Letci s nášivkou Czechoslovakia
|
|
---|---|
![]() |
Ano přesně byl to speciál(87,88????), tak zhruba od 85 je mám(měl jsem) zmapované a hlouběji jsem neměl vše![]() |
|
|
![]() |
To s tím ABC bylo myšleno trošičku jako recese![]() ![]() |
|
|
![]() |
Jo,jo to byly ty doby![]() ![]() |
|
|
![]() |
to Tom: ano Bergman a dostal za to druhý DFC, a noviny v komunistickém ČSR toho byly plné![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Co poválečné létání na Sunderlandech v Malajsku? Tuším, že to byl Václav Bergmann. |
|
|
![]() |
Tak chlapci dokončuju ten Albion.6 a musím bohužel pro člověka pohybujícího se v této oblasti říci,že příliš nového nepřináší...Těšil jsem se např. na detailnější zpracování posledního úspěchu našich u 311. proti ponorkám(samozřejmě vynechám-li eskorty![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Takže na Catalině naši letci(i piloti) létali. Jako příklad uvedu jejich působení u Atlantic Ferry Command a někteří se skupinky našich letců s ní absolvovali přelet. 5.4.1942 F/O Josef Hubáček a F/Sgt. Karel Balík(jako druhý a třetí pilot, kapitánem byl bud James Powell nebo Cpt.McVicar-zdroje se liší ![]() ![]() |
|
|
![]() |
add. Catalina a Češi u Ferry Command, určitě napíši,ale ted musím letět(ale domů![]() |
|
|
![]() |
Algy (234): Na Catalině snad i český pilot (v rámci Ferry Command) letět měl..? Podle mého (ovšem nikterak „neprůstřelného“ ![]() Svůj názor na „nejexotičtější“ éro jsem již napsal, ale co takhle Whirlwind..? |
|
|
![]() |
DAVID M napsal v č. 247: Tak už ho mám...."Tak včera vyšel nový Rajlich. Na nebi hrdého Albionu 6. 1945-1946-počet stránek 632 a cena 750CZK" ![]() |
|
|
![]() |
Algy to jsi štastlivec,rád bych ji měl...![]() |
|
|
![]() |
Tak včera vyšel nový Rajlich. Na nebi hrdého Albionu 6. 1945-1946-počet stránek 632 a cena 750CZK. Jinak kdo ho chce rychle tak bud v Krakatitu(v jeho e-shopu je již v prodeji také) či v Našem vojsku. knihkupectví.krakatit.cz |
|
|
![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
|
Nevite neco o pilotu Janu Hrnčířovi ?? letal u 311 perute | |
|
|
![]() |
Jo Algy to mám of course též![]() |
|
|
![]() |
Trujúhelník naděje-znám samosebou od J. Skopala, který byl původně členem RAF a posléze se se skupinou škpt. Fajtla a 1.čssp zůčastnil SNP( proto ten trojúhelník jako narážka na SNP![]() Mohu upřesnit Beneše V RAF: Beneš Adolf Cpl. 788417 Beneš Bohuslav AC1 788759 Beneš František 787462 F/Sgt Beneš Jaroslav Sgt. 311. 787430 Beneš Jindřich W/O DFC 787223-patrně nejznámější, kapitán 311. kterému byla na sklonku války přiznána ponorka. |
|
|
![]() |
Jo ,Algy Vilém Bufka můj oblíbenec, jeho memoáry Bombardér T-2990 se odmlčel...(bohužel nemám první vydání z roku 66,ale až z počátku 90.let) jsou skutečně špičkové a převyšují jasně vše ostatní, jakou váhu na to měla asistence jeho ženy Blanky(která se po Bufkově smrti stala manželkou dalšího "fenomena" od 311. J. Irvinga) je otázkou. Srovnáš-li je třeba s Vildem, Šiškou, Batelkou, Kordou,Čapkou a spol.(myslím chlapce s 311. a jejich dílka) je to skutečně někde jinde.(a tím v žádném případě nesnižuji předešlé). |
|
|
![]() |
Bocán: zkoušel jsem něco najít na Internetu, ovšem neúspěšně. Public Records Office nedovolí nikomu nahlédnout do osobních záznamů bez písemného svolení (tedy bys byl tam, kde jsi ![]() Zkusil bych tedy to velvyslanectví, spíše to naše u nich. Kurňa, kdyby to byl Australan... ![]() P.S. právě jsem zkoušel US telefonní seznam, ovšem vyhodilo mi to (pro celé USA) příliš mnoho výsledků. Zkus si to projet stát po státě, třeba budeš mít štěstí ![]() |
|
|
To: Tom Každá rada dobrá. Akorát mi ještě poraď jaks to myslel s tím velvyslanectvím... Které mi radíš oslovit, to jejich u nás, nebo to naše u nich? |
|
|
|
![]() |
Tak mne napadá... ...dost by mne zajímalo, na čem se podíleli dva Čechoslováci, co po válce působili v US leteckém průmyslu. Inženýr Nebesář (Němeček kdysi psal o jehom projektu velkého létajícího člunu Howard-Nebesar) a prý i Ján Ambruž měl působit konstruktér nebo technik. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Letci s nášivkou Czechoslovakia