Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Honza M: Já myslel, že jsi viděl "Příběh opravdového člověka" (kontrolní otázka pro všechny, kdo že byl opravdový člověk?) a tamější letecké souboje a jsi tedy připraven. | |
|
|
Dzin napsala v č. 4521: No, zas taková sláva to nebyla. Asi po půl hodině (po prvním dělostřeleckém přepadu) jsem usnul a probudil mě až závěrečnej výstřel (myslím, že hl. hrdina uviděl sám sebe v kaluži a vystřelil, nebo co). Co mě ale fakt dostalo, byl silueta jakéhosi modýlku, který měl zřejmě simulovat letící Bf-110 (za zvuků "Horst-Wessel-Lied"). "Mě spíše štve, že budou dávat "Jdi a dívej se", protože STV 2 nemám." |
|
|
|
worchester:neni to válečnej film je to něco na způsob indiana jones nebo mumie ale Roden to zahrál dobře | |
|
|
m.burnes napsal v č. 4562: Já jsem ho sice neviděl, ale skazil si mi iluze..... Co je na něm strašnýhö? "Tak sem zrovna dokoukal film poslední výsadek a je to děs(a já se tak těšil)" |
|
|
|
Tak sem zrovna dokoukal film poslední výsadek a je to děs(a já se tak těšil) | |
|
|
V neděli 7. května 2006 se na pražském Vítkově koná od 14:00 hod. státní vojenský pohřeb generála Aloise Eliáše a jeho manželky. Celý pohřeb bude živě vysílat Česká televize od 14:00 hod. na kanálech ČT2 a ČT24. (převzato z militaryzone.cz) |
|
|
|
Pearl Harbor bych už nějak významně neřešil. On si hlavěn neklade za cíl podat co nejpřesnější sdělení o této bitvě. Má ji spíše toliko jako křoví. Je lae fakt, že hoši od speciálních efektů mohli trochu více zapracovat. | |
|
|
Czert napsal v č. 4542: To si ma ctenar odvodit uz sam. Samotna akce je v knize asi 1/4, takze ta plus dalsi ctvrtina priprav je fikce urcite. Moyna opravdu byl vznesen navrh na unos Churchilla a to by byla asi cela pravda. "a co z toho je pravda a co fikce ? Pokud by byla fikce ta akce, tak by to byla celkem skoda. Ale jinak, dobry film. " |
|
|
|
Algernone, asi jsme se v tom trochu zamotali ne? Radši to už nebudeme řešit. Stejně to sem nepatří. | |
|
|
Algernon napsal v č. 4552: Jaká Kuba? Copak Kubu dobývali Japonci? Co by dělali na opačný straně od USA? "spolu s Kubou" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 4552: Kdo říkal, že je dobývali Američani? Snad je jasný, že jsem myslel Japonce ne? A pokud nebereš jako katastrofu to, že během jednoho japonského náletu bylo zničeno hodně amerických letadel a že obrana přes 100 000 amerických a filipínských vojáků (nebo kolik jich tam bylo) se během chvilky zhroutila, a Spojenci ztratili důležitou základnu, ze které mohli napadat samotné Japonsko, tak to potom jo. Ale určitě toho budeš vědět víc, jak já, tak se s tebou nebudu přít. "dobývat Američani). " |
|
|
|
Algernon napsal v č. 4550: njn, ja už ho delší dobu neviděl, tak pamět trochu vynechava. Uprimě, to bylo jedine , na co jsem si v ten moment vzpoměl. Ale myslím, že by nemělo smysl vyjmenovat všechny blbosti, co tam narvaly."Co třeba „kladná postava“ která stihne vše, počínaje B-of-B"
čet.Hrad napsal v č. 4548: jo "nebo snad mluvíš "bez diaktitiky"?! "
čet.Hrad napsal v č. 4548: temný průměr"Schválně, co jsi dostával z češtiny?"
Algernon napsal v č. 4551: přesněji filmová. Holt filmy s realistickou fyzikou se netočí od doby co se začaly používat na triky počítače. "To je spíše fyzika z nějakého paralelního vesmíru, ne? " |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 4545: Ono se dnes přesně neví kdo to vymyslel, ale připisuje se to Husovi "Btw, nezavedl nabodeníčka spíše Hus než Komenský..? " |
|
|
|
Czert napsal v č. 4541: Ale jsi Čech, tak piš jak tě to učili a jak mluvíš (nebo snad mluvíš "bez diaktitiky"?! Schválně, co jsi dostával z češtiny? "sila zvyku, zkus psat neco s diakritikou s tim, ze pak ten komu to dojde to pak musi lustit, ci kdyz ti nekdo neco napise s diakritikou a ten lustitel jsi pak ty. Nebo kdyz pispivas do for, kde cestina jaki moc dobre nefunguje. Holt komensky nam s hacky a carky pridal starosti a problemy."
