napsal v č. 845: A 846 taky "Obávám se že DuGallův 842 směřuje tímže směrem co 840… :o))" |
|
|
|
giro.c napsal v č. 843: Ale samozřejmě, co ty víš. Třebas by jeden z těch Lancasterů útočil na Berlín, trefil Adolfa a bylo by po válce. No a protože Tirpitz tak hezky bojoval až se z něj kouřilo , tak tím vlastně skopci získali další potřebný čas... "DG to sice možná jo ale mělo to nějakou rozhodující úlohu? Mohlo to nějak zásadně ovlivnit výsledek války?" |
|
|
|
marseill sorry tahleta alternativa mě fakt nenapadla. | |
|
|
DG to sice možná jo ale mělo to nějakou rozhodující úlohu? Mohlo to nějak zásadně ovlivnit výsledek války? | |
|
|
karaya1 napsal v č. 841: Náhodou, víš kolik na sebe vázal sil RAF, tolik potřebných nad hákošlandem? "Ten jim tak zatápěl, že ho Němci nestačili opravovat " |
|
|
|
DG (840): Ten jim tak zatápěl, že ho Němci nestačili opravovat Proč ne, podívej se, jak v té době zatápěl spojencům takový Tirpitz |
|
|
|
Algernon napsal v č. 839: Proč ne, podívej se, jak v té době zatápěl spojencům takový Tirpitz "Když se k tomu nedokázal dostat v roce 1941, předpokládáš že by to bylo reálné o tři roky později..?" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 837: Mohl, ničil lodě, které zásobovali VB. "Můžeme předpokládat, že Dzin spíše narážel na Bismarcka v r. 1944… Copak by (tam) asi mohl být (tehdy) platný..?" |
|
|
|
giro.c napsal v č. 835: Co asi bylo vylodění v Normandii? "no mě by spíš zajímalo co myslel tou invazí" |
|
|
|
no mě by spíš zajímalo co myslel tou invazí | |
|
|
DG: Tady ale Marseill asi rozdíl chápe, alespoň si tak vysvětluji to, že pirátskou loď dal do uvozovek. :o) | |
|
|
stanley napsal v č. 832: www.websters-dictionary-online.org/definitio... " že to prý bylo odvozeno od výrazu bukan - sušené maso, které si v amerických koloniích do zásoby vyráběli zcela svobodní a nezávislí lovci. " |
|
|
|
Tom napsal v č. 831: Ten asi ne - strašlivě dávno jsem četl. že to prý bylo odvozeno od výrazu bukan - sušené maso, které si v amerických koloniích do zásoby vyráběli zcela svobodní a nezávislí lovci. Až později se to přeneslo na nezávislé piráty. "Bucaneer..." |
|
|
|
Marseill napsal v č. 829: Řekl ti někdy někdo jaký je rozdíl mezi lodí pirátskou a korzárskou? "No, kdyby unikl, tak by možná byl úspěšný jako "pirátská loď",ale už by stejně moc nemohl ohrozit invazi spojenců." |
|
|
|
Langos napsal v č. 822: No, kdyby unikl, tak by možná byl úspěšný jako "pirátská loď",ale už by stejně moc nemohl ohrozit invazi spojenců. "Jak zrovna čtu o tom Bismarckovi, tak by mě zajímalo, co kdyby se Bismarckovi podařilo uninkout zpět do Francie? Poslali by ho někdy jindy, kdy by se mu podařilo útočit na konvoje?" |
|
|
|
jo ještě jsem zapoměl na nedostatek paliva | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 825: z těch známějších je ještě Hetzer a Grille "Lavockin napsal v č. 821: "A neznámějším byl Marder I,II,III" Jaký že?! To si mám vybrat? Jen ta III byla na podvozku Lt vz.38, M II byla na Pz II a M I na francouzském Lorraine Schlepper" |
|
|
|
Hitler byl posedlý tím že Spojenci provedou invazi do Norska a navrh byl velice rozezlen na haldinové lodě, vzhledem k jejich neúspěchům. | |
|
|
Lavockin napsal v č. 821: Jaký že?! To si mám vybrat? Jen ta III byla na podvozku Lt vz.38, M II byla na Pz II a M I na francouzském Lorraine Schlepper "A neznámějším byl Marder I,II,III" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Co by se stalo kdyby…