Zlobrův modelářský pokec
|
|
---|---|
Hmm,tak mi to trošku popiš,víc polopatě chlapče z Trebišova,pls! | |
|
|
curahee napsal v č. 594: ale co pak...curahee....zosvetlis to jednoduchu,cez filtre a pigmementy...keby si mal pistol tak este lahsie...pripadne ten moj osem kolesak som robil tak ze som natrel zltu a na to vrstvu oleja do ktoreho som miestami pridaval tmavsiu/svetlejsiu a potom tupoval ado prechodu "Prosím o radu,dělám T-34/76,patinu mám v hlavě,ale nevím jak zesvětlit klasickou ruskou kamuflážní zelenou,kterou je natřený celý tank,nemáte nějaký postup nebo radu?!Díky." |
|
|
|
Yarra napsala v č. 596: Ja osobne preferujem klasický odtieň ruskej zelenej. Ale niekedy ju treba tiež trochu zosvetliť - u staršej tech."V podstate máš "voľnú ruku" akýkoľvek svetlejší odtieň bude sedieť " Tiež by som sa spýtal aký mate názor na farbu "Modelmáster" 1710 ... |
|
|
|
curahee napsal v č. 594: V podstate máš "voľnú ruku" akýkoľvek svetlejší odtieň bude sedieť "Prosím o radu,dělám T-34/76,patinu mám v hlavě,ale nevím jak zesvětlit klasickou ruskou kamuflážní zelenou,kterou je natřený celý tank,nemáte nějaký postup nebo radu?!Díky." |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 586: koukám, že jsi dělal Spitfira F/O Standy Fejfara zřejmě od Směru. každopádně to sem hoď, já ho dělal taky tak chci porovnat. Už se těším "htf.mysteria.cz/Spitfire.jpg " |
|
|
|
Prosím o radu,dělám T-34/76,patinu mám v hlavě,ale nevím jak zesvětlit klasickou ruskou kamuflážní zelenou,kterou je natřený celý tank,nemáte nějaký postup nebo radu?!Díky. | |
|
|
děkuji za poslání podkladů - plánů na Pe-2.Perfektní.Jiří | |
|
|
Niesu to výkresy, ale asi tiež pomôže ... www.beuliland.com/graficos/aviones/profiles/... |
|
|
|
j.dovalil napsal v č. 590: www.airwar.ru/other/draw/pe2.zip"Prosím poraďte mi,kde najdu plány - výkresy na Petljakov Pe-2.,Chci postavit maketu a mám málo podkladů.Díky.Jiří." www.airwar.ru/other/draw/pe3.zip + Bonus www.airwar.ru/other/draw/pe8.zip www.airwar.ru/other/draw/pe8-2.zip |
|
|
|
Prosím poraďte mi,kde najdu plány - výkresy na Petljakov Pe-2.,Chci postavit maketu a mám málo podkladů.Díky.Jiří. | |
|
|
Tom napsal v č. 587: Je to můj první pokus.... "Bohužel se takhle podle některých proporcí dá poznat, že "něco" není v pořádku. Viz poloha podvozku, velikost výfuků..." Budu to zkoušet i nadále,a v případě nějakého zlepšení sem umístím nějaké další fotky.
Tom napsal v č. 587: Díky "Ale jinak je to moc pěkné " |
|
|
|
Celkom podarené, len ten chvost je trošku rozmazaný, to bude vďaka veľkosti foteného obiektu a jeho vzdialenosti ktorú už Tom spomenul. Inač... pekné
mato napsal v č. 584:
"MBT"
Georgy napsal v č. 585: Bohužiaľ, nič som nenašiel. Musí to byť poriadne zapchatá garažová firma "..... skúsim sa ešte poobzerať.... " |
|
|
|
Jsem si tak z legrace zkusil nafotit některé své modely černobíle - dosáhl jsem docela zajímavých výsedků. Nejzdařilejší fotografi sem umístím (v případě zájmu více) htf.mysteria.cz/Spitfire.jpg Co myslíte? Já být uplný neodborník,možná že bych i chvíli váhal zda to není dobová fotografie |
|
|
|
mato napsal v č. 584: Hmmm........ Ja poznam firmu MBX, ale tý su asi ! RUSI ..... skúsim sa ešte poobzerať...."MBT" Ako tu toľko rozprávate o vlastných modeloch znova sa mi vracia chuť spraviť si T-44 |
|
|
|
jeden amik sa ma pyta ci poznam firmu MBT...ze vraj je zo slovenska a robi vraj motor do bmp-cka.slubil som mu ze sa po tom poobzeram...tak co? hovori vam to nieco? | |
|
|
TomasWAGM napsal v č. 574: "Panthera" panther je v pohode..ale taku soumu by som robit nechcel....robis aj motor a interier? ak robis v 1:35 tak koly pasom nemusis kupovat celu stavebnicu(i ked znej by sa ti zisli kolesa)ale tamiya robi samostatne pasy(ale iba na Gcko)je to lacnejsie ako kupovat od madarov odlievane.
fusilier napsal v č. 582: ma to niekto naskenovane? "Máš na mysli modeláře č.12 2004? Je to fakt kvalitní práce." |
|
|
|
Panthera nebo tigra | |
|
|
kolesa sa daju odliat z epoxidu(pri modeloch vecsich mierok aj sustruzenim) pasy rovnako alebo ak robis model v 1:35 alebo 72 daju sa pouzit pasy z plastovych stavebnic... no najvecsi problem pri scratchbuildoch je s presnymi nakresmi a hlavne casova narocnost,ale radost z toho je niekolkonasobna |
|
|
|
no vo to mě právě de ale sakra bádám jak udělat kola a pásy.... | |
|
|
TomasWAGM napsal v č. 568: Jo, to už záleží na každým, jak dlouho se chce stím piplat. Když si ho vyrobíš celý sám, pak máš o to větší radost když ho doděláš "celý vlastní tj. třeba ze dřeva nekoupený - prostě celý vyrobený (i součástky) nebo koupit plastikový model v krabici a slepit ho???" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Zlobrův modelářský pokec