Czert napsal v č. 4542: Hodně jiný "me tam rve srdce vic veci, ale tohle je snad nejvetsi blbost z celeho filmu. Nebo ma nekdo jiny nazor ?" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 4537: Ale to byl jenom takovej nápad. Jediná souvislost byla ta, že měla být zvednutá morálka po tom útoku a dalších katastrofách, jako bylo úspěšné dobývání Filipín. "Aha… " |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 4545: Určitě už za Husa.
" Btw, nezavedl nabodeníčka spíše Hus než Komenský..? "
Czert napsal v č. 4541: Naopak, diakritika je proti spřežkovému pravopisu pro češtinu skvělým zjednodušením - a pravopis jakého užíváš ty, odborně zvaný "primitivní" už vůbec není ke čtení. " Holt komensky nam s hacky a carky pridal starosti a problemy." |
|
|
|
Czert napsal v č. 4541: Podle mého názoru (a zkušeností) již s diakritikou na internetu nějak dramaticky velké problémy nejsou. Btw, nezavedl nabodeníčka spíše Hus než Komenský..?
"sila zvyku, zkus psat neco s diakritikou s tim, ze pak ten komu to dojde to pak musi lustit, ci kdyz ti nekdo neco napise s diakritikou a ten lustitel jsi pak ty. Nebo kdyz pispivas do for, kde cestina jaki moc dobre nefunguje. Holt komensky nam s hacky a carky pridal starosti a problemy."
Czert napsal v č. 4542: Mě vždycky dostane mimozemská fyzika, člověk se až diví, proč se kupříkladu Tallboye shazovaly nějakých dva a půl kilometru před cílem, o zázračně vytlačené vodě do převráceného trupu ani nemluvě... "me tam rve srdce vic veci, ale tohle je snad nejvetsi blbost z celeho filmu. Nebo ma nekdo jiny nazor ?" |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 4534: sila zvyku, zkus psat neco s diakritikou s tim, ze pak ten komu to dojde to pak musi lustit, ci kdyz ti nekdo neco napise s diakritikou a ten lustitel jsi pak ty. Nebo kdyz pispivas do for, kde cestina jaki moc dobre nefunguje. Holt komensky nam s hacky a carky pridal starosti a problemy."Proč píšeš své příspěvky bez diakritiky?"
Kralik napsal v č. 4540: me tam rve srdce vic veci, ale tohle je snad nejvetsi blbost z celeho filmu. Nebo ma nekdo jiny nazor ?"No jestli t2e na tom boli jenom tohle tak ti zavidim..."
Kralik napsal v č. 4540: a co z toho je pravda a co fikce ? Pokud by byla fikce ta akce, tak by to byla celkem skoda. Ale jinak, dobry film."Sam autor uvadi ze 50% je pravda a 50% fikce, ale... "
Langos napsal v č. 4536: no, jedina souvislost je ta, ze to byla pomsta za pearl, ale to je vse. Proc neco podobneho nebylo treba ve filmu Tora, Tora, Tora ? "No tak ten nálet, dobře že ho tam dali, navíc s tím útokem dost souvisel." |
|
|
|
Czert napsal v č. 4533: No jestli t2e na tom boli jenom tohle tak ti zavidim...
"no co bys chtel po filmu, ktery ma v nazvu se zabyvat utokem na pearl, a mas tam (sice ke konci) dooliteluv nalet na tokio. A jednu vec uz nepochipim - proc a hlavne jak pak sebrlai mrtve telo toho pilota a dovezli ho az domu - do usa. To pri honemi v cine s japonciky meli tolik casu, ze se mohli tahat s mrtvolou ?"
Czert napsal v č. 4532: "videl jsem film orel pristava - o tom, jak adla v 43 planoval a nakonec zavrhl, ale himler jako verny patolizal jeho prani chtel vyplnit - unest winstona churchila do rjchu a diky tomu dohodnout mir se spojenci. Chci se zeptat, nakolik je ten film syslenka a nakolik realita." Sam autor uvadi ze 50% je pravda a 50% fikce, ale... Jinak je to muj oblibeny film a knizka |
|
|
|
Czert: (4532) Realita je tam třeba, že v Británii byly v roce 43 Američané. Moc podle reality to není, je to toliko dobrý válečný film. alespoň mě se líbí. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce